Stadium tvingas byta vd

Samtidigt som sportkedjan Stadium har fortsatt medvind framkommer att vd:n Gustaf Öhrn vill lämna företaget efter sju år.
Stadium har gjort den första satsningen utanför Norden i och med öppnandet av en butik i Hamburg.

 

Stadiums tillväxt de senaste åren fortsätter och omsättningen för det brutna räkenskapsåret 2013/14 landar på drygt 6,3 miljarder kronor inklusive moms. Det är en ökning med drygt 250 miljoner jämfört med förra året. Under samma period har resultatet ökat med 10 procent till 220 miljoner kronor.

Uppnått många mål

– Det har varit ett historiskt år för Stadium där vi firat 40 år av sport och dessutom förberett vår etablering i Hamburg. Men efter sju lärorika och framgångsrika år känner jag att det blivit dags att lämna Stadium, avslöjar nu Gustaf Öhrn. 

- Jag känner en enorm stolthet och vi har uppnått många av de mål jag hade när jag tillträdde och det är ett fantastiskt fint bolag som jag lämnar till hösten, säger Gustaf Öhrn.

De senaste åren har konkurrensen inom sportbranschen ökat. Trots en marknadsledande ställning i Sverige fortsätter företaget att ta marknadsandelar och har under året haft en bättre tillväxt än branschen.

- Många i branschen har haft tuffa år men vi har stått starka och fortsatt växa. Vårt koncept med sport- och sportmode till bästa pris för hela familjen fungerar mycket väl, betonar Öhrn.

Nya etableringar

Expansionen av Stadium Outlet har inneburit att sex nya butiker och totalt finns nu 29 butiker i Sverige och en butik i Finland. 

- För mig är Stadium Outlets tillväxt speciell eftersom det är en resa där jag fått vara med från start, berättar Gustaf Öhrn.

Rekryteringen av en ny vd har inletts, men Gustaf Öhrn kommer att fortsätta på posten fram till den 1 oktober 2015. Därefter blir Karl Eklöf tillförordnad vd fram till dess att en ny vd är på plats.

- Under de sju år vi har fått förmånen att arbete med Gustaf Öhrn har Stadium lyft lönsamheten i företaget till en ny nivå. Jag är övertygad om att Gustaf kommer att lyckas i det han företar sig, säger Stadiums grundare, huvudägare och vice styrelseordförande Ulf Eklöf.

Damkronornas bojkott av landslagsspel ger effekt – nu regnar ekonomiskt stöd över hockeyns landslagstjejer. Efter torsdagens besked av Svenska Ishockeybundet, där rätten till ersättning för förlorad arbetsinkomst, garanterades fortsatte pengaregnet under fredagen.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Det blev en dyr nota för AIK efter matcherna mot Maribor i Champions League-kvalet. Böterna gäller både bortamatchen och returen den 31 juli på Friends. Läktarbråken kostar AIK 991 880 kronor.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Spelinspektionen har slagit till mot spelbolagen för andra gången i år. Nu är det fyra spelbolag som tillsammans får böta drygt 20 miljoner kronor. De har erbjudit vadhållning på matcher där de flesta är under 18 år. Det är förbjudet.

De tio namnen till det populära programmet Mästarnas mästare är klara. De tio atleterna är indelade i två grupper. Inspelning startar i Grekland i september. I vår visas programmet på SVT och då får vi reda på vem som blev Mästarnas mästare 2020.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.