I dag är de inte lika överens

Coop Norge investerar dryga 10 sponsormiljoner årligen 2013-16 i Petter Northug och vd:n Svein Fanebus har personligen engagerat sig för att hjälpa skidstjärnan efter fylleskandalen. Men nu kommer rapporter om att Northug inte kan hålla sina löften.
Marcus Hellner och Petter Northug vid ett spelbord. Den här bilden togs när de deltog vid ett event med ett stort spelbolag i Monte Carlo. Spelbolagens sponsring inom skidor har provocerat respektive skidförbund.

 

Coop Norge och Fanebus var tuff i kraven mot Petter Northug efter hans beteende och krasch med bilen i maj.

”Det blir inget sponsorkontrakt med Coop om du inte slutar att spela poker”, var ett tydligt villkor för fortsatt samarbete.

Spelade under OS

Northug är svag för kortspel och har tidigare satsat stora summor. Under Sotji-OS ska han ha spelet intensivt och förlorat 160 000 kronor.

Så kom bilkraschen med följden att Coop ställde ultimatum. 

Nu rapporter media att Northug inte har kunnat hålla sig borta från poker. Enligt pokerdatabasen Highstakesdb har han spelat bort 9.423 dollar, 63.000 kronor, enligt Aftonbladet.

Han håller sig undan

Hur Svein Fanebus och Coop reagerar har ännu inte framkommit. Petter Northug Northug befinner sig i Italien med sin lillebror Even för att träna på hög höjd. 

Många försöker få tag på skidstjärnan, men han håller sig undan. Inte ens landslagstränaren Trond Nystad lyckas nå stjärnan.

Förundersökningen efter Petter Northugs rattfylla är klar. Men åtal väcks inte mot skidstjärnan förrän i slutet av augusti.

Lasse (inte verifierad)

fre, 2014-07-18 08:06

1. En sak är då helt klar!!

12 miljoner!! Helt hål i huvet! En sak är helt klar! Jag kommer inte att handla på COOP nånsin mer. Aldrig nånsin! Och då har jag en butik jag får åka förbi för att komma till ICA. Men nån måtta får det faktiskt vara! Ni andra som handlar på COOP. När ni står där i kassan, tänk på att delar av Dina pengar går till en pokerhajande, alkoholbilkörande norrman! Usch! Satsa på hockey istället som är populärt!

Oj (inte verifierad)

fre, 2014-07-18 09:13

2. Hoppsan, där nämnde du COOP

Hoppsan, där nämnde du COOP två gånger.

Vågar jag? (inte verifierad)

fre, 2014-07-18 17:16

3. Det hade väl varit på sin

Det hade väl varit på sin plats att i artikeln upplysa om att det gäller COOP i NORGE, och bara där.
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.