SOK och MTG i gemensam satsning

Först köpet av OS-rättigheterna till Sotji 2014, sedan värvningarna av Caroline Klüft och Anja Pärson och nu ett historiskt avtal med SOK. Nog menar MTG allvar med sin satsning.
Byggarbetare utanför Bolshoy Ice Dome (Bolsjoj-hallen) där herrarnas OS turnering i ishockey kommer äga rum under vinter OS i Sotji 2014. Foto: Tobias Röstlund, Scanpix


Dessutom lovar Viasat att direktsända mer från ett vinter-OS än någonsin tidigare – cirka 1 300 timmar. Och med hjälp av onlinetjänsten Viaplay erbjuds tittaren möjlighet att följa spelen var man vill genom datorn, mobilen, surfplattan eller spelkonsollen.

Mediapartner

Avtalet med SOK innebär också att MTG blir officiell mediepartner. MTG ska dessutom stötta SOK:s framtidssatsning Dröm, ett projekt som ska få fler unga att idrotta och drömma om OS.

- MTG kommer att visa mer från OS än vad vi varit vana vid från tidigare spel och de kommer att bidra till att OS lever också mellan spelen, säger Stefan Lindeberg, ordförande i SOK.

- Vi vill vara med och bidra, inte bara till bättre OS-sändningar, utan även till utvecklingen av den svenska olympiska rörelsen, säger Viasats sportchef Erik Westberg.

Passar båda perfekt

I Sotji 2014 tar MTG och Viasat över sändningsrättigheten för OS.

- Vi vill komma närmare sporten och även göra OS mer levande mellan spelen, till exempel genom utveckling av nya programformat, säger Erik Westberg. 

- Det är glädjande att MTG på det här sättet vill bidra till att fler får chansen att lära mer om dramatiken i de annars mindre exponerade idrotterna. Och inte minst lära känna de spännande förebilderna i de idrotterna, säger Stefan Lindeberg.

Stöder talangsatsning

- Men vi vill inte enbart göra framsteg inom tv-produktionen, utan även bidra till att Sverige utvecklas som OS-nation, säger Erik Westberg.

SOK har en långsiktig målsättning om fler medaljer i många idrotter. Då krävs en stor och successiv utbyggnad av befintliga Topp- och talangprogram och det ska ske via nya projekt och kommersiella partners.

Så när MTG blir SOK:s officiella mediepartner i tv och radio, väljer  de att också gå in och stötta barn- och ungdomsprojektet Dröm.

Projektet ska väcka OS-drömmen hos fler barn och ungdomar genom att inspirera fler att prova sig fram till det som är ”min idrott”, locka fler att våga utmana sig själva och öka förståelsen för de värderingar som bygger den olympiska rörelsen.

- Vi och SOK har gemensamma drivkrafter, vi älskar sport och vi vill se svenska framgångar, säger Erik Westberg.

Efter månader av tystnad om nykomlingen AIK i elitserien smällde det till ordentligt på torsdagen: AIK värvar Patrik Nilsson, den enda som tillsammans med Villa/Lidköpings David Karlsson har gjort över 1 000 mål i allsvenskan/elitserien.

Det finns ett gammalt småländskt talesätt som lyder ”dä gaur allri”. Men när det gäller bandy och klubben Åby/Tjureda är kanske den rätta tillämpningen ”dä gaur allti”.

När förstudiegruppen inledde sitt arbete dagen efter den var tillsatt kännetecknades arbetet av ”finns inte en dag att förlora, bara tid att vinna”. Hallen står klar till seriestarten oktober 2019.

Efter besök i Sverige och Italien har nu Internationella Olympiska Kommitténs granskningsgrupp sagt sitt. 83 procent föredrar Italien, 55 procent Sverige som värd för vinter-OS och Paralympics 2026 enligt IOK:s omröstning som genomfördes i mars. Den 24 juni avgörs omröstningen i Lausanne, Schweiz.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Carlsberg och Liverpool Football Club förlänger sitt ikoniska samarbete med ytterligare fem år 

– Carlsberg fortsätter som klubbens ”Official Beer” till slutet av säsongen 2023-24.

Denna ständiga följetong om för mycket spelreklam.  Nu tydliggör Spelinspektionen och Konsumentverket samarbetet i tillsynen av spelbolagens marknadsföring.

Samtidigt urskiljer sig idrottsstjärnor som förmådde sig att säga nej till spelbolag och de som inte kunde motstå pengarna från bolagen.

Nu straffas också de första bolagen.

SVT gör sig nu gällande i kampen om rättigheter till olika idrotter och tävlingar. Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Daniel Ståhl är trion som blir mer synliga framöver.De tre och Europas övriga stjärnor i friidrott och simning kommer att tävla om EM-medaljer i SVT från 2020 till 2024.

Allmänt talas det om att klubbarna i bandy-Sverige har problem med ekonomin. Men Edsbyn klarar att lösa Simon Jansson. Men så sker det med hjälp av supportrarna som har gjort en insamling och fått ihop en kvarts miljon kronor!