Marcus sparkas men blir ändå kvar

Marcus Ericsson, den ende svensken i formel 1, petas från sitt stall Sauber. Det var de första uppgifterna som spreds via media på tisdagseftermiddagen. Ett par timmar senare kom en korrigering ” Marcus blir kvar som tredjeförare och ambassadör”, heter det i tillägget.

Nej nu är det slutkört för Marcus Ericsson. Foto: Claudio Bresciani / TT

Marcus Ericsson gick själv ut i ett pressmeddelande:

Jag är tacksam för åren jag fick som förare i formel 1. Jag är stolt över att ha fått representera Sauber och Alfa Romeo under de fyra senaste åren.

Solidarisk Marcus

 Jag skulle ha älskat att få fortsätta köra, men att kunna ha en förare som Kimi Räikkönen är en otrolig möjlighet för teamet. Jag kommer att fortsätta ge allt jag har för teamet, som jag alltid har gjort, säger Marcus.

Stallet bekräftade på tisdagen uppställningen i formel 1 nästa år, och där finns inte den 28-åriga svensken med. Antonio Giovinazzi tar plats bredvid Kimi Räikkönen i Sauber. 

Den förre världsmästaren, finländaren Räikkönen, var redan klar som Saubers försteförare. 

Debut i Australien

Med Giovinazzis entré blir det ingen plats över för svensken.

Marcus kommer dock att tillhöra stallet, och ha dubbla uppgifter, som mer bakomvarande och inte vara nominerad i en tävlingsbil.

Marcus Ericsson har haft formel 1 som mål hela karriären. 

Det var den 16 mars 2014 som Marcus för första gången greppade ratten i en formel 1-bil, en Caterham, vid premiärtävlingen i Australien. Sverige fick en formel 1-förare igen, men hur det egentligen gick till är fortfarande dolt. Uppgiften att en hemlig grupp av svenska affärsmän stod bakom har aldrig bekräftats.

Nu är det soppatorsk

Att 28-åringen från Kumla blev förste svensk i världens tuffaste racingserie på 23 år krävde starka finansiärer. Det handlar om ett stort antal miljoner.

Vad som har varit känt är att två kända motornamn hade ett finger med i spelet, nämligen Eje Elgh och Kenny Bräck, båda med egna erfarenheter som förare i banracing och med rätt kontakter.

Men deras nätverk och finansiärernas pengar räckte inte längre. Nu har det blågula F1-stallet soppatorsk.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.