Han försöker sälja jätteranchen igen

Mats Wilander är aktuell igen. Han och John McEnroe, Henri Leconte och Pat Cash ska uppvisningsspela vid Svaneholms slott i den 26-29 juni. På hemmaplan han just nu fullt upp. Mats gör ett nytt försök att sälja sin stora  lantegendom i Sun Valley i Idaho. Redan 2005 kontaktade han mäklare första gången, då med priset  78 miljoner kronor som begärt pris, sedan sänkte han till till 73 miljoner, och därefter till 42 miljoner i fjol.

Numera jobbar Mats Wilander frekvent som expertkommentator hos Eurosport.

Men utan framgång. Ingen köpare har uppenbarat sg.

1999 Mats Wilander och hustru Sonja  byggde sin lyxranch 1999 utanför den vintersportorten Sun Valley i Idaho. Huset är totalt på1000 kvadratmeter och har det mesta. Sju sovrum, åtta badrum, tre eldstäder en pool, en vinkällare, en bastu, en skridskobana och ett musikrum. Tomten är gigantiskt stor och omfattar 300 000 kvadratmeter mitt ute i prärien med berg runt om. 

Behöver inte sju badrum

– Huset ligger ute till salu. Vi ska försöka sälja och trappa ner lite. Vi behöver inte sju badrum längre. Vi är bara två, säger Wilander i Sydsvenska Dagbladet. 

Barnen har vuxit och villkoren är annorlunda.

– Det är total tystnad på kvällen. Ingen granne på tre kilometer. Det är inte lättsålt. Det finns någon som vill ha det så men det är inte många. Vi ska flytta in till byn, bara.

- Jag är ute och reser rätt mycket så då är min fru ensam. 

Mats medger att åldern gör sig påmind

-Jag kan inte spela fem set längre och jag kan inte ta hand om ett så stort hus, säger han i Sydsvenskans intervju.

"Vi kan fortfarande"

Men han ser fram emot turneringen utanför Malmö:

- I Sverige förväntar man sig inte att 60-åringar sliter och kämpar till hundra procent

Genombrottet för honom kom som 17-åring när han vann han Franska mästerskapen 1982.

Idag, 37 år senare, är hans framgångar och vinster oförglömliga för åtskilliga svenskar

Han har en bra insyn i sporten som kommentator för Eurosport.

Tennisen så annorlunda i dag

Det är en helt annan konkurrens i dag.

– Tennis är mycket större än det man pratar om. Det handlar inte om att bli bäst i världen. Man glömmer bort att det är viktigt att ha bra tennisspelare i Sverige för att det är bra för Sverige som land, hävdar Mats som rankades som världsetta i 20 veckor i slutet av 80-talet och vann sju Grand Slam-titlar.

Mats ser sporten i ett större perspektiv.

– Se det som hände på 70- och 80-talet. Då såg man Sverige tack vare Abba, Borg och Volvo. Det var ju en spegelbild av Sverige – det är därför det är viktigt med att ha bra idrottsmän. Det spelar ingen roll vilken idrott det är.

Han tillägger:

– Har du hört talas om Billie Jean King? Hon skapade jämställdhet inom dam- och herrtennis. I Grand Slam-turneringar är det samma prispengar, de spelar på samma ställe. Sedan fick hon de amerikanska universiteten att ge lika mycket pengar till damidrott som till herr¬idrott. Det är fantastiskt stort. Det hade hon aldrig kunnat göra om hon inte blivit tennisspelare.

– Arthur Ashe kämpade mot rasism – det hade han aldrig kunnat göra om han inte varit tennisspelare.

– Sådana saker är större och viktigare än att en svensk vinner Wimbledon.

– Man ska inte jämföra med det som hände på 70- och 80-talen. Du kan jämföra tennisen då med ishockey i dag. Hur många lag i världen kan slå Sverige i ishockey? Innan VM trodde vi tydligen att det var två eller tre...

– På 80-talet i tennis så var det samma sak. Då spelade vi mot Frankrike, USA, Australien, Argentina och Västtyskland. Det var kanske spelare från sju–åtta länder som var med och fajtades om Grand Slam-titlarna och som vi kunde få stryk av.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.