HockeyAllsvenskan i stort TV-avtal

Ett 50-tal fler direktsända matcher i TV, varav många i fria TV-kanalen TV10, det blir ett resultat av att HockeyAllsvenskan och Viasat enats om att utvidga och förlänga rättigheterna för serien till och med 2016.

Växjö Lakers HC och AIK IF har de senaste åren visat vilken kvalitet och styrka det finns i HockeyAllsvenskan. Växjö Lakers gick för första gången upp i Elitserien genom att gå obesegrat genom Kvalserien, medan AIK gick ända till SM-semifinal med samma grundstomme som året innan tog klivet upp från HockeyAllsvenskan.

Många optimistiska klubbar

Nästa säsong vill klassiska lag som Leksands IF, Södertälje SK och Rögle BK ta samma väg, liksom IF Malmö Redhawks som i sin storsatsning bland andra värvat puckartisten Linus Klasen från Nashville Predators, en spelare som kommer bidra till många fulla hus i vinter. Bakom denna favorittrio vill säkert fler lag som Örebro HK, VIK Västerås HK, Mora IK och Almtuna IS ha ett ord med i laget.

- Tongångarna är optimistiska när jag pratar med klubbföreträdare inför den kommande säsongen, säger Stefan Bengtsson, VD för HockeyAllsvenskan.

- När vi har vår upptaktsträff den 12 september ska det bli intressant att se om något enda av lagen siktar lägre än playoff, det vill säga att vara på övre halvan av tabellen.

Fler direktsändningar än någonsin

Det bäddar för en mycket spännande säsong och Viasat Hockey kommer att producera fler direktsändningar än någonsin tidigare. I fjol direktsände Viasat Hockey 73 matcher, i år kommer det antalet stiga till omkring 125 matcher med hjälp av ett 30-tal fredagsmatcher på TV10. Därutöver kommer som tidigare Aftonbladets webbkanal S24 sända en match i varje omgång.

-  Det är otroligt kul att vi kan erbjuda fler matcher, inte minst som det är ganska sparsmakat med ishockey på TV i förhållande till det stora intresse som finns för sporten, säger Hans Skarplöth. -

Dessutom kommer samtliga matcher som tv-produceras även erbjudas på webben inom ramen för Viaplays abonnemang.

Öppna för sponsoravtal

Avtalet ger HockeyAllsvenskan såväl mer TV som mer pengar, men också en spännande öppning för ytterligare TV-exponering.

- Genom det utvidgade avtalet får vi möjlighet att själva och/eller i samarbete med partners direktsända alla övriga matcher som inte visas av Viasat eller S24, säger Stefan Bengtsson och avser webb-TV eller mobil-TV.

- Nu tar vi nästa stora steg i HockeyAllsvenskans utveckling. Det utvidgade avtalet med Viasat är en viktig pusselbit och det kommer fler nyheter framöver. Vi bygger nu upp en produktions- och distributionsapparat tillsammans med våra klubbar vår samarbetspartner FSM Future Sports Media, för att snarast kunna visa samtliga matcher på någon TV-plattform, slutar Stefan Bengtsson, HockeyAllsvenskan.

Anonymous (inte verifierad)

tis, 2011-06-07 15:24

1. Kul

Jävligt kul för hockeyallsvenskan. Tråkigt bara att hockeyallsvenskan är mycket mer kommersiell än fotbollens dito i superettan. Där kan man inte följa sitt lag visuellt på ett annat ställe än på plats. Kanske om man hejar på Hammarby. Annars får andra lags supporters nöja sig med att visas någon gång per säsong, och på nätet går de väldigt sällan..

johan (inte verifierad)

tors, 2011-06-09 16:54

2. Intresse

Kan bara prata för mig själv, men Hockeyallsvenskan känns generellt lite hetare än fotbollens dito så det är nog därför. Som allmän åskådare kan jag tänka mig att zappa in en hockeymatch då och då, men superettan skulle jag knappt ta betalt för att se. Hockeyallsvenskan är lite som att tuna in Holländska ligan i fotboll, inte högsta klass men ändå hyfsad underhållning. Superettan, well den är väl glad att klassas som topp100 bland världens alla ligor, om ens det.

Att aldrig stå på fel sida – det är nyckelord för Never Offside som erbjuder svenskt föreningsliv nya inkomstmöjligheter. Företaget startades 2014 och är idag en viktig samarbetspartner för flera elitklubbar i våra största lagidrotter.

Never Offside bygger digitala nätverk i syfte att skapa nya intäkter där klubbens olika partners, och supporters, kan möta varann.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.