Åtta av tolv deltagare klara

Thomas Ravelli har fått frågan flera gånger tidigare. Skillnaden är att den här gången sa han ja. Det gjorde också en annan fotbollsspelare, Hanna Marklund och seglaren Marit Söderström Nord. Därmed är åtta deltagare klara för Mästarnas mästare.
Hanna Marklund har nu sagt ja till Mästarnas Mästare och därmed är åtta deltagare klara.. Foto: Christine Olsson, Scanpix

 

SVT:s succé börjar få fullt i rollistan för den sjätte säsongen.

En profil

Thomas Ravelli blir en förgrundfigur, det förstår alla. Van vid TV och med förmågan att alltid bjuda på sig själv så jublade säkert SVT:s gäng som komponerar rollistan.

Hanna Marklund har ett EM- och VM-silver och i DN berättar hon om sina förväntningar inför inspelningarna i september i Kroatien.

- När man väl har åkt dit och står där så är det klart att man vill tävla fullt ut, säger Hanna Marklund som upprätthåller en bra tradition med damfotbollsspelare i programmet. Tidigare har både Malin Moström och Victoria Svensson deltagit.

Kul att träffa alla

- Jag ser fram emot att träffa alla. Man har en liten bild av var och en, och det ska bli kul att lära känna dem på ett annat sätt. Man har ju sett vilken gemenskap det finns i programmen.

Nu gäller det att också förbereda. Många har åtminstone i efterhand medgett att deltagandet är lite prestigefyllt.

- Men det är svårt att lägga upp träningen precis när vad som helst kan hända. 

Fyra saknas

Förra seglardrottningen Marit Söder¬ström Nord (då Söderström) har totalt tio VM-guld i E-jolle, laser, 470 och enmansbåt och blev världsmästare och tog OS-silver i 470 1988 ihop med Birgitta Bengtsson.

Sedan tidigare är friidrottarna Christian Olsson och Kajsa Bergqvist klara för programmet och nyligen presenterades simmaren Lars Frölander, skidåkarna Anna Olsson och Sven-Åke Lundbäck.

Det innebär att åtta deltagare klara. Fyra gamla välkända idrottare saknas.

Alla 24 nationer som kvalificerar sig till EM 2020 får 100 miljoner kronor från Uefa. Sveriges 2-0 mot Rumänien betyder 100 miljoner till Svenska fotbollförbundet. För VM-platsen i Ryssland fick SvFF 86 miljoner.

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

I veckan tillkännagav Svenska Spel hur kampanjen Gräsroten ger svensk idrott 50 miljoner. Men inte nog med det. Sedan 2016 har Svenska Spel bidragit med 10 000 kr per månad under fotbollssäsongen till olika samhällsinsatser i de allsvenska klubbarna via prispengar från Månadens spelare. Under 2019 har också Månadens spelare i Superettan fått skänka sina prispengar till samhällsengagerande projekt. Totalt handlar det om 300 000 kr

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsföreningen Gatans Lag fick ta emot Volvo Car Sveriges och Svenska Fotbollförbundets stipendium ”Number 10” på en miljon kronor under Fotbollsgalan – Det känns helt fantastiskt . Gatans Lag finns till för de som vill ta sig ur missbruk, hemlöshet och kriminalitet och med det här stipendiet kan vi hjälpa så många fler, säger Sofie Nehvonen, tillträdande verksamhetsansvarig.

Bandyfinalerna fortsatt i SVT

Lördag 21 mars 2020 spelas bandyns SM-finaler på Studenterna i Uppsala. Nu är det klart att det blir direktsändning i SVT, inte bara 2020 utan även ytterligare tre år framåt (2020-2023). "En svensk idrottsklassiker och vi vill satsa här, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.