Rekordkontrakt för damfotbollspelare

Den norska fotbollsstjärnan Ada Hegerberg har skrivit ett 10-årskontrakt med Nike som ger henne 10 miljoner.

Hon blir ett av deras kvinnliga ansikten utåt i världen i likhet med bland andra tennisstjärnorna Serena Williams och Naomi Osaka, skriver den norska tidningen Verdens Gang.

Norskan har de senaste åren bojkottat det norska landslaget men glänser i klubblaget Lyon. I januari drog hon av korsbandet men kunde nyligen börja träna med boll efter operationen.

-   Avtalet känns som en fin symbol för det jag uppnått i karriären så här långt. 10 miljoner är mycket pengar för en kvinnlig fotbollsspelare men i jämförelse med Serena Williams ligger hon långt efter. Williams fick 500 miljoner när hon skrev sitt första kontrakt med Nike 2004. Kontraktet var på fem år. För att inte tala om Christiano Ronaldo som har livstidskontrakt med Nike värt 10 miljarder.

Ada Hegerberg är sedan tidigare världens bäst betalda kvinnliga fotbollsspelaren med sina knappt 4,2 miljoner kronor om året efter att ha skrivit nytt kontrakt med Lyon.. Trots det tjänar norskan 0,3 procent av vad världens bäst betalda manliga fotbollsspelare, Lionel Messi, gör

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.