Kristian Huselius fantastiska kväll överträffade drömmen

TV4 har gjort ett klipp i värvningen av förre hockeyproffset Kristian Huselius, numera travexpert. Det här med att förutse hur hästarna ska springa är han bra på. Senast gav det runt 7 miljoner kronor.
Kusken Björn Goop, segerhästen Eclipse Boko och hästägaren Kristian Huselius som tog hem en sanslös travvinst.

 

Här hemma spelade han i klubbar som Färjestad, Frölunda och Linköping, men 2001 värvades han till Florida Panthers och kom sedan att göra NHL-säsonger även i Columbus Blue Jackets och Calgary. Totalt blev det tio år på andra sidan Atlanten innan han flyttade hem och avslutade karriären 2013 i AIK, men då besvärades han av skador ideligen.

Hästintresset har alltid funnits där och under åren har han också skaffat sig egna travhästar via Huselius Invest AB.

Men den här augustikvällen på Solvalla kommer för alltid att finnas kvar i minnet hos ex-proffset.

Och så vann hans egen häst

Han blev alltså nära 7 miljoner rikare. Och sättet han gjorde det på... Det var extremt.

Det fanns tio rader med åtta rätt. Fem av dem tillhörde Kristian Huselius.

6 321 575 kronor rakt in på banken.

Dessutom vann hans häst, Eclipse Boko, sitt lopp.

Utdelningen överträffade drömmen, med andra ord.

Spelade för 2 000 kr

Han hade lämnat in ett system för 2 000 kr.

Hans bong bestod av 3 360 rader och innehöll fyra spikar: Mountain Cleaver, Eclipse Boko, Kasper Roc och Order To Fly.

Vågat spelat, om än grundat via en kunskap om hästar och kuskar.

Men det är sådana här stunder som alla som spelar på hästar vill uppleva.

Då vann han också 6 miljoner

- En fantastisk kväll. Ja, herregud. Det är svårt att beskriva.

Vad skulle han säga, det var ju extremt.

- Jag tror inte att jag vunnit så mycket pengar förut. Det var en storvinst på Åby för många år sedan, men jag tror den var mindre, erinrade han sig.

Nja, lika stor, faktiskt. Han vann då 6 miljoner kr på V75. Men under åren har han kryssat ihop ett stort antal vinster mellan 500 000 kr och 1 miljon.

Som i oktober i fjol vid V64-tävlingar på Åby. Även då på ett något anmärkningsvärt sätt. Utdelningen för sex rätt blev 2 822 kronor.

Huselius satte inte mindre än 250 rader med sex rätt och kunde ta hem 705 000 kr.

"Du måste vara modig"

På Solvalla nu senast, säkerligen inte sist, var han lika glad över att hans egen häst hade lyckats. Eclipse Boko har haft det lite motigt, men vann sitt lopp i suverän stil trots att han galopperade.

Men du, något tips om hur man blir en vinnare?

- Vara modig, ta beslut och en hel del tur. Kanske spika i ett lopp där man skulle vilja ta tre hästar och så vidare.

Det blir vad han kommer att förmedla när han medverkar i TV4:s travprogram.

Och förresten, det är Åby Stora pris på lördag. Räkna med Huselius!

Kristian Huselius kupong, värd drygt 6 miljoner kronor, kostade 2000 kr att lämna och innehöll fyra spikar. Han själv twettade den efter att triumfen stor klar.

Hammarby fotboll sätter omsättningsrekord för fotbollsåret 2019. ”Mellan 190 och 200 miljoner kronor”, säger vd Henrik Kindlund. Siffrorna blir officiella den 4 mars. ”Större omsättning har vi aldrig haft”, betonar Kindlund i Sportbladet.  

2017 var omsättningen 124 miljoner. 2018: 136 miljoner. Förklaringen till rekordomsättningen är i första hand spelarförsäljningar.

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

AIK och Hammarby möts i åttondelsfinalen när SM-slutspelet i bandy startar i morgon tisdag. Men det blir utan bortaklackar på matcherna. Stockholms stads säkerhetsavdelning sa nej. ”Vi förlorar en halv miljon kronor när vi tvingas spela på Bergshamra IP, säger AIK:s ordförande Marco Engborg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elias Pettersson genombrott i NHL är välkänt. Att hans stjärnglans stärks stadigt kommer det nu ytterligare bevis på. Han har skrivit ett personligt kontrakt med Vitamin Well där han ska bli en av varumärkets ambassadörer. Han  blir företagets första ambassadör inom ishockey.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.