Kristian Huselius fantastiska kväll överträffade drömmen

TV4 har gjort ett klipp i värvningen av förre hockeyproffset Kristian Huselius, numera travexpert. Det här med att förutse hur hästarna ska springa är han bra på. Senast gav det runt 7 miljoner kronor.
Kusken Björn Goop, segerhästen Eclipse Boko och hästägaren Kristian Huselius som tog hem en sanslös travvinst.

 

Här hemma spelade han i klubbar som Färjestad, Frölunda och Linköping, men 2001 värvades han till Florida Panthers och kom sedan att göra NHL-säsonger även i Columbus Blue Jackets och Calgary. Totalt blev det tio år på andra sidan Atlanten innan han flyttade hem och avslutade karriären 2013 i AIK, men då besvärades han av skador ideligen.

Hästintresset har alltid funnits där och under åren har han också skaffat sig egna travhästar via Huselius Invest AB.

Men den här augustikvällen på Solvalla kommer för alltid att finnas kvar i minnet hos ex-proffset.

Och så vann hans egen häst

Han blev alltså nära 7 miljoner rikare. Och sättet han gjorde det på... Det var extremt.

Det fanns tio rader med åtta rätt. Fem av dem tillhörde Kristian Huselius.

6 321 575 kronor rakt in på banken.

Dessutom vann hans häst, Eclipse Boko, sitt lopp.

Utdelningen överträffade drömmen, med andra ord.

Spelade för 2 000 kr

Han hade lämnat in ett system för 2 000 kr.

Hans bong bestod av 3 360 rader och innehöll fyra spikar: Mountain Cleaver, Eclipse Boko, Kasper Roc och Order To Fly.

Vågat spelat, om än grundat via en kunskap om hästar och kuskar.

Men det är sådana här stunder som alla som spelar på hästar vill uppleva.

Då vann han också 6 miljoner

- En fantastisk kväll. Ja, herregud. Det är svårt att beskriva.

Vad skulle han säga, det var ju extremt.

- Jag tror inte att jag vunnit så mycket pengar förut. Det var en storvinst på Åby för många år sedan, men jag tror den var mindre, erinrade han sig.

Nja, lika stor, faktiskt. Han vann då 6 miljoner kr på V75. Men under åren har han kryssat ihop ett stort antal vinster mellan 500 000 kr och 1 miljon.

Som i oktober i fjol vid V64-tävlingar på Åby. Även då på ett något anmärkningsvärt sätt. Utdelningen för sex rätt blev 2 822 kronor.

Huselius satte inte mindre än 250 rader med sex rätt och kunde ta hem 705 000 kr.

"Du måste vara modig"

På Solvalla nu senast, säkerligen inte sist, var han lika glad över att hans egen häst hade lyckats. Eclipse Boko har haft det lite motigt, men vann sitt lopp i suverän stil trots att han galopperade.

Men du, något tips om hur man blir en vinnare?

- Vara modig, ta beslut och en hel del tur. Kanske spika i ett lopp där man skulle vilja ta tre hästar och så vidare.

Det blir vad han kommer att förmedla när han medverkar i TV4:s travprogram.

Och förresten, det är Åby Stora pris på lördag. Räkna med Huselius!

Kristian Huselius kupong, värd drygt 6 miljoner kronor, kostade 2000 kr att lämna och innehöll fyra spikar. Han själv twettade den efter att triumfen stor klar.

Efter månader av tystnad om nykomlingen AIK i elitserien smällde det till ordentligt på torsdagen: AIK värvar Patrik Nilsson, den enda som tillsammans med Villa/Lidköpings David Karlsson har gjort över 1 000 mål i allsvenskan/elitserien.

Det finns ett gammalt småländskt talesätt som lyder ”dä gaur allri”. Men när det gäller bandy och klubben Åby/Tjureda är kanske den rätta tillämpningen ”dä gaur allti”.

När förstudiegruppen inledde sitt arbete dagen efter den var tillsatt kännetecknades arbetet av ”finns inte en dag att förlora, bara tid att vinna”. Hallen står klar till seriestarten oktober 2019.

Mer biljettkaos råder inför Europa League-finalen mellan Arsenal och Chelsea i Azerbajdzjan den 29 maj. Matcharenan Bakus Olympic Stadium rymmer 70 000 åskådare men finalklubbarna har bara fått 6 000 biljetter vardera till sina fans. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Carlsberg och Liverpool Football Club förlänger sitt ikoniska samarbete med ytterligare fem år 

– Carlsberg fortsätter som klubbens ”Official Beer” till slutet av säsongen 2023-24.

Denna ständiga följetong om för mycket spelreklam.  Nu tydliggör Spelinspektionen och Konsumentverket samarbetet i tillsynen av spelbolagens marknadsföring.

Samtidigt urskiljer sig idrottsstjärnor som förmådde sig att säga nej till spelbolag och de som inte kunde motstå pengarna från bolagen.

Nu straffas också de första bolagen.

SVT gör sig nu gällande i kampen om rättigheter till olika idrotter och tävlingar. Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Daniel Ståhl är trion som blir mer synliga framöver.De tre och Europas övriga stjärnor i friidrott och simning kommer att tävla om EM-medaljer i SVT från 2020 till 2024.

Allmänt talas det om att klubbarna i bandy-Sverige har problem med ekonomin. Men Edsbyn klarar att lösa Simon Jansson. Men så sker det med hjälp av supportrarna som har gjort en insamling och fått ihop en kvarts miljon kronor!