Jesper Jansson får ett toppjobb

Jesper Jansson lämnade jobbet som sportchef i Helsingborg, men kan bo kvar i stan. Hans jobb är på pendelavstånd. Ett toppjobb!
Nyheten presenterad på FC Köpenhamns hemsida, "Jesper Jansson ny chefsscout".

 

I helgen presenterades nämligen Jesper Jansson som ny chefsscout i FC Köpenhamn.

- FCK är för mig som Skandinaviens Real Madrid, säger han till klubbens hemsida 

Sju år i HIF

Sju år i HIF fick ett slut med vissa frågetecken. I Olof Lundhs podcast sa Jesper Jansson:

- Jag hade varit där så pass länge, och det var dags att pröva någonting nytt. Mitt besked kom inte i affekt, utan jag var förberedd på konsekvenserna och hade tänkt igenom det noga. Personligen tycker jag att det blev för mycket mellanmjölk på slutet. Vi vågade varken gasa eller bromsa.

Sedan dess har det varit tyst runt den förre sportchefen och dessförinnan mittfältsstjärnan. Men han behövde inte gå arbetslös så länge.

Populärt hos danskarna

Nu avslöjas att 44-åringen har fått ett toppjobb. FC Köpenhamn har rekryterat honom som chefscout.

- FC Köpenhamn är för mig som Skandinaviens Real Madrid och det är stort för mig att komma och arbeta för klubben, säger Jansson till klubbens hemsida.

Och det är klart, med sådana uttalanden ligger man bra till hos en ny arbetsgivare.

- Det är en uppgift som jag är mycket ödmjuk inför. Jag vill använda den första tiden till att lära känna klubben från insidan. Sedan ska jag göra mitt bästa för att få upp klubben på högsta nivån och får vara med i Champions League.

"Jesper är ett scoop"

Hos FCK är man övertygad om man har gjort ett klipp.

- Vi ser Jesper som ett scoop för FC Köpenhamn. Han är erfaren och mycket kompetent vilket han visade under sin tid i Helsingborg, säger klubbens manager Ståle Solbakken till FCK:s hemsida.

Jesper Jansson blev sportchef i HIF 2008 och har bl a fått uppleva ett SM-guld 2011. Själv var han också framgångsrik som spelare, först i Öster, sedan AIK, Djurgården, Stabaek, Genk och framför allt i HIF.

FC Köpenhamn har under det senaste året intensifierat scoutingarbetet och rekryteringen av Jesper Jansson är ytterligare ett steg i jakten på talanger.

Ikväll har Östersunds Fotbollsklubb ett extra årsmöte. Bara två frågor på dagordningen: en nödvändig valberedning och stadgar som är RF:s normalstadgar. Men de som tror att det ska bli ett lugnt möte tror fel. ÖFK:s supporterförening Falkarna är på krigsstigen. 

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

Göteborgsvarvet får ny chef.och det blir för första gången kvinna som högst ansvarig. Annika Knutsson byter stol på göteborgsvarvets kansli. Hon blir Race director för Göteborgsvarvet  och tillförordnad förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Inte nog med att landslaget inte är på plats vid kvällens TV-sända fotbollsgala, vilket innebär fullt utrymme för damlandslaget, men det var nära ett fiaskot närSvenska fotbollförbundet glömde att boka Globen. Nu hålls galan på Hovet.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.