TV4Sport sänder Hamréns eldprov

Den 3 mars ska Erik Hamrén begå sitt eldprov. Wales-Sverige blir den första träningsmatchen inför EM-kvalet. Nu står det klart att TV4 Sport sänder matchen.

- Vi fortsätter vår satsning på det mest populära svenska landslaget alla kategorier, säger Hans Pekkari, sportchef TV4 och VD TV4 Sport, till Sport-Expressen.

Sverige ska besegra Holland, Finland, Ungern, Moldavien och San Marino i kvalet som troligen inleds i september.

- Den här matchen markerar en viktig milstolpe för TV4 Sport, eftersom det är första gången i kanalens historia vi sänder en match med Sveriges herrlandslag. Efter tittarsuccén med El Clasicó i höstas (775 000 tittare) hoppas vi att matchen mot Wales ska lyfta TV4 Sport ännu en nivå, säger Hans Pekkari.

Det här är bara början på ett massivt fotbollsutbud från TV4-gruppen som har köpt rättigheterna till samtliga A-landskamper på hemmaplan 2011-2015 och dessutom förfogar över rättigheterna till VM 2010, EM 2012 och VM 2014 tillsammans med SVT.

Damkronornas bojkott av landslagsspel ger effekt – nu regnar ekonomiskt stöd över hockeyns landslagstjejer. Efter torsdagens besked av Svenska Ishockeybundet, där rätten till ersättning för förlorad arbetsinkomst, garanterades fortsatte pengaregnet under fredagen.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Det blev en dyr nota för AIK efter matcherna mot Maribor i Champions League-kvalet. Böterna gäller både bortamatchen och returen den 31 juli på Friends. Läktarbråken kostar AIK 991 880 kronor.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Spelinspektionen har slagit till mot spelbolagen för andra gången i år. Nu är det fyra spelbolag som tillsammans får böta drygt 20 miljoner kronor. De har erbjudit vadhållning på matcher där de flesta är under 18 år. Det är förbjudet.

De tio namnen till det populära programmet Mästarnas mästare är klara. De tio atleterna är indelade i två grupper. Inspelning startar i Grekland i september. I vår visas programmet på SVT och då får vi reda på vem som blev Mästarnas mästare 2020.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.