Peab köper Bodens travbana

För ett sjusiffrigt belopp byter Bodens travbana namn till Peabtravet. Byggföretaget har köpt namnrättigheterna och det är första gången något liknande sker i trav-Sverige.
- Vi får ett större belopp, det är ett väldigt stort belopp för Bodentravets del. Merparten kommer att gå till prispengar plus en eventuell ungdomssatsning som vi håller på att förhandla med STC om, säger ordföranden i Norrbottens travsällskap Lars Olofsson till travnet.se.

Norrbottens Travsällskap har skrivit sitt största sponsorbelopp någonsin. Uppgörelsen är tre-årig med en option om ytterligare två år.
Peab är framträdande i Boden med omnejd, men söker ytterligare markandsandelar och med den här investeringen ska de avgörande besluten bli till byggkoncernens fördel..
- Vi vill ligga i framkant och vara med i toppen. Det här avtalet ger oss de förutsättningar vi behöver för att nå dit, säger Sven Granström, sportchef på Bodentravet, som är övertygad om att avtalet ska gynna travsporten, inte minst i form av större prissummor.
Bodentravet har en 64-årig historia, inledningsvis som Torpgärdans travbana de första 30 åren. På 70-talet kom rikstoton och då var det naturligt med Bodens Travbana.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.