SVT och TV4 i gemensam stor affär

SVT och TV4 gör gemensam affär igen. Nu har de säkrat rättigheterna till ytterligare stora friidrottsmästerskap fram till och med 2017. Det är ett jätteutbud av friidrott under de kommande åren och där kanalerna delar bevakningen.
Spjutkasterskan Sofi Flink är ytterligare en tjej i väågen av nya friidrottare. Foto: Maja Suslin, Scanpix


- Friidrott är en sport som attraherar många idrottsintresserade svenskar och som vi är glada att kunna fortsätta erbjuda alla våra tittare. Inte minst med tanke på att svensk friidrott de närmaste åren ser ut att stå inför en ny framgångsperiod, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.

Yng instämmer

Och kollegan Per Yng, sportchef på SVT, tycker det samma:

- Friidrott är en av de idrotter som svenska folket uppskattar allra mest. Därför är det mycket glädjande att vi kunnat säkra så att alla som vill kan följa dessa mästerskap.

Det är inom ramen för samarbetet inom EBU som kanalerna har kunnat göra affär och köpa rättigheterna till de kommande stortävlingarna.

Största satsningen

SVT sänder nästa VM i Peking och TV4 tar hand om VM i London 2017. Peking och London är de städer som stått som värdar för de två senaste sommarolympiska spelen och arenorna är av yppersta klass.

TV4 har en tradition som friidrottskanal och har i många år sänt både internationella mästerskap och de mest prestigefyllda galorna i Diamond League-serien.

Under VM i Moskva gjorde TV4 den största satsningen i kanalens historia på ett globalt friidrottsmästerskap och sände nära 70 timmar direktrapportering, magasin och dokumentära skildringar av varje tävlingsdag i programmet Dokument Moskva.

Miljonpublik

Många av sändningarna lockade miljonpublik i de avgörande momenten och gav tittartidsandelar på mellan 40 och 50 procent.

TV4 och SVT delar även på rättigheterna till Diamond League till och med 2014. Närmast på programmet står Diamond League-galan Weltklasse i Zürich torsdag 29 augusti i TV4 Sport.

Så här ser utbudet ut:
TV4: inomhus-VM 2014 i Polen
TV4: utomhus-EM 2014 i Zürich
SVT: utomhus-VM 2015 i Peking
TV4: inomhus-VM 2015 i Prag
SVT: inomhus-VM 2016
TV4: utomhus-VM 2017 i London

Clenbuterol (inte verifierad)

fre, 2013-08-23 09:53

1. Medias falskhet

Samma personer som går ut och kommenterar och krönikerar och ondgör sig om dopningsproblemen inom friidrotten har nu bestämt att visa ännu mer friidrott. Därmed skickar man också signalen till alla ungdomar att det är inte gör något att dopa sig. Mediaföretagens dubbelmoral är fantastisk!

Celsius (inte verifierad)

sön, 2013-08-25 12:05

2. Medias gemensamma storaffär

Jag håller fullständigt med Clenbuterol i hans kritik av Medias falskhet. Att låtsas som om inget har hänt inom friidrotten, när dopingavslöjandena kommer hela tiden är barockt av media. SVT:s Jonas Karlssons dubbelmoral är ofattbar. Bort med friidrotten och cykel från TV:s utbud!
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.