SVT går före kommersiella kanaler

TV-bevakning av Scandinavian Masters har varit förunnat de kommersiella kanalerna, men nu sker ett break. SVT har gått in och säkrat sändningsrättigheterna för de fyra kommande åren.

Den 22-25 juli är det premiär för Masters på Bro Hof och man kan räkna med trängsel runt den bana som beskrivs som den mest spännande i Sverige.

Nu avslöjas att Masters och SVT har enats ett fyraårskontrakt.

- Det känns otroligt roligt. Det här är den största TV-satsningen någonsin. Det blir tre till fyra timmars livesändningar varje dag och dessutom ett magasin varje kväll från onsdag till och med söndag. Allt kommer att sändas i någon av huvudkanalerna SVT 1 eller SVT 2, säger Nilsmark till golf.se

Det blir inga bilder i Viasat Golf och det är noterbart efter kanalens golfsatsning de senaste åren.

Nordea Scandinavian Masters är numera titeln på tävlingen efter bankjättens entré som golfsponsor.

- Vi är fantastiskt nöjda med att vi har ett samarbete med Masters och kan bjuda på en av Europas topptävlingar, säger SVT Sports chef Per Yng till SVT Text.       

Att få en direktsändning tävling till så många tittare som möjligt har varit ett mål för båda parter och det har underlättat förhandlingarna.

I paketet ingår även lag-SM på Barsebäck veckan innan och då ska SVT också finnas på plats med kamerorna.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.