HockeyAllsvenskan i stort TV-avtal

Ett 50-tal fler direktsända matcher i TV, varav många i fria TV-kanalen TV10, det blir ett resultat av att HockeyAllsvenskan och Viasat enats om att utvidga och förlänga rättigheterna för serien till och med 2016.

Växjö Lakers HC och AIK IF har de senaste åren visat vilken kvalitet och styrka det finns i HockeyAllsvenskan. Växjö Lakers gick för första gången upp i Elitserien genom att gå obesegrat genom Kvalserien, medan AIK gick ända till SM-semifinal med samma grundstomme som året innan tog klivet upp från HockeyAllsvenskan.

Många optimistiska klubbar

Nästa säsong vill klassiska lag som Leksands IF, Södertälje SK och Rögle BK ta samma väg, liksom IF Malmö Redhawks som i sin storsatsning bland andra värvat puckartisten Linus Klasen från Nashville Predators, en spelare som kommer bidra till många fulla hus i vinter. Bakom denna favorittrio vill säkert fler lag som Örebro HK, VIK Västerås HK, Mora IK och Almtuna IS ha ett ord med i laget.

- Tongångarna är optimistiska när jag pratar med klubbföreträdare inför den kommande säsongen, säger Stefan Bengtsson, VD för HockeyAllsvenskan.

- När vi har vår upptaktsträff den 12 september ska det bli intressant att se om något enda av lagen siktar lägre än playoff, det vill säga att vara på övre halvan av tabellen.

Fler direktsändningar än någonsin

Det bäddar för en mycket spännande säsong och Viasat Hockey kommer att producera fler direktsändningar än någonsin tidigare. I fjol direktsände Viasat Hockey 73 matcher, i år kommer det antalet stiga till omkring 125 matcher med hjälp av ett 30-tal fredagsmatcher på TV10. Därutöver kommer som tidigare Aftonbladets webbkanal S24 sända en match i varje omgång.

-  Det är otroligt kul att vi kan erbjuda fler matcher, inte minst som det är ganska sparsmakat med ishockey på TV i förhållande till det stora intresse som finns för sporten, säger Hans Skarplöth. -

Dessutom kommer samtliga matcher som tv-produceras även erbjudas på webben inom ramen för Viaplays abonnemang.

Öppna för sponsoravtal

Avtalet ger HockeyAllsvenskan såväl mer TV som mer pengar, men också en spännande öppning för ytterligare TV-exponering.

- Genom det utvidgade avtalet får vi möjlighet att själva och/eller i samarbete med partners direktsända alla övriga matcher som inte visas av Viasat eller S24, säger Stefan Bengtsson och avser webb-TV eller mobil-TV.

- Nu tar vi nästa stora steg i HockeyAllsvenskans utveckling. Det utvidgade avtalet med Viasat är en viktig pusselbit och det kommer fler nyheter framöver. Vi bygger nu upp en produktions- och distributionsapparat tillsammans med våra klubbar vår samarbetspartner FSM Future Sports Media, för att snarast kunna visa samtliga matcher på någon TV-plattform, slutar Stefan Bengtsson, HockeyAllsvenskan.

Anonymous (inte verifierad)

tis, 2011-06-07 14:24

1. Kul

Jävligt kul för hockeyallsvenskan. Tråkigt bara att hockeyallsvenskan är mycket mer kommersiell än fotbollens dito i superettan. Där kan man inte följa sitt lag visuellt på ett annat ställe än på plats. Kanske om man hejar på Hammarby. Annars får andra lags supporters nöja sig med att visas någon gång per säsong, och på nätet går de väldigt sällan..

johan (inte verifierad)

tors, 2011-06-09 15:54

2. Intresse

Kan bara prata för mig själv, men Hockeyallsvenskan känns generellt lite hetare än fotbollens dito så det är nog därför. Som allmän åskådare kan jag tänka mig att zappa in en hockeymatch då och då, men superettan skulle jag knappt ta betalt för att se. Hockeyallsvenskan är lite som att tuna in Holländska ligan i fotboll, inte högsta klass men ändå hyfsad underhållning. Superettan, well den är väl glad att klassas som topp100 bland världens alla ligor, om ens det.

Alla 24 nationer som kvalificerar sig till EM 2020 får 100 miljoner kronor från Uefa. Sveriges 2-0 mot Rumänien betyder 100 miljoner till Svenska fotbollförbundet. För VM-platsen i Ryssland fick SvFF 86 miljoner.

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

I veckan tillkännagav Svenska Spel hur kampanjen Gräsroten ger svensk idrott 50 miljoner. Men inte nog med det. Sedan 2016 har Svenska Spel bidragit med 10 000 kr per månad under fotbollssäsongen till olika samhällsinsatser i de allsvenska klubbarna via prispengar från Månadens spelare. Under 2019 har också Månadens spelare i Superettan fått skänka sina prispengar till samhällsengagerande projekt. Totalt handlar det om 300 000 kr

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsföreningen Gatans Lag fick ta emot Volvo Car Sveriges och Svenska Fotbollförbundets stipendium ”Number 10” på en miljon kronor under Fotbollsgalan – Det känns helt fantastiskt . Gatans Lag finns till för de som vill ta sig ur missbruk, hemlöshet och kriminalitet och med det här stipendiet kan vi hjälpa så många fler, säger Sofie Nehvonen, tillträdande verksamhetsansvarig.

Konkurrensen om tv-rättigheter till sport är skarp. När väl kanalerna har gjort sin erövringar kommer nästa kamp – att hitta medarbetare. Sportvärlden i Sverige är inte helller så stor så konkurrensen om dugligt folk pågår alltid. Senaste nytt:. Alexander Axén lämnar, enligt Fotboll Direkt, tv-jobbet på C More för konkurrenten Discovery. Och där uppges att Jens Fjällström ska vara klar för en come-back.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.