Alfredssons galanta gåva

När Kungsbacka Golfklubb ville förbättra träningsmöjligheterna för i synnerhet de yngre spelarna hörde förre NHL-proffset Daniel Alfredsson av sig. Det slutade med att han betalade in 500 000 kr till ett nytt gym.
Daniel Alfredsson älskar västkusten och vistas varje sommar i fritidshuset i Kungsbacka. Där finns också golfbanan som han nu har sponsrat med 500 000 kr. Foto: Jessica Gow, TT

 

Daniel Alfredsson har ett fritidshus i närheten av banan och brukar ofta spela där. Han har en särdeles talang för golf och bedömare tror att han hade kunnat lyckas riktigt bra även i den sporten.

Vill hjälpa klubben

Efter 18 år i NHL tog han besked att avsluta hockeykarriären i fjol. Inte minst beroende på en besvärlig rygg.

Den i dag 41-årige göteborgaren kunde med gott samvete stänga dörren till rinken. 18 år och en snittlön runt 40 miljoner kronor i årslön gjorde honom ekonomiskt oberoende.

Så pass rik att han fick tanken att hjälpa moderklubben när tillfället uppstod.

- Vi behövde satsa mycket pengar på att göra vår anläggning till en åretruntanläggning. Då kom Daniel Alfredsson in i bilden och tyckte att vi borde förbättra vårt gym så nu bygger vi om vår träningsanläggning, säger Bengt Magnusson till GT.

Han är ordförande i klubben och berömmer Daniel Alfredsson oreserverat.

- Han är en fin idrottsman och fantastiskt fin kille. Daniels önskemål var att göra någonting för föreningen och ungdomarna.

Själv extremt duktig

Daniel Alfredsson syns ofta på klubben, för att spela eller bara för att prata med andra spelare. Johan Edfors och Daniel Alfredsson är både medlemmar i klubben och brukar då och då spela 18 hål. 

- Daniel Alfredsson är en extremt duktig golfare. Han är nästintill tourspelare och har ett i handikapp, säger Magnusson.

Kungsbacka GK:s ordförande ger i GT ett exempel på Daniel Alfredssons ödmjukhet:

- Daniel är grymt duktig men han platsade inte i vårt elitlag. Men han ville så gärna vara med att han gick med som caddie alla 18 hål. OS-hjälten som caddie! Det är en fantastiskt fin kille, säger Magnusson.

Efter månader av tystnad om nykomlingen AIK i elitserien smällde det till ordentligt på torsdagen: AIK värvar Patrik Nilsson, den enda som tillsammans med Villa/Lidköpings David Karlsson har gjort över 1 000 mål i allsvenskan/elitserien.

Det finns ett gammalt småländskt talesätt som lyder ”dä gaur allri”. Men när det gäller bandy och klubben Åby/Tjureda är kanske den rätta tillämpningen ”dä gaur allti”.

När förstudiegruppen inledde sitt arbete dagen efter den var tillsatt kännetecknades arbetet av ”finns inte en dag att förlora, bara tid att vinna”. Hallen står klar till seriestarten oktober 2019.

Mer biljettkaos råder inför Europa League-finalen mellan Arsenal och Chelsea i Azerbajdzjan den 29 maj. Matcharenan Bakus Olympic Stadium rymmer 70 000 åskådare men finalklubbarna har bara fått 6 000 biljetter vardera till sina fans. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Carlsberg och Liverpool Football Club förlänger sitt ikoniska samarbete med ytterligare fem år 

– Carlsberg fortsätter som klubbens ”Official Beer” till slutet av säsongen 2023-24.

Denna ständiga följetong om för mycket spelreklam.  Nu tydliggör Spelinspektionen och Konsumentverket samarbetet i tillsynen av spelbolagens marknadsföring.

Samtidigt urskiljer sig idrottsstjärnor som förmådde sig att säga nej till spelbolag och de som inte kunde motstå pengarna från bolagen.

Nu straffas också de första bolagen.

SVT gör sig nu gällande i kampen om rättigheter till olika idrotter och tävlingar. Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Daniel Ståhl är trion som blir mer synliga framöver.De tre och Europas övriga stjärnor i friidrott och simning kommer att tävla om EM-medaljer i SVT från 2020 till 2024.

Allmänt talas det om att klubbarna i bandy-Sverige har problem med ekonomin. Men Edsbyn klarar att lösa Simon Jansson. Men så sker det med hjälp av supportrarna som har gjort en insamling och fått ihop en kvarts miljon kronor!