Ersättaren är redan utsedd

Efter att ha lett Svenskt Skidskytte till nya framgångar väljer nu generalsekreteraren (GS) Ingemar Arwidson att sluta. Och i förbundet anser man att timingen är perfekt med ett landslag som blommat ut som ett av världens absolut främsta  och med stadig medvind. Ersättaren är redan rekryterad.

Bengt Jönsson med en bakgrund som förbundschef i Simförbundet och, åtta år i SOK:s styrelse är redan knuten till skidskytteförbundet som ersättare till Ingemar Arwidson.

Mycket bättre kan det inte bli. Och avtackningen var också mycket lyckad. En rörd Ingemar kommenterade sitt avsked: 

- Jag är enormt stolt över den fantastiska utveckling som hela Skidskyttesverige genomfört under min tid vid rodret. 

Mycket slit av många

- -Att få se ännu en generation med fantastiska svenska atleter ta för sig bland världseliten är verkligen helt underbart och jag vet ju så väl vilket slit som ligger bakom från åkare, ledare och servicepersonal. 

- - Jag gläds också oerhört mycket över att vi ekonomiskt står starkare än någonsin, mycket tack vare ett systematiskt marknadsarbete de senaste 15 åren. 

- - Men jag måste nog ändå säga att allra gladast är jag över att jag fått vara med om att fyrdubbla antalet skidskyttar i Sverige, det trodde jag nog inte var möjligt, om jag ska vara helt ärlig.

 Ingemar Arwidson meddelade redan 2018 sin avsikt att avsluta sin tjänst efter att VM-säsongen var avslutad och arbetet med att rekrytera hans efterträdare har pågått en längre tid.

Skidskytteförbundet anställer nu en tillförordnad generalsekreterare som ska styra under tiden som en ny permanent Generalsekreterare rekryteras. 

Bengt är redan vid spakarna

Förbundets val av tillförordnad GS har fallit på Bengt Jönsson, som bland annat verkat under ett antal år som förbundschef i Simförbundet, åtta år i SOK:s styrelse och också haft ett antal tunga chefsbefattningar inom näringslivet.

kommenterar valet av Bengt Jönsson så här:

- För oss är Bengt ett perfekt val. Han besitter lång erfarenhet av att leda stora organisationer och med sin bakgrund inom idrotten, såväl professionellt som ideellt så har han stor förståelse för idrottens särart och han kommer därför snabbt in i rollen. Jag är övertygad om att Bengt med sina erfarenheter kommer att tillföra mycket, säger skidskytteförbundets ordförande Sofia Domeij.

Under den gångna helgen fick aktiva och ledare från hela skidskytte- Sverige chans att träffa Bengt Jönsson i samband med SM-tävlingarna i Rullskidskytte som Bengt besökte i sin gamla hemstad Sollefteå:

- Jag gladdes mycket åt den entusiasm och det intresse som mötte mig , tyckte Bengt själv. 

- -För mig var det värdefullt när jag nu ska sätta mig in i mitt nya, arbete. Jag hoppas och tror att mina erfarenheter från bland annat Simförbundet och SOK ska gynna Skidskytteförbundet. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Med Vancouver-stjärnan Elias Pettersson, 21 år, som affischnamn, och med samarbetsavtal med världens största skridskotillverkare, kanadensiska Bauer, är Sundsvallsföretaget Prosharp, en allt större aktör i hockey-världen.

Allt började hemma i garaget hemma mot Rune Eriksson i Njurunda, ingenjör och med ett varmt hockeyhjärta.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Startavgifter i motionslopp ingår nu i det friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda. Hästkörning, agility, sportfiske och enduro omfattas också, efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen.

 

 – Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag. Det gäller såväl fritidsaktiviteter med ett mindre inslag av motion som mer avancerade kurser som vi tidigare inte har kunnat godkänna, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Över en halv miljon insamlade på ett dygn

Brynäs vädjan till fansen för att säkra stjärnorna har gett ett ett sanslöst gensvar! På bara några timmar samlade Brynäs fans in över 628 000 kr efter klubbens vädjan om hjälp för att slutföra  stjärnvärvningarna. Insamlingen ska hjälpa SHL-klubben att finansiera värvningarna av forwarden Patrik Berglund, 32, och backen Simon Bertilsson, 29.