Kentaro räddar innebandyklubben

Kentaro är det schweiziska tv-bolaget som köpte Svenska Fotbollförbundets alla tv-rättigheter för 1,5 miljarder kronor och sedan lät norrmannen Rune Hauge sälja paketet till TV4-gruppenför 1,6 miljarder. Nu blir Kentaro sponsor till en konkurshotad svensk innebandyklubb.

Västerås Innebandy slirar i elitserien. De sportsliga problemen är ingenting mot den skrala ekonomin som drar ned klubben i förtvivlan.

Klubben lider stor brist på pengar och flera spelare kan inte få sina löner. Dessutom saknar Team Sportia nära 250 000 kronor.

Nu har klubben valt att på sin hemsida lägga korten på bordet. VIB Elit skriver om minskade intäkter på drygt 500 000 kronor, varav 200 000 kronor avser minskad sponsring. Därtill har publiksiffrorna varit betydligt sämre än beräknat. Samtidigt har kostnaderna skenat. Spelarlönerna ökade med drygt 200 000 kronor, rapporterar tidningen VLT.

Som inte det vore nog har klubben bytt bokföringsansvarig två gånger under 2009 och det har stökat till uppföljningen av siffrornas skenande.

När klubben vädjar om hjälp i ett öppet brev på hemsidan kommer respons från oväntat håll. Anders Carlsson, anställd på Kentaro och fotbollsordförande i Västerås SK, lovar undsättning.

”Jag vill naturligtvis inte att en klubb som jag varit med och byggt upp skall gå i graven så i onsdags kontaktade jag VIBs ordförande Anna Eriksson och köpte sponsring av henne för ett rejält belopp. VIB-stjärnan Christian Mattssons resterande lön för detta år och det som inte betalats till honom står mitt företag för samt ytterligare en summa till resten av verksamheten”, skriver Carlsson, som tidigare varit ordförande i VIB, på sin blogg.

Alla 24 nationer som kvalificerar sig till EM 2020 får 100 miljoner kronor från Uefa. Sveriges 2-0 mot Rumänien betyder 100 miljoner till Svenska fotbollförbundet. För VM-platsen i Ryssland fick SvFF 86 miljoner.

Bandy-VM avgörs i Irkutsk vid Bajkalsjöns strand i södra Sibirien 28 mars – 5 april. Den nya hallen är en våt dröm för alla som drömmer om något liknande. Den kostar drygt 1 miljard kronor och rymmer 6 000 åskådare.

Den 27 januari arrangeras Idrottsgalan i Globen. I dag släpptes namnen på de som konkurrerar om Radiosportens Jerringspris för årets bästa idrottsprestation. Svenska folket är jury, konkurrensen är stenhård, vad sägs om Daniel Ståhl, Mondo Duplantis, Hanna Öberg, Sarah Sjöström, Frida Karlsson...

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Från och med 2021 är det slut med sponsorbidrag från Astra Zeneca till ungdomsidrotten i Södertälje!

En traditionell storsponsor, men beslutet är oåterkalleligt.

Konkurrensen om tv-rättigheter till sport är skarp. När väl kanalerna har gjort sin erövringar kommer nästa kamp – att hitta medarbetare. Sportvärlden i Sverige är inte helller så stor så konkurrensen om dugligt folk pågår alltid. Senaste nytt:. Alexander Axén lämnar, enligt Fotboll Direkt, tv-jobbet på C More för konkurrenten Discovery. Och där uppges att Jens Fjällström ska vara klar för en come-back.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.