SOK och MTG i gemensam satsning

Först köpet av OS-rättigheterna till Sotji 2014, sedan värvningarna av Caroline Klüft och Anja Pärson och nu ett historiskt avtal med SOK. Nog menar MTG allvar med sin satsning.
Byggarbetare utanför Bolshoy Ice Dome (Bolsjoj-hallen) där herrarnas OS turnering i ishockey kommer äga rum under vinter OS i Sotji 2014. Foto: Tobias Röstlund, Scanpix


Dessutom lovar Viasat att direktsända mer från ett vinter-OS än någonsin tidigare – cirka 1 300 timmar. Och med hjälp av onlinetjänsten Viaplay erbjuds tittaren möjlighet att följa spelen var man vill genom datorn, mobilen, surfplattan eller spelkonsollen.

Mediapartner

Avtalet med SOK innebär också att MTG blir officiell mediepartner. MTG ska dessutom stötta SOK:s framtidssatsning Dröm, ett projekt som ska få fler unga att idrotta och drömma om OS.

- MTG kommer att visa mer från OS än vad vi varit vana vid från tidigare spel och de kommer att bidra till att OS lever också mellan spelen, säger Stefan Lindeberg, ordförande i SOK.

- Vi vill vara med och bidra, inte bara till bättre OS-sändningar, utan även till utvecklingen av den svenska olympiska rörelsen, säger Viasats sportchef Erik Westberg.

Passar båda perfekt

I Sotji 2014 tar MTG och Viasat över sändningsrättigheten för OS.

- Vi vill komma närmare sporten och även göra OS mer levande mellan spelen, till exempel genom utveckling av nya programformat, säger Erik Westberg. 

- Det är glädjande att MTG på det här sättet vill bidra till att fler får chansen att lära mer om dramatiken i de annars mindre exponerade idrotterna. Och inte minst lära känna de spännande förebilderna i de idrotterna, säger Stefan Lindeberg.

Stöder talangsatsning

- Men vi vill inte enbart göra framsteg inom tv-produktionen, utan även bidra till att Sverige utvecklas som OS-nation, säger Erik Westberg.

SOK har en långsiktig målsättning om fler medaljer i många idrotter. Då krävs en stor och successiv utbyggnad av befintliga Topp- och talangprogram och det ska ske via nya projekt och kommersiella partners.

Så när MTG blir SOK:s officiella mediepartner i tv och radio, väljer  de att också gå in och stötta barn- och ungdomsprojektet Dröm.

Projektet ska väcka OS-drömmen hos fler barn och ungdomar genom att inspirera fler att prova sig fram till det som är ”min idrott”, locka fler att våga utmana sig själva och öka förståelsen för de värderingar som bygger den olympiska rörelsen.

- Vi och SOK har gemensamma drivkrafter, vi älskar sport och vi vill se svenska framgångar, säger Erik Westberg.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.