Sjöberg inbjuden av Skavlan

Det är Patrik Sjöberg hit och Patrik Sjöberg dit. Den 45-årige förre höjdhopparstjärnan gör succé i Mästarnas mästare och har blivit många tv-tittares favorit. Nu kommer han också som gäst hos Skavlan.

Inte nog med det, nu avslöjar Patrik Sjöberg att han vann 100 000 kronor på Dagens Dubbel vid inspelningarna av Mästarnas Mästare.

- Det var skitkul. Brolin tog ut hästarna och det var jävligt spännande, säger Patrik Sjöberg.

2 miljoner TV-tittare

2 miljoner tittare följer Mästarnas Mästare och kampen mellan idrottsprofiler varje tisdag. Patrik Sjöberg är den färgstarke i gänget. Alltid med en kommentar till vad som än sker.

Nu framkommer att han tillsammans med Tomas Brolin och Thomas Johansson vann 100 000 kronor på Dagens Dubbel under inspelningarna på Malta.

Tomas Brolin gillar trav och övertygade flera av deltagarna att vara med. Han tog på sig uppgiften att göra systemen och en dag blev det utdelning.

- Jag hade hittat en rolig outsider och kan bekräfta att vi vann 100 000 kronor, avslöjar Tomas Brolin.

Brolin är hästägare

- Brolin har riktigt bra koll på hästarna. Han har ett genuint intresse och lägger ner mycket tid på det. Vi spelade en del ihop på Malta och vinsten på 100 000 var riktigt kul. Men sedan spelade vi flera gånger efter det och då vann vi inget, säger Patrik Sjöberg till Trav365.

Brolin är själv hästägare och med sitt stora intresse har han bra koll på hästar, det har inte Patrik Sjöberg.

- Jag har varit på Åby några gånger men då har jag mest suttit i restaurangdelen. Jag har tyvärr inte lyckats få det där riktiga intresset för travet. Det är säkert spännande om man är intresserad. Men jag inser hur mycket tid och engagemang man måste lägga ner på det för att nå framgång. Det är precis som inom idrotten, vill du bli riktigt bra och åstadkomma något så måste du lägga ner mycket tid och kraft.

Armand blev besviken

Thomas Johansson hörde också till vinnarna.

- Vi satsade en tusenlapp var och lämnade in via datorn bara några minuter innan start. Sedan satt vi och såg loppen tillsammans på ATG-Live. Det var en rolig vinst, säger Tomas Johansson till Trav365.

- Fast Armand Krajnc var förbannad efteråt att han inte var med. Han fick förfrågan innan om han ville köpa in sig men då ville han inte. Efteråt ångrade han sig och var sur över det.

Mästarnas Mästare fortsätter i tv, där Patrik Sjöberg återkommer redan på fredagskvällen när han är gäst hos Fredrik Skavlan. Sångerskan Norah Jones är också gäst liksom Jessica Andersson (aktuell i Melodifestivalen) och norska Didrik Solli-Tangen (Norges representant i festivalen), norska komikern Harald Eia och Paul Curran som är chef för Operahuset i Oslo.

"Hela den olympiska rörelsen, och speciellt IOK, är rörd över den stora kopplingen som fransmännen har gjort mellan Notre-Dame och OS i Paris 2024."IOO

Thom Bach, ordförande i IOK, reagerade efter branden i Notre-Dame och lät meddela att den olympiska rörelsen erbjuder 500 000 euro – motsvarande cirka 5,5 miljoner kronor – till återuppbyggnaden av katedralen så att den ska stå färdig till OS i Paris 2024.

Den tilltänkta tennissatsningen vid Svaneholms slott vid Skurup kommer allt närmare. Biljettförsäljningen är inledd och åskådarna ska bl a få se Mats Wilander möta John McEnroe. Bakom initiativet står entreprenören Mårten Hedlund och hans företag 3RS.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Frida Karlsson är vinterns längdraket på skidor. När SM avgjordes i Gällivare i helgen skrev hon ett personligt kontrakt med Volkswagen. Ett kontrakt som kan bli guld värt utöver den bil hon får disponera.

- Det kan bli stora pengar, säger Alexander Dahlin, sponsorchef på Volkswagen Sverige.

Han ställde sig framför alla representanter från spelbolagen och deklarerade tydligt:

- Dämpa er. "Annars kommer regeringen att att ta fram nya regler som begränsar marknadsföring", 

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) gjorde sig till talesman för åtskilliga svenskar

SVT:s programdirektör Jan Helin försöker hålla liv i Vinterstudions brasa. – Vår målsättning är att fortsätta sända Vinterstudion. Först minst tre år framåt men sedan har vi som mål att fortsätta efter det, säger han.

I kväll bänkar sig miljontals tv-tittare för att se om Ajax kan skrälla igen i kvartsfinalen i Champions League mot Juventus. Speciellt i blickpunkten är 21-årige Frenkie de Jong, spelaren som framför allt legat bakom Ajax framgångar under säsongen.

Efter 1-1  hemma mot de trefaldiga mästarna Real Madrid gjorde Ajax sensation genom att besegra och slå ut spanjorerna med en 4-1-seger. Ikväll gäller bortaplan igen för Ajax.