Här är Årets Bandybild

Årets bandybild är utsedd. Kenta Jönsson är mannen bakom verket och han tog en rätt lustig bild på förvånande Bollnäs-spelare när domaren har bestämt sig.
Kenta Jönsson, hälsing som numera bor i Stockholm, tog Årets Bandybild. Foto: Stefan Sjödin

 

Jury är bandyförbundets Instagramföljare som valde just Kenta Jönsson under omröstningen som pågick i en vecka. Åtta finalister var nominerade och Kenta Jönsson fick 748 röster (Gilla-markeringar) före Adam Berggren Eckerth, 679 Gilla-markeringar.

Uppfödd med bandy

Vinnaren är uppfödd med bandy i Bollnäs och ser ett stort antal matcher varje vinter.

- Jag har spelat lite bandy själv, men min sport som aktiv var främst fotboll, berättar 46-årige Kenta, som bor i Stockholm sedan ca 20 år tillbaka.  

Han började fota sport runt 2004-05.

Gillar tävlingen

- Jag har alltid haft ett fotointresse och det eskalerade när digitalkameran kom och därefter har jag plåtat mer och mer, berättar Kenta, som vid sidan av fotograferandet arbetar inom vård och omsorg med hjärnskador. 

Tävlingen Årets Bandybild har pågått sedan 1974.

- Det känns väldigt kul, är man med i en tävling vill man vinna. Jag tycker att det är roligt med det nya greppet att avgöra tävlingen på Instagram. Bandyvännerna får avgöra genom att rösta och man får möjligheten se fler av bidragen. Jag gillar den öppenheten, säger Kenta Jönsson.

När andra funderade, då agerade IFK Norrköping och Peter Hunt, som så många gånger tidigare under de senaste åren. Därför fortsätter Linus Hallenius karriären i blåvit dress med en stjärna på bröstet.

IFK Norrköping och Peter Hunt visar en handlingskraft som måste få andra elitklubbar att ifrågasätta sitt eget agerande, Det finns många exempel på snabba affärer.

Got Event och Frölunda HC är överens om ett nytt hyresavtal för Scandinavium och Frölundaborg som sträcker sig tre säsonger framåt. Det föregående hyresavtalet (ett år) gick ut innan sommaren, det nya skrevs på under tisdagen och gäller så länge som till våren 2023.

Trefaldiga mästarna Smederna från Eskilstuna drog sig ut BAHAUS-ligan (tidigare Elitserien) vilket gav eko i svensk speedway. Orsak: ingen publik i coronatider, inga inkomster. Men klubben kör vidare – i division 1.

-  Så länge vi inte kan ha publik som är 50 procent av våra intäkter kan vi inte köra, förklarade Tobias Spångberg, ordförande, avhoppet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Drygt 5 000 supportrar har swishat 2,1 miljoner kronor.

Plus att arenasponsorn, konsultföretaget Monitor, la upp ytterligare 1 miljon kronor och utlöste det sista steget.

Därmed var Brynäs donationskampanj i hamn.