45-miljonersbåten ska skrotas

Den stora segelbåten ligger fortfarande uppfläkt på revet ute i Indiska Oceanen. Nu talar mycket för att 45-miljonersbåten skrotas och att en ny byggs med rekordfart.
Några av besättningsmännen på Team Vestas Winds som missade det jättelika revet i Indiska Oceanen. Nu får de åka hem utan att veta om de återkomma i tävlingen.

 

Uppmärksamheten och intresset runt Volvo Ocean Race cirkulerar mycket runt olyckan och Team Vestas Winds krasch på  ett långsträckt rev för en dryg vecka sedan.

Vraket bärgas

Nu pågår ett arbete i form av att "arrangörer och team utforskar möjligheten" att återanpassa medverkan i tävlingen.

Besättningen klarade sig, men det troliga är att båten skrotas eftersom skadorna är så stora. Oavsett, vraket på Cargados Carajos Shoals (St Brandon), cirka 260 miles nordost om Mauritius, ska hämtas.

- Före kraschen noterade vi att det kunde finnas några undervattensberg. När jag såg dem frågade jag om djupet, strömmarna och vågförhållandena. Jag fick till svar att djupet gick från 3 000 meter till 40 meter, sa skepparen Chris Nicholson.

Besättningen åker hem

Navigatören Wouter Verbraak förklarade:

- I efterhand skulle vi ha fortsatt att zooma på området mycket mer och frågat oss om de elektroniska sjökort var rätt. 

Hela besättningen är utfrågad av funktionärer under helgen i Abu Dhabi och nu kommer de att återvända hem till sina respektive länder. Det vet inte om det blir aktuellt att återvända.

"Vi ska segla igen"

- Det är Vestas tydlig ambition att Team Vestas Wind ska segla igen, sa seglingsteamets vd, Morten Albæk, vid en press samtal i Abu Dhabi. 

- Vi ska göra allt i vår makt för att förverkliga detta.

Bedömningen från alla parter är att båten inte kan repareras och därmed är ett av alternativ att bygga en ny båt

- Huruvida det kan ske, och i en tid som är meningsfull för Team Vestas Wind att åter komma in i loppet, vet vi ännu inte, avslutade Albæk.

Östersunds FK har nu presenterat en kontrollbalansräkning som kommer att väcka reaktion.  Här värderas spelarna till 60 miljoner kronor och plötsligt kan klubben visa ett plus på 23 miljoner och ett eget kapital på 19 miljoner.

Östersunds FK har uppfunnit hjulet för att undvika konkurs. Det framgår i en kallelse till den nya bolagsstämman 21 april. Den nya värderingen är ett sätt att återställa det egna kapitalet och undvika konkurs.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Glöm Facebook, Twitter och Netflix – här finns racingstjärnorna. Världens mest populära sporter har stoppats i verkligheten men i den digitala världen här har de fått nytt liv. Allt från Formel 1 och Nascar till La Liga har flyttat in i den virtuella världen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

ATG delar ut vinster i efterhand efter att ha avslöjat en spelkupp.

Nu har ATG tagit beslut.. Spelaren på Malta som vann 15,5 miljoner får ingapengar utan de går i stället till 95 000 kunder.

För mindre än en månad sedan avbröts den hockeyallsvenskan finalen mellan Björklöven och Modo – ställningen var 1-1 i matcher och båda lagen tvingades ställa in resten av säsongen med anledning av corona-utbrottet.

I dag är Modo:s trupp slagen i spillror och ledarduon Björn Hellqvist, tränare och Fredrik Glader, sportchef, har den svåra uppgiften att bygga ett helt nytt lag inför säsongen 2020-2021.