Hon ska gratulera miljonvinnarna

Statusen  saknade betydelse nu. Det kommer inte in några pengar via bonusarr´eller vinster eftersom det inte är några tävlingar,.Då blir tillvaron tuff.  Sostavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson såg ingen annan utväg än att söka jobb - och fick napp hos en av sponsorerna, Svenska Spel.  Så den som i i sommar har turen att bli miljonär på något av bolagets turspel kan få ett samtal från Angelica - i rollen som vinnarkommunikatör på Svenska Spel . 

– Det ska bli väldigt roligt att höra vinnarnas reaktioner och historierna bakom vinsterna, säger hon glatt. 

OS i Tokyo har skjutits ett år fram i tiden och i stort sett alla sommarens tävlingar ser ut att bli inställda. Det som på förhand skulle bli hennes livs viktigaste säsong blev på grund av coronavirusets utspridning i världen något helt annat för. Plötsligt fick Angelica Bengtsson en massa fritid som hon inte hade räknat med och som hon ville fylla med något meningsfullt. Därför valde hon för några veckor sedan att söka sommarjobb. 

Saknade rutiner

– Det är klart att det är mycket pengar som dras in via tävlingar. Men det är att ha någonstans att gå om dagarna, ha ett schema att gå efter, som jag saknade, berättar Angelica. 

Angelica är en del av Svenska Spels och Sveriges Olympiska Kommittés gemensamma satsning på tio aktiva och ett lag i deras resa mot OS, Team Svenska Spel. När bolaget fick höra talas om Angelicas önskan om sommarjobb nappade man direkt. 

– Vi ville så klart se om det fanns något hos oss som hon kunde hjälpa till med, och efter lite funderande kom vi fram till att hon är som klippt och skuren för jobbet som vinnarkommunikatör, säger Joakim Mörnefält, kommunikationsdirektör på Svenska Spel. 

Under perioden juni till och med augusti kommer Angelica Bengtsson arbeta med att kontakta de som vinner en miljon kronor eller mer på någon av Svenska Spel Turs produkter. Det är ett jobb som hon verkligen ser fram emot. 

– Det ska bli jättekul att höra folks historier. Jag vet ju själv vad det innebär att vinna och därför ska det bli extra roligt att vara med när andra vinner, säger hon glatt och berättar att hon nästan kan jämföra samtalen med en idrottstävling. Men hon är inte rädd för att känna någon avundsjuka. 

Blir spännade

– Nej, jag har upplevt så mycket glädje själv, skrattar Angelica. 

Angelica har börjat läsa på om sitt nya arbete och kommer om några veckor träffa sina nya arbetskamrater. Hon har dock redan förstått att det är spännande och i mångt och mycket livsomvälvande samtal hon kommer att ringa. Hon är också beredd på att få en och annan telefonlur slängd i örat. 

– Jag tror att det är många som inte kommer tro mig. Mest på grund av att beskedet som sådant är osannolikt, men också lite för att det är jag som ringer. Men jag hoppas att folk kommer förstå att det är på riktigt nu när vi går ut med att det är jag som kommer att ringa.  

– Efter att ha pratat med tusentals miljonvinnare genom åren kan vi dela med oss av erfarenheter från andra. Vi erbjuder också både ekonomisk och juridisk rådgivning i samarbete med vår bank till alla som vinner fem miljoner kronor eller mer, något som är väldigt uppskattat. 

För Angelica Bengtsson, som sedan tonåren satsar helhjärtat på sitt idrottande och nu gjort en paus i sina fysikstudier, blir det här livets första riktiga jobb. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inga publikintäkter, men spelarna ska ändå ha betalt, liksom övrig personal. Sedan tillkommer övriga omkostnader.Då pekar ekonomin åt endast ett håll. Nu medger Malmö FF: ordförande, Anders Pålsson, att klubben har en förlustprognos på ungefär 50 miljoner i resultatet för 2020.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.