SAS flyger OS-trupperna

Det är med SAS som alla skandinaviska idrottare och delegater, samt deras familjemedlemmar, flyger till och från Peking i samband med OS. Totalt kommer SAS att flyga mer än 1 500 skandinaviska OS-deltagare.

SAS har två stora engagemang inom idrotten i augusti.

Dels alla flyg till och från Kina med alla OS-resenärer.

Dels rollen som huvudsponsor för golvtävlingen Scandinavian Masters på Arlandastad utanför Stockholm.

Lyskraften och ansvaret är i många avseenden mycket stort på dubbla fronter.

OS-flyget är en lyckad deal eftersom SAS lyckades få till ett avtal med alla de tre skandinaviska olympiska kommittéerna.
- Vi stödjer stolt de skandinaviska länderna och idrottarna vid de olympiska spelen i Peking nästa månad och är därför glada att få vara flygpartner till respektive lands olympiska kommitté, säger Lars Sandahl Sørensen, vd för Scandinavian Airlines International.

Stora avtal

De tre olympiska kommittéernas beslut att välja SAS som flygbolag utgör inte bara ett partnerskap baserat på sponsring utan det handlar också om utbudet av avgångar på olika tidpunkter. För närvarande har SAS avgångar till Peking 13 gånger i veckan, dagligen från Köpenhamn och sex gångar i veckan från Stockholm.
- Vi har inte bara de bästa anslutningarna till Peking utan även den bästa komforten för att säkerställa att idrottarna kommer fram utvilade för att kunna prestera maximalt, betonar Sandahl.
- Det här är en bra lösning för den OS-truppen och för SOK. Det känns naturligt att SAS är vår samarbetspartner avseende flygresor, säger Stefan Lindeberg, ordförande för Sveriges Olympiska Kommitté.
På Arlandastad den 14-17 augusti spelas Scandinavian Masters och det blir SAS:s debutår som ny huvudsponsor. Det första av fem år och där flygbolaget går in med 11 miljoner årligen.

Det är en jättesatsning som bolaget gör och förklaringen är att bland golfentusiaster finns en stor andel ur flygets målgrupp.

Specialsatsning

Som första europeiska flygbolag har SAS också gjort en specialsatsning med restips för homo-, bi- och transpersoner (HBT). Med en länk på hemsidan tipsar bolaget om gayklubbar, fik och speciella kartor över Köpenhamn och Stockholm inför HBT-evenemang.

- Vi gör det eftersom vi gärna vill stötta mångfald och evenemang som för människor samman. Dessutom är det här ett spännande sätt att få kontakt med våra kunder, säger Mikkel Løndahl på SAS Danmark i ett uttalande för Berlingske Tidene.

SAS är också sponsor för idrottsevenemanget World Outgames 2009 i Köpenhamn som flygbolaget vill locka kunder via den länken. 8 000 personer från hela världen väntas delta i World Outgames.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu börjar det bli trångt på läktarna runt centercourten vid Båstad tennisstadion. Räkna med nytt publikrekortd i sommar. Den ene världsstjärnan efter den andre har gett klartecken till att komma i sommar. Senast  sa världstvåan Jannik Sinner ja till Nordea Open.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.