ATG:s kamp mot robotspel fortsätter

ATG tvingas införa maxgränser för antal tillåtna system för spelformerna V75, V86, V65, V64, V5 och V4. Allt för att stoppa robotspel.
ATG:s kamp mot robotspel fortsätter. Det felaktiga spelbeteendet ska stoppas och nu införs maxgränser för antalet tillåtna system per person inom ATG:s streckspel.


- Vi gör detta för att värna om alla våra en miljon kunder som varje vecka spelar på hästar, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

En andra begränsning

Den 15 maj 2013 införde ATG som första hästspelsbolag i världen begränsningar mot så kallat robotspel, ett spelbeteende som bland annat innebär att extremt stora system kan få för stora fördelar gentemot ”vanliga” spelare. Nu tas nästa steg då maxgränser mellan 500 och 5 000 system beroende på spelform införs som ett komplement till den gällande definitionen för robotspel.

- I stort sett samtliga av våra kunder är inte ens i närheten av dessa gränser när de själva eller tillsammans med sina kompisar spelar V75. De nya maxgränserna syftar till att få stopp på det spelbeteende där spelare lämnar in många system, men ändå hållit sig inom ramarna för regelverket, säger Hasse Skarplöth.

- Det spelbeteendet ger för stora fördelar mot våra vanliga kunder över tid. Med de nya maxgränserna kommer också de dramatiska förändringarna på strecklistan som uppstår när flera hundratusen system kommer in på kort tid att försvinna.

Fått varningar

De regler som infördes i maj berörde ett tiotal kunder i världen. Maxgränserna, mellan 500 och 5 000 system beroende på spelform, kommer att beröra fler.

De senaste månaderna har ett hundratal svenska konton av ATG:s totalt cirka 500 000 konton och cirka tio utländska kunder någon gång lämnat in spel som överskridit de nya maxgränserna.

- Vårt mål med regelverket har varit att så få ”oskyldiga” som möjligt ska drabbas av de nya reglerna. Jag är den förste att beklaga att fler kunder nu kan komma att beröras, men vår samlade bedömning är att införandet av maxgränserna och dess nivåer, i kombination med gällande regelverk, drabbar minst antal kunder men ger störst effekt, säger Hasse Skarplöth.

Fakta

Enligt gällande tillägg i vadhållningsbestämmelserna ”Allmänna bestämmelser, §28 Begränsning av systemantal” har ATG rätt att begränsa antalet system som får lämnas in. Nu gäller följande maxgränser:
V75 – max 5 000 system
V86 – max 5 000 system
V64 – max 2 000 system
V65 – max 2 000 system
V5 – max 500 system
V4 – max 500 system

Alla 24 nationer som kvalificerar sig till EM 2020 får 100 miljoner kronor från Uefa. Sveriges 2-0 mot Rumänien betyder 100 miljoner till Svenska fotbollförbundet. För VM-platsen i Ryssland fick SvFF 86 miljoner.

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

I veckan tillkännagav Svenska Spel hur kampanjen Gräsroten ger svensk idrott 50 miljoner. Men inte nog med det. Sedan 2016 har Svenska Spel bidragit med 10 000 kr per månad under fotbollssäsongen till olika samhällsinsatser i de allsvenska klubbarna via prispengar från Månadens spelare. Under 2019 har också Månadens spelare i Superettan fått skänka sina prispengar till samhällsengagerande projekt. Totalt handlar det om 300 000 kr

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsföreningen Gatans Lag fick ta emot Volvo Car Sveriges och Svenska Fotbollförbundets stipendium ”Number 10” på en miljon kronor under Fotbollsgalan – Det känns helt fantastiskt . Gatans Lag finns till för de som vill ta sig ur missbruk, hemlöshet och kriminalitet och med det här stipendiet kan vi hjälpa så många fler, säger Sofie Nehvonen, tillträdande verksamhetsansvarig.

Bandyfinalerna fortsatt i SVT

Lördag 21 mars 2020 spelas bandyns SM-finaler på Studenterna i Uppsala. Nu är det klart att det blir direktsändning i SVT, inte bara 2020 utan även ytterligare tre år framåt (2020-2023). "En svensk idrottsklassiker och vi vill satsa här, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.