HockeyAllsvenskan i stort TV-avtal

Ett 50-tal fler direktsända matcher i TV, varav många i fria TV-kanalen TV10, det blir ett resultat av att HockeyAllsvenskan och Viasat enats om att utvidga och förlänga rättigheterna för serien till och med 2016.

Växjö Lakers HC och AIK IF har de senaste åren visat vilken kvalitet och styrka det finns i HockeyAllsvenskan. Växjö Lakers gick för första gången upp i Elitserien genom att gå obesegrat genom Kvalserien, medan AIK gick ända till SM-semifinal med samma grundstomme som året innan tog klivet upp från HockeyAllsvenskan.

Många optimistiska klubbar

Nästa säsong vill klassiska lag som Leksands IF, Södertälje SK och Rögle BK ta samma väg, liksom IF Malmö Redhawks som i sin storsatsning bland andra värvat puckartisten Linus Klasen från Nashville Predators, en spelare som kommer bidra till många fulla hus i vinter. Bakom denna favorittrio vill säkert fler lag som Örebro HK, VIK Västerås HK, Mora IK och Almtuna IS ha ett ord med i laget.

- Tongångarna är optimistiska när jag pratar med klubbföreträdare inför den kommande säsongen, säger Stefan Bengtsson, VD för HockeyAllsvenskan.

- När vi har vår upptaktsträff den 12 september ska det bli intressant att se om något enda av lagen siktar lägre än playoff, det vill säga att vara på övre halvan av tabellen.

Fler direktsändningar än någonsin

Det bäddar för en mycket spännande säsong och Viasat Hockey kommer att producera fler direktsändningar än någonsin tidigare. I fjol direktsände Viasat Hockey 73 matcher, i år kommer det antalet stiga till omkring 125 matcher med hjälp av ett 30-tal fredagsmatcher på TV10. Därutöver kommer som tidigare Aftonbladets webbkanal S24 sända en match i varje omgång.

-  Det är otroligt kul att vi kan erbjuda fler matcher, inte minst som det är ganska sparsmakat med ishockey på TV i förhållande till det stora intresse som finns för sporten, säger Hans Skarplöth. -

Dessutom kommer samtliga matcher som tv-produceras även erbjudas på webben inom ramen för Viaplays abonnemang.

Öppna för sponsoravtal

Avtalet ger HockeyAllsvenskan såväl mer TV som mer pengar, men också en spännande öppning för ytterligare TV-exponering.

- Genom det utvidgade avtalet får vi möjlighet att själva och/eller i samarbete med partners direktsända alla övriga matcher som inte visas av Viasat eller S24, säger Stefan Bengtsson och avser webb-TV eller mobil-TV.

- Nu tar vi nästa stora steg i HockeyAllsvenskans utveckling. Det utvidgade avtalet med Viasat är en viktig pusselbit och det kommer fler nyheter framöver. Vi bygger nu upp en produktions- och distributionsapparat tillsammans med våra klubbar vår samarbetspartner FSM Future Sports Media, för att snarast kunna visa samtliga matcher på någon TV-plattform, slutar Stefan Bengtsson, HockeyAllsvenskan.

Anonymous (inte verifierad)

tis, 2011-06-07 15:24

1. Kul

Jävligt kul för hockeyallsvenskan. Tråkigt bara att hockeyallsvenskan är mycket mer kommersiell än fotbollens dito i superettan. Där kan man inte följa sitt lag visuellt på ett annat ställe än på plats. Kanske om man hejar på Hammarby. Annars får andra lags supporters nöja sig med att visas någon gång per säsong, och på nätet går de väldigt sällan..

johan (inte verifierad)

tors, 2011-06-09 16:54

2. Intresse

Kan bara prata för mig själv, men Hockeyallsvenskan känns generellt lite hetare än fotbollens dito så det är nog därför. Som allmän åskådare kan jag tänka mig att zappa in en hockeymatch då och då, men superettan skulle jag knappt ta betalt för att se. Hockeyallsvenskan är lite som att tuna in Holländska ligan i fotboll, inte högsta klass men ändå hyfsad underhållning. Superettan, well den är väl glad att klassas som topp100 bland världens alla ligor, om ens det.

Hockeyförbundets årsmöte sade ja till enmansutredaren Ola Lundbergs förslag om  ny modell för ned – och uppflyttning i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Beslutet ökar klyftorna i hockey-.Sveriges och togs i strid med Hockeyallsvenskan och Hockeyettans totalt 50 klubbar.

Vänsterpartiet vill införa miljardstöd till idrotten för att modernisera idrottsplatser och idrottshallar som byggdes under miljonprogramsåren. Det kan bli den katalysator som behövs för att möta ett stort behov hos majoriteten av Sveriges kommuner och skapa plats för framtidens idrott, är en bedömning från RF.

Hockeyallsvenskans 14 klubbar och Hockeyettans 46 klubbar går mot två tunga nederlag då ledamöter till Svenska Ishockeyförbundets årsmöte samlas på lördagen. Bakslag som ytterligare ökar sprickan i svensk ishockey, och som försvagar den grundsten som svensk ishockey vilar på – breddverksamheten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Basketföreningen Dolphins har ett mycket förmånligt avtal med sportvarukedjan Stadium – och nu har parterna enats om en förlängning. Men så är också båda hemmahörande i Norrköping. 

Stadium förlänger samarbete med Dolphins och fortsätter som namnsponsor till Stadium Arena, en av basket-Sveriges finaste hallar. Avtalet sträcker sig tio år framåt i tiden, till och med 2028.

Det hann bara gå några dagar med misstankar om matchfixing runt det allsvenska mötet Kalmar-Elfsborg så kommer rapporten från RF. Vardagen med spelmissbruk och matchfixning bland ledare och aktiva är mycket värre än befarat, visar en ny studie från Centrum för psykiatriforskning vid Karolinska Institutet. 

Nu är han i farten igen, Stephan Wilson, som utan någon som helst kunskap eller vana antog uppgiften att åka Vasaloppet. Nu ska han leda andra nybörjare i Min klassiker på TV6.

Ajax 19-årige lagkapten Matthijs De Ligt är världens mest eftersökta fotbollsspelare. Enligt spanska tidningen Sport är läget så här: Barcelona bjuder 65 miljoner kronor i årslön. Juventus 108 miljoner om året och Paris Saint Germain fyra miljoner i veckan, 192 miljoner om året under fem år. Något svar finns ännu inte.