Affärsskifte bakom LdB:s nya sponsor

Damidrotten i Malmö har kommersiella förtecken. Därför tillkom LdB FC och som en följd uppstod det jättelika projektet World Village of Women Sports. Nu byter LdB huvudsponsor och Village skiftar vd.

2006 formades konceptet runt det som blev årets allsvenska guldmedaljörer LdB FC. 2008 skapade och lanserade Mårten Hedlund, tillsammans med sina partners Kent Widding Persson och Dan Olofsson, World Village of Women Sports.

Mårten Hedlund lämnar vd-jobbet

- Min roll som initiativtagare och VD har sedan dess varit att utveckla den konceptuella plattformen runt projektet. När nu föreningen går in i en ny fas där man ska stå på egna ben upphör min roll, säger Mårten Hedlund.

- World Village of Women Sports blir betydligt mer bygg- och fastighetsorienterat, tillägger han.

Mårten Hedlund kvarstår som delägare i bolaget Innerstaden 10:14 Holding AB som äger fastighetsbolaget H-hagen AB och konceptbolaget World Village of Women Sports AB.

Widding-Persson för större roll

Kent Widding Persson tar över som VD i bolaget.

- Det har varit en fantastisk resa som Mårten och jag har gjort tillsammans, dels genom att skapa och bygga upp plattformen, imagen och profileringen.

- Mårten har varit en mycket viktig och avgörande kompanjon under dom här åren.

Cederroth ny huvudsponsor

Samtidigt säljer Kent Widding Perssons bolag, Hartford, varumärket LDB till Cederroth och i uppgörelsen ingår ett skifte av sponsorverksamheten för LDB FC Malmö.

- Cederroth tar över sponsoravtalet till 2013, berättar Kent Widding Persson som var drivande då LDB gick in i föreningen 2007.

Namnbytet och sponsorintäkterna gav damfotbollen ett efterlängtat lyft och ledde till det SM-guld som klubben har erövrat i år.

Kent Widding Persson har kvar sitt engagemang, intygar han.

- Mitt engagemang för damfotboll och annan damidrott finns kvar, säger han.

Tror inte på försämringar

I klubben tror man inte själva skiftet innebär några större skillnader:

- Vi bär samma namn, varumärket är detsamma och avtalet är med varumärket LDB som nu får en ny ägare, säger Niclas Carlnén i LDB.

Cederroth bir nu ansvarigt för ett sponsoravtal som gäller till och med 2013.

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Under tre dagar ska idrottsrörelsen träffa regeringen och idrottsminister Amanda Lind för att lägga fram sina förslag och synpunkter. Först ut var ishockeyn och ordförande Anders Larsson på tisdagen.

När nu idrotten får gehör och alla representanter hoppas på ett genombrott så deltar dock inte Folkhälsomyndigheten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.