Storsponsor räddar elitklubb i kris

Kungsbacka har fått sin hjälte och han heter Lars Mathiasson. Efter ett par samtal och förhandlingar går han och Mathiassons bil omgående in med 1,5 miljoner kronor för att rädda HK Aranäs ekonomi. Sent på måndagskvällen blev överenskommelse klar.
Tränaren Jerry Hallbäck och ordförande Kaisa Svennberg kramar om varandra efter glädjebeskedet. Foto: Bengt Karlsson, Norra Halland

 

- Det känns skönt att kunna hjälpa en så fantastisk klubb som HK Aranäs, säger Lars Mathiasson.

"Bästa tänkbara lösning"

- Att Lars skulle hjälpa oss så här mycket hade jag inte ens vågat drömma om, säger klubbens marknadschef Tony Larsson.

Nu börjar arbetet med att se över klubbens skulder till leverantörer, teckna nya avtal med spelarna och prata med Liganämnden. Samtidigt måste klubben fortsätta arbeta hårt för att hitta ytterligare sponsorer och skapa en stabilare grund att stå på.

- Idag är en glädjens dag, jag känner en enorm tacksamhet och glädje, säger klubbens ordförande Kaisa Svennberg

Stor oro länge

HK Aranäs gör sin tredje säsong i elitserien och redan före seriestarten gick ordförande Kaisa Svennberg ut i öppet brev till alla medlemmar.

Hon förvarnade om att inkomsterna inte nåddet upp till kostnaderna trots krafttag för att få kontroll på ekonomin under förra verksamhetsåret. Under sommaren blev läget akut och oron bland medlemmarna växte när årsmötet blev uppskjutet två gånger.

Hon vädjade om att bara enighet i klubben kunde åstadkomma resultat. En konsekvens av de hotande siffrorna var att såväl medlemsavgifter som träningsavgifter höjdes för säsongen 2012-13.

Men oavsett åtgärd har det inte hjälpt förrän nu. Nu går en sponsor in med ett större belopp, men samtidigt betonar att Svennberg att det bara är tillfällig hjälp och att det behövs ett mera kontinuerligt tillflöde på intäktssidan.

Här kan se filmen när hela spelartruppen fick glädjebeskedet på måndagen:

Bocaj (inte verifierad)

tis, 2012-12-11 10:41

1. Hur länge?

Och hur länge räcker dessa stålar?

När Stjernfors Golfklubb drevs i konkurs av en privat aktör tog medlemmarna saken i egna händer. Ett år senare är banan iordningsställd, caféet bemannat och optimismen på topp. Klubbens nystart har finansierats med bland annat bidrag från Sparbankens ägarstiftelse.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Man kan tro att Jämtländska Sportkompaniet har fått storhetsvansinne… Bolaget arrangerar sprinttävlingen på Östersunds skidstadion i samarbete med ett ett tyskt och norskt bolag,  och de står nu bakom en uppgraderad tour som stöttar de lokala arrangörerna i varje land och stad. Totalt handlar det en nysatsning på flera miljoner. Målet är att Supersprint på 100 meter snö ska bli en World Sprint Series inom fyra år för damer och herrar. Bland annat en tävling i Dubai, jo, på snö. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.