Tvingas Parnevik sälja lyxhuset?

Nu kan det vara slut på flashiga TV-bilder från det exklusiva huset i Florida som vi har lärt känna via TV-serien. 

Jesper Parnevik och hustrun Mia lagt ut familjens hus i Jupiter till försäljning.

Samtidigt vilar Jesper ut efter en kollaps.

 

Huset om 1 300 kvadratmeter plus ytterligare 500 i biutrymmen annonseras ut och begärt pris är  100 miljoner kronor. ”Casa Mia” har varit familjens bostad och deras hem i åtskiliga år och alla barn ( Peg, Penny, Phoenix och Philippa) är uppvuxna där. Nu har alla barn lämnat det fasionabla huset och det är vad som har utlöst tankarna på förändring.

– Det blir tyst. Det är ett ganska stort hus och för två personer så ekar det lite väl mycket. Jag och Mia har pratat om det ett tag och nu känns det rätt. Men det är klart att det känns sorgligt också. Vemodigt. I början tänkte jag: ”Ska vi verkligen göra det här?”, säger Jesper till Expressen.

Paret har blivit påmint om att livet är föränderligt.  De har fått sitt första barnbarn, men framförallt, två vänners plötsliga död skakade om tillvaron. Dessutom drabbades Jesper själv nyligen. Han kollapsade efter en utmattningschock, enligt vad läkarna befarar. 

Det här skedde under en period då Jesper pressade sig själv till det yttersta. På några få dagar flög han Florida-Kalifornien-Florida-Calgary-Florida-Stockholm-Göteborg-Stockholm.

Idag medger han:

– Man vill ju inte inse att man inte är den där superhjälten som man tror att man är.

Efter de där hektiska resdagarna och därtill lite sömn, collegebesök och tävlande på seniortouren kom kroppens reaktion. Jesper befann sig hemma i Sverige på en släktträff när han kollapsade plötsligt och fördes med ambulans till Danderyds sjukhus.

 – Läkarna säger att det med all sannolikhet var stressrelaterat. Jag är väldigt lyckligt lottad att det inte var en riktig stroke jag fick utan en rejäl utmattningschock, säger Jesper till Expressen.  

Nu har det några dagar mår han bättre, väl tillbaka i Florida.Han har  tackat nej till förfrågningar och prioriterar vila.

– Kanske var det så att man inte hann bearbeta allt som har hänt. Det var fullt upp med annat. Man skjuter fram sina känslor och till slut sitter man där med en enorm hög med känslor.

Han är lycklig över att han undkom så pass lindrigt.

Nu går tankarna i mångt och mycket till alla fantastiska minnen från huset och vad en flytt innebär. De första visningarna är avklarade, men ändå finns det ett tvivel, Är det verkligen rätt att lämna det fantastiska huset?

– Vi har inte ens funderat på var vi vill bo. Vi älskar att vara i Sverige och vi har ett radhus där sen 25 år tillbaka. Det är nästan så att det är mer heligt med huset i Sverige än det i Florida.  

– Det tycker jag är jätteroligt. Att ungarna, fast de har vuxit upp i Florida, är så himla svenska. Man var lite orolig för det när vi flyttade till USA, att barnen skulle tappa sina rötter. Men jag tror att de känner sig mer svenska än amerikanska och det tycker jag känns väldigt skönt.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Det här samarbetet hör till de mest oväntade och udda. Om du köper biljett till basketlandskampen Sverige-Turkiet i Globen får du möjligheten att se hockeymatchen Tre Kronor-Tjeckien i Beijer Hockey Games  - på köpet. 

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

AIK var länge den fula ankungen i bandysagan tills framför allt miljonären Marco Engborg ville att AIK skulle återta en plats bland hermelinerna. Med hjälp av en välfylld plånbok förverkligade Engborg sin dröm och på några snabba säsonger var AIK tillbaka i högsta serien inför säsongen 2019-2020.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

BAUHAUS samlar på idrotter och sponsoravtal. Nu har företaget utökat avtalet  med Svenska Skidförbundet. Under säsongen 2018/2019 var BAUHAUS partner till svensk skicross, men tar nu ytterligare ett steg och utökar samarbetet genom att bli huvudsponsor för den framgångsrika skicross-verksamheten.

Nu gör SVT en egen lansering. ”SVT – kanalen för damfotboll!”

Sportevenemang och tv – men i vilken kanal… Den här gången är det SVT som har varit på tårna. SVT har klart med större delen av det svenska damlandslagets kvalmatcher och landskamper och nu står det klart att EM 2021 sänds i SVT. 

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.