Klubbdirektören sa upp sig

Nu slutar ytterligare en klubbdirektör för en elitförening. Det är Helsingborgs IF:s David Brodetsky som tvingas lämna klubben knappt ett år efter det han kom.
Mycket av arbetet i HIF koncentreras runt ombyggnaden av Olympia. Arenan förändras till stora delar.

 

I somras konstaterade Idrottens Affärer i en artikel hur han elva av 26 sportchefer hade slutat sin anställning de senaste åtta månaderna samtidigt som fyra VD:ar inom SHL/Allsvenskan också hade lämnat sina jobb.

Han sa upp sig

Sedan dess har ytterligare avhopp skett. Nu sker det också i Helsingborgs IF där David Brodetsky har sagt upp sig efter mindre ett år som klubbdirektör. 

Brodetsky har ett förflutet i Skåne, men också en bakgrund i bl a Frankrike och Mexiko innan han tog jobbet i HIF. Nu fortsätter han arbeta till månadsskiftet februari-mars innan han av personliga skäl återvänder till Frankrike.

- HIF är en fantastisk fotbollsklubb med en stark tradition. Jag har verkligen uppskattat min tid här. Jag hoppas och tror att jag har bidragit väl och att jag lämnar klubben i en bättre position än den var när jag kom. Jag kommer att sakna HIF. 

Snart klart med ersättare

HIF:s ordförande Sten-Åke Tjärnlund har känt till beslutet i några veckor.

- Jag har själv arbetat utomlands och vet alltför väl hur svårt det kan vara att få tillräckligt med tid över för familjen där hemma. Därför förstår jag David.

- Han har varit central i arbetet med att få kontroll över HIF:s ekonomi och tillsammans med organisationen har han skapat en bra plattform för framtiden, fortsätter Sten-Åke Tjärnlund.

Rekryteringsprocessen för att hitta hans efterträdare pågår.

- Vi har redan kommit så pass långt i sökandet efter en efterträdare att vi hoppas komma till avslut inom kort.

Även HIF:s tränare Henrik Larsson beklagar David Brodetskys avgång:

- David har gjort en stor insats för HIF genom att skapa struktur i verksamheten. Även om mitt huvudansvar ligger på fotbollen, så ser jag att organisationen i övrigt fått en högre professionalitet och kvalitet. 

Ikväll har Östersunds Fotbollsklubb ett extra årsmöte. Bara två frågor på dagordningen: en nödvändig valberedning och stadgar som är RF:s normalstadgar. Men de som tror att det ska bli ett lugnt möte tror fel. ÖFK:s supporterförening Falkarna är på krigsstigen. 

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

Göteborgsvarvet får ny chef.och det blir för första gången kvinna som högst ansvarig. Annika Knutsson byter stol på göteborgsvarvets kansli. Hon blir Race director för Göteborgsvarvet  och tillförordnad förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Inte nog med att landslaget inte är på plats vid kvällens TV-sända fotbollsgala, vilket innebär fullt utrymme för damlandslaget, men det var nära ett fiaskot närSvenska fotbollförbundet glömde att boka Globen. Nu hålls galan på Hovet.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.