Ersättaren är redan utsedd

Efter att ha lett Svenskt Skidskytte till nya framgångar väljer nu generalsekreteraren (GS) Ingemar Arwidson att sluta. Och i förbundet anser man att timingen är perfekt med ett landslag som blommat ut som ett av världens absolut främsta  och med stadig medvind. Ersättaren är redan rekryterad.

Bengt Jönsson med en bakgrund som förbundschef i Simförbundet och, åtta år i SOK:s styrelse är redan knuten till skidskytteförbundet som ersättare till Ingemar Arwidson.

Mycket bättre kan det inte bli. Och avtackningen var också mycket lyckad. En rörd Ingemar kommenterade sitt avsked: 

- Jag är enormt stolt över den fantastiska utveckling som hela Skidskyttesverige genomfört under min tid vid rodret. 

Mycket slit av många

- -Att få se ännu en generation med fantastiska svenska atleter ta för sig bland världseliten är verkligen helt underbart och jag vet ju så väl vilket slit som ligger bakom från åkare, ledare och servicepersonal. 

- - Jag gläds också oerhört mycket över att vi ekonomiskt står starkare än någonsin, mycket tack vare ett systematiskt marknadsarbete de senaste 15 åren. 

- - Men jag måste nog ändå säga att allra gladast är jag över att jag fått vara med om att fyrdubbla antalet skidskyttar i Sverige, det trodde jag nog inte var möjligt, om jag ska vara helt ärlig.

 Ingemar Arwidson meddelade redan 2018 sin avsikt att avsluta sin tjänst efter att VM-säsongen var avslutad och arbetet med att rekrytera hans efterträdare har pågått en längre tid.

Skidskytteförbundet anställer nu en tillförordnad generalsekreterare som ska styra under tiden som en ny permanent Generalsekreterare rekryteras. 

Bengt är redan vid spakarna

Förbundets val av tillförordnad GS har fallit på Bengt Jönsson, som bland annat verkat under ett antal år som förbundschef i Simförbundet, åtta år i SOK:s styrelse och också haft ett antal tunga chefsbefattningar inom näringslivet.

kommenterar valet av Bengt Jönsson så här:

- För oss är Bengt ett perfekt val. Han besitter lång erfarenhet av att leda stora organisationer och med sin bakgrund inom idrotten, såväl professionellt som ideellt så har han stor förståelse för idrottens särart och han kommer därför snabbt in i rollen. Jag är övertygad om att Bengt med sina erfarenheter kommer att tillföra mycket, säger skidskytteförbundets ordförande Sofia Domeij.

Under den gångna helgen fick aktiva och ledare från hela skidskytte- Sverige chans att träffa Bengt Jönsson i samband med SM-tävlingarna i Rullskidskytte som Bengt besökte i sin gamla hemstad Sollefteå:

- Jag gladdes mycket åt den entusiasm och det intresse som mötte mig , tyckte Bengt själv. 

- -För mig var det värdefullt när jag nu ska sätta mig in i mitt nya, arbete. Jag hoppas och tror att mina erfarenheter från bland annat Simförbundet och SOK ska gynna Skidskytteförbundet. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Det blev stundtals en hetsig ordväxling när Daniel Kindberg på fredagen förhördes av åklagaren Niklas Jeppsson vid Ångermanlands tingsrätt i Härnösand. En samlad Kindberg vek inte ned sig en tum och förklarade sig hela tiden oskyldig. 

Redbergslids handbollsspelare ska testa golvet vid en träning i helgen, men på måndag är det tänkt att det ska bli handboll i Scandinavium igen. Got Event har svarat för ett antal åtgärder för att undvika problemet med halka som stoppade matchen Redbergslid-Skövde I måndags.

Till slut är det klart, bandyderbyt mellan AIK och Hammarby spelas den 7 december på anrika Östermalms IP, invigt av kung Oscar II den 30 september 1906. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Damallsvenska Växjö DFF  kände hur den ekonomiska snaran drogs åt hårdare och hårdare. Fjolåret gick minus med 700 000 kronor. Årets säsong: 300 000 back. Då dök trävaruhandlaren och miljardären Santhe Dahl, 65, upp med en rejäl penningpåse. Bonngrabben från Moheda har aldrig sett en match med Växjös damer!

C More har ingått avtal som exklusiv mediepartner till ESS - Elitserien i Speedway med start säsongen 2020. Storsatsningen innebär att Elitseriens samtliga 82 matcher sänds i C Mores kanaler. Två matcher per omgång, en på tisdag och en på torsdag, är huvudmatcher och planeras att sändas i Sportkanalen.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.