Kentaro räddar innebandyklubben

Kentaro är det schweiziska tv-bolaget som köpte Svenska Fotbollförbundets alla tv-rättigheter för 1,5 miljarder kronor och sedan lät norrmannen Rune Hauge sälja paketet till TV4-gruppenför 1,6 miljarder. Nu blir Kentaro sponsor till en konkurshotad svensk innebandyklubb.

Västerås Innebandy slirar i elitserien. De sportsliga problemen är ingenting mot den skrala ekonomin som drar ned klubben i förtvivlan.

Klubben lider stor brist på pengar och flera spelare kan inte få sina löner. Dessutom saknar Team Sportia nära 250 000 kronor.

Nu har klubben valt att på sin hemsida lägga korten på bordet. VIB Elit skriver om minskade intäkter på drygt 500 000 kronor, varav 200 000 kronor avser minskad sponsring. Därtill har publiksiffrorna varit betydligt sämre än beräknat. Samtidigt har kostnaderna skenat. Spelarlönerna ökade med drygt 200 000 kronor, rapporterar tidningen VLT.

Som inte det vore nog har klubben bytt bokföringsansvarig två gånger under 2009 och det har stökat till uppföljningen av siffrornas skenande.

När klubben vädjar om hjälp i ett öppet brev på hemsidan kommer respons från oväntat håll. Anders Carlsson, anställd på Kentaro och fotbollsordförande i Västerås SK, lovar undsättning.

”Jag vill naturligtvis inte att en klubb som jag varit med och byggt upp skall gå i graven så i onsdags kontaktade jag VIBs ordförande Anna Eriksson och köpte sponsring av henne för ett rejält belopp. VIB-stjärnan Christian Mattssons resterande lön för detta år och det som inte betalats till honom står mitt företag för samt ytterligare en summa till resten av verksamheten”, skriver Carlsson, som tidigare varit ordförande i VIB, på sin blogg.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Bandyns SM-finaler 2021 spelas på Studenternas i Uppsala för26:e gången 2021. Och kanske den sista...

–   Vi är glada att vi är överens med Uppsala kommun. Beslutet har dröjt med vi har utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen med Corona, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.