Joels "omöjliga" rekord

1000 matcher. Det är magnifikt. 12 000 åskådare i Scandinavium visste inte riktigt hur de skulle uttrycka sin beundran för Joel Lundqvist, 37, som jubilerade på lördagen.

Vid hyllningarna blev det både tyst och ett öronbedövande jubel.

Tillsammans med familjen mottog Joel Lundqvist hyllningarna inför 12 000 åskådare i Scandinavium. Foto:Tommy Holl

Som när Frölunda-ikonen Niclas Andersson tog till orda: ”Du är en fantastisk förebild. Jag är sjukt imponerad över att jag fortfarande kan se dig spela.

Och en annan ikon, Tomi Kallio, fann också orden:

”Du är alltid hundra procent och du sätter alltid laget före jaget. Du är fortfarande ung, och har många matcher kvar att spela”

Henrik hälsade från New York

Föremålet själv, stod där med familjen och han hade svårt att hålla tillbaka gråten.

Tvillingbrodern Henrik Lundqvist, var förstås med på ett hörn. – från New York på en videohälsning på jumbotronen.

”Vi tittade på vår första Frölunda-match för 30 år sedan. Då väcktes något speciellt. Nu har du gjort över 1 000 matcher för klubben som betytt så otroligt mycket för både dig och mig. Jag är otroligt glad och stolt för din skull” sa han.

Joel har vant sig vid de ständigt återkommande jämförelserna och hur Henrik tjänar så mycket mer.   70 miljoner mot 2 miljoner ungefär, per år.

– Jag har mitt mål och mina drömmar, men sätter man oss bredvid varandra, så lever han i en annan värld och vi lever olika liv. Men jag trivs fantastiskt bra med mitt liv, betonar Joel.

– Jag känner mer en stolthet över det Henrik har gjort. Det är förbannat bra att han varit så bra under så lång tid, säsong efter säsong. Jag känner en stolthet som bror och tvilling, han har verkligen lyckats, sa Joel Lundqvist nyligen

Fansens favorit

Han är fansens favorit år efter år.

Säsongen 20000–01 debuterade han i Frölundas elitserielag och nu är han alltså uppe i 1 000 matcher! Frölunda

Elitserien

9

Det är lika imponerande som magnifikt, han har gjort det med stil, och med beröm från så många, motståndare som fans

- Allt för lagets bästa, är ett måtto.

Efter hyllningarna och ceremonin på lördagen lämnade han blomster till hustrun. Sedan var det nedsläpp och då stod han för två mål och en assist i 8–4-segern mot Brynäs.

Född i Åre

Det blev det av Per Joel Lundqvist, född 2 mars 1982 i Åre. Snart nog blev hockeyn sporten nummer ett för tvillingarna. De gjorde var sin unik karriär

Från Järpens IF till Rögle och vidare till Frölunda, dit grabbarna kom 1999 och debuterade snart i juniorlaget. 

Nu stod han där i Scandinavium 20 år senare.

– Jag är oerhört stolt, glad och tacksam för allt stöd från alla ni fantastiska fans. Som det känns här och nu kan jag gå för tusen till. 

Hans egen proffskarriär blev det inte mycket utav. 

Han draftades av  Dallas Stars år 2000 och debuterade i NHL i december 2006 och gjorde totalt 134 grundseriematcher och 25 slutspelsmatcher i Iowa och Dallas.

Men inför säsongen 09/10 var Joel Lundqvist tillbaka i Frölunda HC sedan skador hade trasslat till förutsättningarna,

Nu är han ett stort fan av Göteborg och i synnerhet Hönö där han bor och i ett stort garage där han byggt en sarg med riktigt mål för sonen.

Frågan är om SHL har någon större profil än Joel,37 år ung.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.