Det händer aldrig mera…

1 år 35 veckor sedanHistorien kommer vi aldrig ifrån och allt måste ha sitt sammanhang och sina jämförelser. Vi har en stabil förbundskapten med en minst lika noggrann sidekick. Spelarna är ystra som en skolklass på utflykt utan läraren, de är ambitiösa, prestigelösa, ingen skadad av överdriven stjärnkult. Det är alltså svenskt, genuint stål som skall bita ifrån sig.
Åke StoltÅke Stolt

Gula Väggen tvingas byta namn

1 år 35 veckor sedanCamp Swedens gulklädda medlemmar brukar kallas fotbollslandslagets tolfte spelare för sitt stöd. Den Gula Väggen har funnits sedan EM 2004 i Portugal men nu får de 13.000 medlemmarna inte kalla sig så längre.
Göran SöderlundGöran Söderlund

Putin och Frankrike vinner

1 år 35 veckor sedanPutin har talat till världen. Småleende, pösande av belåtenhet. Detta var ögonblicket. Vinter-OS var en sak men fotbolls-VM har en miljardpublik och mera ljus än så här får han aldrig på sig.
Åke StoltÅke Stolt

Jag har noll förväntningar

1 år 36 veckor sedanVägen mot VM: En sak är säker. Janne Anderssons försvar är sannolikt betydligt säkrare än det som en lycklig dag orkar försvara Gotlands nordspets några förmiddagstimmar. Men, det här laget skall också ta sig an Ryssland, VM hemma hos självaste Putin, och det var väl ändå meningen att vi skulle skrämma Mexiko och Sydkorea lite inför avresan. Ärligt talat, jag har noll förväntningar.
Åke StoltÅke Stolt

Det här är vad vi har att se fram emot

1 år 37 veckor sedanSvenskt hantverk gällerDet här är vad vi har att se fram emotNu handlar det om ett LAG.Det handlar inte om Honom längre, skriver Åke Stolt.
Åke StoltÅke Stolt

Den meningslösa matchen

1 år 46 veckor sedanDet fattiga Rumänien, som uppenbarligen inte har varken råd eller intresse av att försörja sin egen befolkning, bygger alltså lyxiga fotbollsarenor som det inte ens går att spela fotboll på. Man kan se det som en metafor för vår galna tid och jag undrar bara: vad hade det svenska landslaget där att göra? Den här förlorade landskampen gjorde mera skada än nytta inför VM.
Åke StoltÅke Stolt