Flygande start för längdlandslaget

Längdlandslaget siktar mot stjärnorna i vinter. Och man gör det med hjälp av ett eget flygplan - Swedish Ski Force No 1. - Det här blir bokstavligt talat ett lyft för oss. Specialchartrade resor till flera världscuptävlingar gör att vi vinner tid, kraft och energi, säger OS-hoppet Emil Jönsson, 24.

Förra säsongen revolutionerade längdlandslaget skidvärlden genom att presentera en unik vallningslastbil. Lastbilen väckte stor uppmärksamhet och gav landslaget många fördelar när den rullade runt på världscupcirkusen, och VM i Liberec, som en mobil arbetsplats, lastad med 600 par skidor, stavar och vallor.

Nu är uppföljaren här - ett flygplan, Swedish Ski Force No 1. Planet är specialdesignat med längdlandslagets gul-blå skidprofil, precis som vallningslastbilen.

Nyligen fick landslagsåkarna reda på att de fått ett nytt vapen i kampen mot norrmän, finländare och övrig världselit. Det blev tummen upp!

- Ett tufft, läckert och komfortabelt plan. Vi känner oss redan som kungar när vi får den här möjligheten att ta oss till och från flera världscuptävlingar, säger sprintfantomerna Emil Jönsson och Robin Bryntesson.
Båda OS-hoppen fanns ombord på premiärturen när den nya landslagskärran körde inrikesflighten Bromma-Östersund/Åre Airport.

Det är flygbolaget NextJet som gått in som sponsor för längdlandslaget och erbjudit sina tjänster att köra specialchartrade turer med landets vassaste skidåkare ombord.

- Avtalet med NextJet betyder att vi på kort varsel kan transportera åkare till och från tävlingar i Norden och Europa. Tidsvinsterna blir stora. Vi slipper sega väntetider på flygplatser och omständliga biljettbokningar. Dessutom minimerar vi riskerna att få med oss baciller från andra resenärer, säger Johan Sares, marknadschef för längdlandslaget.

- Vi är glada om vi kan bidra till skidlandslagets framgångar och segrar. Särskilt roligt är att 13 av de 15 landslagsåkarna kommer från Jämtland och att de andra två också kommer från platser i NextJets linjenät, säger NextsJets vd, jämtlänningen Magnus Ivarsson.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.