45-miljonersbåten ska skrotas

Den stora segelbåten ligger fortfarande uppfläkt på revet ute i Indiska Oceanen. Nu talar mycket för att 45-miljonersbåten skrotas och att en ny byggs med rekordfart.
Några av besättningsmännen på Team Vestas Winds som missade det jättelika revet i Indiska Oceanen. Nu får de åka hem utan att veta om de återkomma i tävlingen.

 

Uppmärksamheten och intresset runt Volvo Ocean Race cirkulerar mycket runt olyckan och Team Vestas Winds krasch på  ett långsträckt rev för en dryg vecka sedan.

Vraket bärgas

Nu pågår ett arbete i form av att "arrangörer och team utforskar möjligheten" att återanpassa medverkan i tävlingen.

Besättningen klarade sig, men det troliga är att båten skrotas eftersom skadorna är så stora. Oavsett, vraket på Cargados Carajos Shoals (St Brandon), cirka 260 miles nordost om Mauritius, ska hämtas.

- Före kraschen noterade vi att det kunde finnas några undervattensberg. När jag såg dem frågade jag om djupet, strömmarna och vågförhållandena. Jag fick till svar att djupet gick från 3 000 meter till 40 meter, sa skepparen Chris Nicholson.

Besättningen åker hem

Navigatören Wouter Verbraak förklarade:

- I efterhand skulle vi ha fortsatt att zooma på området mycket mer och frågat oss om de elektroniska sjökort var rätt. 

Hela besättningen är utfrågad av funktionärer under helgen i Abu Dhabi och nu kommer de att återvända hem till sina respektive länder. Det vet inte om det blir aktuellt att återvända.

"Vi ska segla igen"

- Det är Vestas tydlig ambition att Team Vestas Wind ska segla igen, sa seglingsteamets vd, Morten Albæk, vid en press samtal i Abu Dhabi. 

- Vi ska göra allt i vår makt för att förverkliga detta.

Bedömningen från alla parter är att båten inte kan repareras och därmed är ett av alternativ att bygga en ny båt

- Huruvida det kan ske, och i en tid som är meningsfull för Team Vestas Wind att åter komma in i loppet, vet vi ännu inte, avslutade Albæk.

Nu avslöjas vilket bolag som vill  bidra till Östersunds FK:s överlevnad och betalar så mycket som 6 miljoner kronor till klubben. Det är ÖFK som går ut med uppgiften. Samtidigt står det klart att Peab drabbas av en skattesmäll efter domen mot Daniel Kindberg.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Han beskriver sig själv som ekonom i livserfarenhet. Egenskaper som ska bidra till att pågående EM, det 14:e mästerskapet i ordningen, blir tidernas svenska handbollsfest. Trots fiaskot mot Portugal.

EM-generalen, Krister Bergström, rekryterades från AhaWorld AB,  som investerar inom internet-baserat spel med kärnverksamhet i nätcasino-branschen. Hans stora utmaning är att fylla 170 000 stolar i de arenor där mästerskapet äger rum. Gruppspelet i Göteborg blev en fullträff, med tre utsålda Scandinavium, totalt över 30 000 åskådare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.