Charlotte Kalla AB i medvind

Charlotte Kalla är inte nöjd med hur hon lyckas i skidspåren i vinter. Ekonomiskt har hon däremot all anledning att vara belåten. Företaget Charlotte Kalla AB visar en ökad omsättning.
Charlotte Kalla, här tillsammans med Therese Johaug, kan vara stolt över framgångarna i sitt eget bolag. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix/TT

 

Affärerna går bra, såväl omsättningen som vinsten ökar. 

Årsredovisningen för perioden 1 juli 2014 till 31 juni 2015 visar att bolaget hade en nettoomsättning på 6,4 miljoner kronor och det är mer än en 1 miljon bättre än föregående 12-månadersperiod, uppger Östersunds Posten.

Vinsten är skaplig – nämligen 4,2 miljoner kronor mot 3,2 miljoner perioden innan.

27-åringen från Tärendö fick sitt definitiva genombrott vid OS i Vancouver och framgångarna fortsatte både vid OS i Sotji, med två individuella silver och ett stafett-guld, och vid VM i Falun.

Därmed har prispengar och sponsorintäkter successivt ökat. 

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Evenemangsgatan i Göteborg är något som många andra kommuner sneglar mot och ser som ett föredöme. Med arenor samlade så föredömligt  - med Scandinavium, Lisebergshallen, Valhallabadet, Heden,  Ullevi och Valhalla sporthallar finns ett jättelikt utbud av arrangemang årligen och lockar flera hundra tusen besökare. Det innebär att ingen annan stans är idrottsturismen så utvecklad – och nu hotad.Det finns ett växande behov av renovering och nybyggen. Kruxet  är politikerna inte kan hålla sams när frågorna kommer på bordet.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.