Han går från Pippi till AIK

Mikael Ahlerup blir ny VD för AIK Fotboll AB. En stark entreprenör som har gjort sig känd som mannen bakom expansionen av Pippi Långstrump och Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.
Mikael Ahlerup, till vänster, är ny vd i AIK Fotboll AB. Så sent som i april blev han ordförande i Stiftelsen Idre Fjäll där han efterträdde då Jonas Bergqvist.

 

Thomas Edselius har avgått och ersättare blir alltså Mikael Ahlerup som tillträder den 1 augusti och många i klubben ser med spänning fram emot vad han kan åstadkomma. Mikael Ahlerup har en mycket stark drivkraft och är känd för att åstadkomma resultat.

- Jag är förstås medveten om att det är en rejäl utmaning, men det är också en roll jag trivs med, säger Mikael Ahlerup.

AIK klubben i hans hjärta

Han har många gånger upprepat i sina tidigare jobb ord som ”Det handlar om att ha en röd tråd i verksamheten. Upplevelsen börjar redan med papperskorgar på parkeringsplatsen, som jag kan slänga skräp från bilen i, till en bra restaurang och ett vänligt bemötande där du ser och bekräftar gästen”.

Vad övertygade honom?

- Jag lockas av styrelsens tydliga ambition att med en professionell ledning etablera AIK på en högre nivå. 

Han har 17 år som direktör i näringslivet bakom sig och tar sig nu an en uppgift med en annorlunda målbild. Ahlerup framhåller att AIK är klubben i hans hjärta.

- Potentialen är enormt stor och att få vara med och bidra till att utveckla AIK för framtiden gör mig till en lycklig man idag.

Spännande val

Mikael Ahlerup har mottagit ett flertal utmärkelser, bland annat utsågs han 2011 till Årets Chef. Han har även haft jobb inom TUI Nordic/Fritidsresegruppen där han ansvarat för service- och gästupplevelsen för den nordiska marknaden.

Senast i april sa han ja till att bli ordförande i Stiftelsen Idre Fjäll. Han efterträdde då Jonas Bergqvist, förre landslagsspelaren i ishockey.

Med Mikael Ahlerup som ny VD tar AIK Fotboll ett steg i ambitionen att bygga en professionell ledning sosm tar sikte mot spel i Europa.  

- AIK Fotboll får en stark ledare med mångårig VD-erfarenhet från publika verksamheter. Genom att sätta själva upplevelsen i centrum samt med en stor förståelse för vad en besökare vill ha har Mikael framgångsrikt utvecklat flera verksamheter och med rejäl tillväxt som resultat, säger AIK Fotbolls ordförande Johan Segui.

Thomas Ejderhov

Alla 24 nationer som kvalificerar sig till EM 2020 får 100 miljoner kronor från Uefa. Sveriges 2-0 mot Rumänien betyder 100 miljoner till Svenska fotbollförbundet. För VM-platsen i Ryssland fick SvFF 86 miljoner.

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

På fredagen kom glädjebeskedet som både Bauhaus-galan och Daniel Ståhl längtat efter. Diskus får Diamond League-status!

Internationella friidrottsförbundet – World Athletics – presenterade hur grenarna fördelas på de 15 galorna nästa år och glädjande nog får BAUHAUS-galan arrangera den enda manliga diskustävlingen i Diamond League 2020 - på Stockholms Stadion söndag 24 maj.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsföreningen Gatans Lag fick ta emot Volvo Car Sveriges och Svenska Fotbollförbundets stipendium ”Number 10” på en miljon kronor under Fotbollsgalan – Det känns helt fantastiskt . Gatans Lag finns till för de som vill ta sig ur missbruk, hemlöshet och kriminalitet och med det här stipendiet kan vi hjälpa så många fler, säger Sofie Nehvonen, tillträdande verksamhetsansvarig.

Bandyfinalerna fortsatt i SVT

Lördag 21 mars 2020 spelas bandyns SM-finaler på Studenterna i Uppsala. Nu är det klart att det blir direktsändning i SVT, inte bara 2020 utan även ytterligare tre år framåt (2020-2023). "En svensk idrottsklassiker och vi vill satsa här, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.