Janne ”Flashs” bröllopssuccé

Det var hans idé att rekrytera prins Carl Philip till banracingen. På kuppen har de blivit mycket nära kompisar. Så det var självklart att prinsen bjöd in Janne ”Flash” Nilsson till bröllopet, där han gjorde succé.
Janne 'Flash' Nilsson och Prins Carl Philip kramas efter att de tillsammans vunnit GT Sprint Cup på City Race banan i Göteborg 2012. Foto: Björn Larsson Rosvall

 

Han är en av motorsportens verkliga profiler. En förare och entreprenör som sällan är svarslös eller saknar förslag till lösningar. Janne ”Flash” Nilsson är driven som få. 

Han värvade prins Carl Philip till banracingen och Janne "Flash" har gjort honom till en allt bättre förare.

Blivit nära kompisar

Under alla resor, träningar och tävlingar har de blivit bästa kompisar och i gänget ingår också kungen som älskar motorsport och helst skulle vilja köra själv. 

Det här framkom i Janne ”Flash” Nilssons tal till bröllopsparet vid fredagens middag. 

”Fantastiskt nervöst, jag blir svettig bara jag tänker på det”, skrev han på Facebook dagarna före ceremonierna i Stockholm och när han hade skrivit färdigt sitt tal och förberedde Stockholmsresan med hustru René Brofäldt.

”Tänkte inte göra det först, jag har gått och dragit på det länge, ett tal ska komma från hjärtat, och nu är det väldigt mycket folk och annorlunda”, berättade han först , 

"Jo, jag vågar"

Sedan bestämde han sig:

”Jo, jag ska hålla tal. Jag ska göra det och jag vågar, är väldigt stolt över mitt tal, det var enkelt att skriva, det kommer från hjärtat. Utmaningen blir att inte börja gråta”.

Han intygar att han ”övade hur mycket som helst” och insåg att han kunde bli utskrattad. 

”Och inte dricker jag. Så inte kan jag stärka mig med en rackabajsare”, tyckte han i ett tillägg.

Smoking och frack

Han beställde smoking till fredagens ceremoni och frack till lördagens bröllop.

”Och jag som alltid och helst går klädd i gymnastikskor och jeans...”

Han höll ett tal som fick gästerna att samstämmigt applådera och efteråt var det många som personligen tackade.

Sedan 1992 är han vän till familjen Bernadotte. Det började med ett möte med kungen och sedan har de träffats många gånger.

”Jag är den tokige värmlänningen, beter mig som en tonåring fortfarande vid 54 års ålder”.

Speciell bröllopsgåva

Och han överlämnade en speciell bröllopsgåva till paret.

”Men det är hemlig. Vi har ju gemensamma minnen och det har ju hänt saker under åren”.

Han höll talet på både svenska och engelska. Hans bordsdam, drottning Silvas kusin från Brasilien, uppmanade honom att göra så eftersom det var så många gäster från utlandet.

”Tur att man är van att lösa situationer på uppstuds”.

”Jag köpte mig lite tid genom att säga att jag egentligen är en rockstar och delade upp rummet i två halvor som fick skrika så vi fick upp stämningen”, berättar han i NWT.

Här är talet

Tidningen har också fått delar av Janne ”Flash” Nilssons tal till prinsparet under fredagens fest:

”Jag har nu tänkt i flera år på vad jag ska säga på den här dagen.

Först tänkte jag prata om när vi träffades första gången i mitten av 90-talet. Jag körde 200 kilometer i timmen mitt i Stockholm med punktering i en Volvo herrgårdsvagn, och du satt bredvid mig. Jag glömmer aldrig vad din pappa sa innan han stängde dörren: ”Skräm honom nu”.

....men njaaaa

Eller när vi satt med varsin coca cola och såg soluppgången på Biskopsudden och bestämde oss för att vi skulle övertala, eller lura din mamma, att gå med på att du skulle börja köra racerbil. Du sa: ”Det går aldrig. Pappa vill helst köra själv så han var inga problem.”

....men njaaaa

Eller när jag fick dödsångest i Italien när du körde och jag åkte med. Men det har vi ju sagt ska hållas hemligt.

....så njaaaa

Eller när vi åkte till Anderstorp och vi diskuterade vad tjejer säger och vad de egentligen menar. Men det blir ju bara konstigt mot Sofia och René eftersom vi självklart alltid förstår dem.

....så njaaaa

När du ringde och berättade om bröllopet så sa du att det var en skräll. Det trodde ingen. Men med facit i hand så var det ingen skräll. När två så varma människor möts då gifter de sig. SKÅL!”

I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.