Charlotte Kalla AB i medvind

Charlotte Kalla är inte nöjd med hur hon lyckas i skidspåren i vinter. Ekonomiskt har hon däremot all anledning att vara belåten. Företaget Charlotte Kalla AB visar en ökad omsättning.
Charlotte Kalla, här tillsammans med Therese Johaug, kan vara stolt över framgångarna i sitt eget bolag. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix/TT

 

Affärerna går bra, såväl omsättningen som vinsten ökar. 

Årsredovisningen för perioden 1 juli 2014 till 31 juni 2015 visar att bolaget hade en nettoomsättning på 6,4 miljoner kronor och det är mer än en 1 miljon bättre än föregående 12-månadersperiod, uppger Östersunds Posten.

Vinsten är skaplig – nämligen 4,2 miljoner kronor mot 3,2 miljoner perioden innan.

27-åringen från Tärendö fick sitt definitiva genombrott vid OS i Vancouver och framgångarna fortsatte både vid OS i Sotji, med två individuella silver och ett stafett-guld, och vid VM i Falun.

Därmed har prispengar och sponsorintäkter successivt ökat. 

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd underkänner SHL-laget Malmö Redhawks årsredovisning för säsongen 2018-2019 och tvingar ut laget i ett så kallat kontrollår säsongen 2019-2020.

Det innebär att Redhawks bokslut våren 2020 måste visa ett eget kapital på  minst 6 miljoner kronor, annars hotar omedelbar nedflyttning. Det har aldrig hänt tidigare att SHL-lag degraderats på grund av ekonomisk obalans.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Första dagen av British Open blev en galen dag. Alla som var på Royal Portrush kan säga i hela sina liv: ”Jag var där”! Favorittippade hemmasonen Rory McIIroy behövde åtta slag på det första hålet, par 4, 383 meter. Och David Duval, som vann The Open 2001, hade slagit 13 slag när han plockade upp bollen ur koppen på det sjunde hålet, par 5, 538 meter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Det blir till att använda fjärrkontrollen framöver. Och byta från SVT till Nent Groups kanaler.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har nämligen köpt även rättigheterna till Internationella Skridskounionens (ISU) främsta mästerskap och största tävlingar från och med hösten 2019.

Sveriges bästa spelare i dam- VM, Kosovare Asllani är klar för CD Tacón, blir ”nya Real Madrids” första värvning. Storklubben köpte nyligen Tacon i avsikt att bygga ett internationellt storlag. Asllani är första pusselbiten.