Storsponsorn säkrade Marta

Det var en scén. Omdiskuterade inkassoföretaget Prioritet Finans presenterades som ny huvudsponsor i Tyresö FF och går in med runt 6 miljoner. Och sedan serverades nyheten att en gråtande Marta, en av världens bästa, stannar.
Marta stannar i Tyresö till sommaren 2014, tack vare storsponsorn. Foto: Lars Pehrson, SvD/Scanpix


Med den statusen har Marta rätt att ställa höga krav på lönen. Och länge har frågan funnits där, ska hon stanna eller inte i Tyresö?

Nu kunde klubbledningen presentera kontraktet och Marta skrev på.

"Glad att jag kan vara kvar"

- Jag är så glad över att vara här, sa hon inför ledare och journalister.

Så pass glad att hon inte kunde stoppa glädjetårarna. Uppenbarligen har hon anpassat sig till Stockholm som bostadsort och till Tyresö som klubb. Hon ger klartecken till ett och ett halvt år ytterligare och får uppleva äventyret Champions League.

- Jag är väldigt glad att fortsätta på det vi har börjat med. Jag vill vara med och utvecklas med laget.

Bolaget i ny jättesponsring

Att hon blir kvar beror till stor del på klubbens nya huvudsponsor, Prioritet Finans, och det rekordavtal som nu är tecknat mellan parterna. Kontraktet påstås ha ett värde av cirka 6 miljoner kronor och är det största inom svensk damfotboll.

Prioritet Finans blir en allt mer välkänd sponsor inom idrotten. Företaget och dess vd Nils Wiberg syns och hörs.

Först via ett engagemang i IFK Göteborg, där Prioritet Finans blev ny huvudsponsor via 10 miljoner kronor årligen enligt ett tre-årsavtal och sedan via avtal med såväl Redbergslids handboll som Hammarbys handboll.

Nu tar man klivet in i damfotbollen.

- Vi arbetar strategiskt med några av Sveriges starkaste varumärken inom idrott. Att sjösätta detta samarbetsavtal med Tyresö Fotboll som på ett unikt sätt integrerar affärsgenererande aktiviteter, exponering och det sportsliga på bästa sätt känns banbrytande, deklarerade Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans.

Jesper (inte verifierad)

ons, 2013-02-13 20:35

1. Lite fel info....

Sveriges största avtal? Avtalet är värt 6 miljoner utspritt på antal år? Kopparberg lägger in mer än prioritet / år i Göteborg FC. Tyresö har fått fel info inså fall!

Dan Persson

ons, 2013-02-13 20:41

2. Prio Finans

Nja, påstås vara 6-8 MSEK per år. Vad som är sant är oklart. Dock svårt motivera det beloppet för damfotboll. Skulle jag vara revisor eller skatteverk skulle jag inte se det som avdragsgill marknadsföring.

emil (inte verifierad)

fre, 2013-02-15 19:52

3. fråga en av sponsorerna

BDO är ju sponsor, de kan ju tillfrågas. Det har säkert redan skett för bdo är ju i förtroendebranschen!MRYT

Alla 24 nationer som kvalificerar sig till EM 2020 får 100 miljoner kronor från Uefa. Sveriges 2-0 mot Rumänien betyder 100 miljoner till Svenska fotbollförbundet. För VM-platsen i Ryssland fick SvFF 86 miljoner.

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

I veckan tillkännagav Svenska Spel hur kampanjen Gräsroten ger svensk idrott 50 miljoner. Men inte nog med det. Sedan 2016 har Svenska Spel bidragit med 10 000 kr per månad under fotbollssäsongen till olika samhällsinsatser i de allsvenska klubbarna via prispengar från Månadens spelare. Under 2019 har också Månadens spelare i Superettan fått skänka sina prispengar till samhällsengagerande projekt. Totalt handlar det om 300 000 kr

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsföreningen Gatans Lag fick ta emot Volvo Car Sveriges och Svenska Fotbollförbundets stipendium ”Number 10” på en miljon kronor under Fotbollsgalan – Det känns helt fantastiskt . Gatans Lag finns till för de som vill ta sig ur missbruk, hemlöshet och kriminalitet och med det här stipendiet kan vi hjälpa så många fler, säger Sofie Nehvonen, tillträdande verksamhetsansvarig.

Bandyfinalerna fortsatt i SVT

Lördag 21 mars 2020 spelas bandyns SM-finaler på Studenterna i Uppsala. Nu är det klart att det blir direktsändning i SVT, inte bara 2020 utan även ytterligare tre år framåt (2020-2023). "En svensk idrottsklassiker och vi vill satsa här, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.