Glädjebesked för nye IFK-basen

Det var ilska och protester, ett 50-tal lämnade årsmötet men de verkliga reaktionerna borde ha gällt ekonomin. IFK Göteborg ökar nämligen intäkterna avsevärt.
Över 600 personer kom till IFK Göteborgs årsmöte och rapporterna om en mycket framgångsrik sponsorförsäljning försvann mitt i turbulensen.

 

Det var över 600 medlemmar som hade kommit och mycket kom att handla om vad som har hänt.

Inte vad som händer.

Skillnad på många miljoner

Nämligen att klubben tar steget från halvdana resultat till strålande resultat – i försäljningsarbetet.

ISP har gjort sitt inträde i föreningen och skapat Förstaelvan. Tanken var att hitta elva företag som ville ingå här och bli så kallade huvudsponsorer.

När Volkswagen sa ja på måndagen var elva företag klara. 

Sannerligen välkomna pengar i en klubb som har gått 75 miljoner back under tre år.

Skillnad på åtskilliga mijloner

Inte nog med det. Totalt visar försäljningsintäkterna för huvudpartners strålande resultat. 

- Det är all time high, betonar Andreas Ottermark från ISP.   

 Under 2015 sålde IFK för totalt 31,6 miljoner. I år med ett nytt säljteam, bestående av de kvarvarande IFK-säljarna samt ISP:s styrka, kommer de siffrorna att överträffas med råge.

- Hela teamet gör ett fantastiskt jobb. Men jag vill inte berätta om några siffror. Fast jobbet har gått över all förväntan.

Något som också borde vända vinden hos Blåvitt är att styrelsen nu får ett delvis nytt utseende.

Fundersam...

Frank Andersson blir ny ordförande, enligt valberedningens förslag.

- Helt ärligt undrade jag en stund under mötet vad jag hade gett mig in på, sa han öppet i en intervju med Göteborgs-Posten.

Han syftar på den turbulens som uppstod som en konsekvens av diskussionerna om just ekonomin och försäljningen av Kamratgården.

När mötesordföranden Jan Hallberg föreslog ansvarsfrihet för styrelsen kom åsikter om votering utan att det ledde till handling och då lämnade ett 50-tal medlemmar lokalen i besvikelse. 

- Men det är ett fantastiskt uppdrag att få, sa Blåvitts nye ordförande som nu vill fokusera arbetet på att stärka ekonomin. 

Årsmötet tog dessutom beslutet om två årliga medlemsmöten.

- Vi måste vara rädda om IFK Göteborg, vi måste vara rädda om varandra. Tack för förtroendet, sa Frank Andersson.

Thomas Ejderhov

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.