HockeyAllsvenskan i stort TV-avtal

Ett 50-tal fler direktsända matcher i TV, varav många i fria TV-kanalen TV10, det blir ett resultat av att HockeyAllsvenskan och Viasat enats om att utvidga och förlänga rättigheterna för serien till och med 2016.

Växjö Lakers HC och AIK IF har de senaste åren visat vilken kvalitet och styrka det finns i HockeyAllsvenskan. Växjö Lakers gick för första gången upp i Elitserien genom att gå obesegrat genom Kvalserien, medan AIK gick ända till SM-semifinal med samma grundstomme som året innan tog klivet upp från HockeyAllsvenskan.

Många optimistiska klubbar

Nästa säsong vill klassiska lag som Leksands IF, Södertälje SK och Rögle BK ta samma väg, liksom IF Malmö Redhawks som i sin storsatsning bland andra värvat puckartisten Linus Klasen från Nashville Predators, en spelare som kommer bidra till många fulla hus i vinter. Bakom denna favorittrio vill säkert fler lag som Örebro HK, VIK Västerås HK, Mora IK och Almtuna IS ha ett ord med i laget.

- Tongångarna är optimistiska när jag pratar med klubbföreträdare inför den kommande säsongen, säger Stefan Bengtsson, VD för HockeyAllsvenskan.

- När vi har vår upptaktsträff den 12 september ska det bli intressant att se om något enda av lagen siktar lägre än playoff, det vill säga att vara på övre halvan av tabellen.

Fler direktsändningar än någonsin

Det bäddar för en mycket spännande säsong och Viasat Hockey kommer att producera fler direktsändningar än någonsin tidigare. I fjol direktsände Viasat Hockey 73 matcher, i år kommer det antalet stiga till omkring 125 matcher med hjälp av ett 30-tal fredagsmatcher på TV10. Därutöver kommer som tidigare Aftonbladets webbkanal S24 sända en match i varje omgång.

-  Det är otroligt kul att vi kan erbjuda fler matcher, inte minst som det är ganska sparsmakat med ishockey på TV i förhållande till det stora intresse som finns för sporten, säger Hans Skarplöth. -

Dessutom kommer samtliga matcher som tv-produceras även erbjudas på webben inom ramen för Viaplays abonnemang.

Öppna för sponsoravtal

Avtalet ger HockeyAllsvenskan såväl mer TV som mer pengar, men också en spännande öppning för ytterligare TV-exponering.

- Genom det utvidgade avtalet får vi möjlighet att själva och/eller i samarbete med partners direktsända alla övriga matcher som inte visas av Viasat eller S24, säger Stefan Bengtsson och avser webb-TV eller mobil-TV.

- Nu tar vi nästa stora steg i HockeyAllsvenskans utveckling. Det utvidgade avtalet med Viasat är en viktig pusselbit och det kommer fler nyheter framöver. Vi bygger nu upp en produktions- och distributionsapparat tillsammans med våra klubbar vår samarbetspartner FSM Future Sports Media, för att snarast kunna visa samtliga matcher på någon TV-plattform, slutar Stefan Bengtsson, HockeyAllsvenskan.

Anonymous (inte verifierad)

tis, 2011-06-07 15:24

1. Kul

Jävligt kul för hockeyallsvenskan. Tråkigt bara att hockeyallsvenskan är mycket mer kommersiell än fotbollens dito i superettan. Där kan man inte följa sitt lag visuellt på ett annat ställe än på plats. Kanske om man hejar på Hammarby. Annars får andra lags supporters nöja sig med att visas någon gång per säsong, och på nätet går de väldigt sällan..

johan (inte verifierad)

tors, 2011-06-09 16:54

2. Intresse

Kan bara prata för mig själv, men Hockeyallsvenskan känns generellt lite hetare än fotbollens dito så det är nog därför. Som allmän åskådare kan jag tänka mig att zappa in en hockeymatch då och då, men superettan skulle jag knappt ta betalt för att se. Hockeyallsvenskan är lite som att tuna in Holländska ligan i fotboll, inte högsta klass men ändå hyfsad underhållning. Superettan, well den är väl glad att klassas som topp100 bland världens alla ligor, om ens det.

Damkronornas bojkott av landslagsspel ger effekt – nu regnar ekonomiskt stöd över hockeyns landslagstjejer. Efter torsdagens besked av Svenska Ishockeybundet, där rätten till ersättning för förlorad arbetsinkomst, garanterades fortsatte pengaregnet under fredagen.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Nog har intresset för damfotboll efter VM-succén blivit större. Damallsvenskans publiksiffror har ökat med 30 procent efter Sveriges bronsbragd. Nu finns det siffror på det. Före VM, då sju omgångar spelades, låg snittet på 751. I dag, efter sju nya omgångar efter VM är snittet uppe på 983. En 30 procentig ökning!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Spelinspektionen har slagit till mot spelbolagen för andra gången i år. Nu är det fyra spelbolag som tillsammans får böta drygt 20 miljoner kronor. De har erbjudit vadhållning på matcher där de flesta är under 18 år. Det är förbjudet.

De tio namnen till det populära programmet Mästarnas mästare är klara. De tio atleterna är indelade i två grupper. Inspelning startar i Grekland i september. I vår visas programmet på SVT och då får vi reda på vem som blev Mästarnas mästare 2020.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.