Charlotte Kalla AB i medvind

Charlotte Kalla är inte nöjd med hur hon lyckas i skidspåren i vinter. Ekonomiskt har hon däremot all anledning att vara belåten. Företaget Charlotte Kalla AB visar en ökad omsättning.
Charlotte Kalla, här tillsammans med Therese Johaug, kan vara stolt över framgångarna i sitt eget bolag. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix/TT

 

Affärerna går bra, såväl omsättningen som vinsten ökar. 

Årsredovisningen för perioden 1 juli 2014 till 31 juni 2015 visar att bolaget hade en nettoomsättning på 6,4 miljoner kronor och det är mer än en 1 miljon bättre än föregående 12-månadersperiod, uppger Östersunds Posten.

Vinsten är skaplig – nämligen 4,2 miljoner kronor mot 3,2 miljoner perioden innan.

27-åringen från Tärendö fick sitt definitiva genombrott vid OS i Vancouver och framgångarna fortsatte både vid OS i Sotji, med två individuella silver och ett stafett-guld, och vid VM i Falun.

Därmed har prispengar och sponsorintäkter successivt ökat. 

AIK Bandyförening och SvartGul Bandy utreder just nu av Skatteverket. Det handlar om från vilket konto spelarnas och ledarnas löner har kommit. ”Jag har hela tiden tyckt att det är fel eftersom det inte är SvartGul Bandy som betalat ut lönerna utan att det är föreningen som har gjort det”, säger Ingemar Andreasson, handläggare på Skatteverket, till SVT Sport.

Åbytravet byter vd.Johan F Lundberg får lämna sin roll och ersättare blir förre vd:n Kenneth Thollström. 

– Efter flera år av tunga investeringar måste vi ta ett steg framåt och lägga ökat fokus på lönsamhet och förbättrade intäkter, säger ordföranden Fredrik Tenfält. 

SKF fortsätter som huvudpartner till Gothia Cup. Det nya avtalet sträcker sig till 2022 och parterna tittar nu på hur de kan utveckla det nära samarbetet som byggts upp under många år. Högt upp på önskelistan: en utbyggnad av SKF Arena på Heden till nästa sommar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Som tränare hade han drömjobbet. Hans klubb fick 50 miljoner kronor från Mellby Gård för att förstärka laget. Spelare skulle handplockas och tränaren såg fantastiska möjligheter för att bygga ett lag, men i dag fick han sparken. Managern Peter Swärdh måste lämna Trelleborg. 

Svenska sporträttighetsagenturen Spring Media har inlett ett samarbete med Red Bee för att lansera Wnited /juːˈnaɪtɪd/– världens första globala streamingtjänst tillägnad damfotboll. Presentationen skedde på måndagen under Sportel Monaco. 

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.