Percy tar fram plånboken igen

– Alla kan vara lugna. Finansieringen är helt klar. Jag ska snart presentera allt på en presskonferens, säger han bestämt, utan att ge några ytterligare upplysningar. Efter en tid där han varken har hörts eller synts träder nu Percy Nilsson fram igen. Han låter pengarna tala. Karln är beredd att själv och genom sina bolag garantera Malmö Redhawks runt 55 miljoner kronor till år 2008 för att Hyllie Arena ska bli den succé han drömmer om.
Percy Nilsson är skoningslös i sina krav. Om Malmö Redhawks ska få pengarna krävs att laget tar ett omgående steg tillbaka till allsvenskan.
– Det är absolut nödvändigt. Skulle det vara så att vi behöver en forward eller en back i januari är jag fullt beredd att skjuta till stort kapital, fastslår Percy Nilsson och tillägger på typiskt Percy-manér:
- Det är alldeles för stora värden som står på spel för att vi ska falla på någon miljon.


Percy Nilsson är i dag hedersordförande i Malmö Redhawks.
– Arenan är Percy Nilssons bidrag till Malmö och om den genomförs som det har beskrivits har han gjort en oerhörd insats för Malmöidrotten, säger Mats Engstrand, dagens ordförande i Malmö Redhawks, i Sydsvenska Dagbladet.

Planerna på att renovera Isstadion, och därmed ett behov från klubben om att låna uppemot 150 miljoner, är glömda. Nu är alla inriktade på att flytta in i den nya arenan i Hyllie i september 2008 – som ett elitserielag.

Percy Nilsson har inget tålamod. Han inser konsekvenserna om klubben inte förmår ta steget upp i elitserien direkt.
– Andra klubbar kommer att sno våra etablerade spelare blixtrande snabbt och då är vi ute på hal is.
Han minns våren och degraderingen.
– Frans Nielsen försvann till Timrå och jag har fortfarande svårt att sova på nätterna. Honom hade vi behövt nu.
Han påminner om hur Mika Hannula, Björn Melin och David Petrasek gick till HV 71. De vara alla anonyma förra vintern i Redhawks, nu ingår de i Tre Kronor. Det retar Percy Nilsson.

Nej, nu gäller bara elitserien och ett starkt Malmö Redhawks. 
- Jag garanterar kapital för att man ska få arbetsro. Föreningen ska själv sedan göra en jävla resa och skramla in pengar. Det är därför inte säkert att jag behöver skjuta till så mycket kapital. Jag ställer dessutom krav på föreningen att man ska göra sitt yttersta, säger Percy Nilsson.

Han är villig via sitt bolag, Parkfast, att garantera ett driftsbidrag fram till 2008 om totalt 55 miljoner kronor, varav 40 miljoner är för nästa säsong och resten säsongen 2007–08.

Percy Nilsson och Parkfast ska bilda en stiftelse som äger och driver arenan, där avkastningen går till hockeyns bästa. Intäkterna efter tio år ska delas lika mellan klubben och stiftelsen. Driftskostnaderna beräknas till 18 miljoner kronor per år, där kommunbidrag och intäkter från andra arrangemang utgör grunden.

Percy Nilssons betydelse för Malmö Redhawks har aldrig varit större.
Säsongens lönebudget är på 26 miljoner kronor. Samtidigt är sponsorintäkterna enbart 15 miljoner.
– Vi har elitserieutgifter, men inte elitserieintäkter. Jag tror ändå att vi når vårt budgetmål, säger Mats Engstrand.
Percy Nilsson själv lever med vetenskapen om att den överklagade fängelsedomen ska upp till bedömning i hovrätten i slutet av januari.
 

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.