TV4Sport sänder Hamréns eldprov

Den 3 mars ska Erik Hamrén begå sitt eldprov. Wales-Sverige blir den första träningsmatchen inför EM-kvalet. Nu står det klart att TV4 Sport sänder matchen.

- Vi fortsätter vår satsning på det mest populära svenska landslaget alla kategorier, säger Hans Pekkari, sportchef TV4 och VD TV4 Sport, till Sport-Expressen.

Sverige ska besegra Holland, Finland, Ungern, Moldavien och San Marino i kvalet som troligen inleds i september.

- Den här matchen markerar en viktig milstolpe för TV4 Sport, eftersom det är första gången i kanalens historia vi sänder en match med Sveriges herrlandslag. Efter tittarsuccén med El Clasicó i höstas (775 000 tittare) hoppas vi att matchen mot Wales ska lyfta TV4 Sport ännu en nivå, säger Hans Pekkari.

Det här är bara början på ett massivt fotbollsutbud från TV4-gruppen som har köpt rättigheterna till samtliga A-landskamper på hemmaplan 2011-2015 och dessutom förfogar över rättigheterna till VM 2010, EM 2012 och VM 2014 tillsammans med SVT.

Efter månader av tystnad om nykomlingen AIK i elitserien smällde det till ordentligt på torsdagen: AIK värvar Patrik Nilsson, den enda som tillsammans med Villa/Lidköpings David Karlsson har gjort över 1 000 mål i allsvenskan/elitserien.

Det finns ett gammalt småländskt talesätt som lyder ”dä gaur allri”. Men när det gäller bandy och klubben Åby/Tjureda är kanske den rätta tillämpningen ”dä gaur allti”.

När förstudiegruppen inledde sitt arbete dagen efter den var tillsatt kännetecknades arbetet av ”finns inte en dag att förlora, bara tid att vinna”. Hallen står klar till seriestarten oktober 2019.

Efter besök i Sverige och Italien har nu Internationella Olympiska Kommitténs granskningsgrupp sagt sitt. 83 procent föredrar Italien, 55 procent Sverige som värd för vinter-OS och Paralympics 2026 enligt IOK:s omröstning som genomfördes i mars. Den 24 juni avgörs omröstningen i Lausanne, Schweiz.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Carlsberg och Liverpool Football Club förlänger sitt ikoniska samarbete med ytterligare fem år 

– Carlsberg fortsätter som klubbens ”Official Beer” till slutet av säsongen 2023-24.

Denna ständiga följetong om för mycket spelreklam.  Nu tydliggör Spelinspektionen och Konsumentverket samarbetet i tillsynen av spelbolagens marknadsföring.

Samtidigt urskiljer sig idrottsstjärnor som förmådde sig att säga nej till spelbolag och de som inte kunde motstå pengarna från bolagen.

Nu straffas också de första bolagen.

SVT gör sig nu gällande i kampen om rättigheter till olika idrotter och tävlingar. Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Daniel Ståhl är trion som blir mer synliga framöver.De tre och Europas övriga stjärnor i friidrott och simning kommer att tävla om EM-medaljer i SVT från 2020 till 2024.

Allmänt talas det om att klubbarna i bandy-Sverige har problem med ekonomin. Men Edsbyn klarar att lösa Simon Jansson. Men så sker det med hjälp av supportrarna som har gjort en insamling och fått ihop en kvarts miljon kronor!