Idrottarnas nästa karriär...

Karriären efteråt är också viktig. Det är då många före detta idrottare börjar en ny bana. Med resor, inte sällan till långväga destinationer, nya upplevelser och så har de betalt för att - kämpa inför TV-tittarna.
Thomas Wassberg kan inte stå emot locktonerna när TV4 erbjuder resor, äventyr och betalning. Foto: Janerik Henriksson, TT Nyheter


Blir de inte expertkommentatorer så blir de tävlande igen, ibland i de mest märkliga lekar, sporter eller aktiviteter, kalla det vad ni vill.

Ser gärna gamla idoler

Nu lanserar TV4 ytterligare ett program som bygger på just idrottare, välkända och folkkära kvinnor och män. För vilken gång i ordning? Å andra sidan, svenska folket ser gärna sin gamla idoler.

På söndag startar inspelningen av ”Det största äventyret”. Leder gör Peter Jihde som tillsammans med åtta idrottsstjärnor reser till några av världens mest avlägsna och farliga platser. Där dumpas idrottsstjärnorna mitt ute i ödemarken. Målet? Att hitta tillbaka till civilisationen igen.

- Jag har upplevt flera OS, olika VM och Sveriges största musiktävling Idol på plats. Men det här programmet blir vad det heter för mig. Och jag ska göra mitt absolut bästa för att våra välmeriterade deltagare ska känna samma sak, säger Peter Jihde.

Här är deltagarna

På söndag lämnar deltagarna Robert Kronberg, Thomas Wassberg, Louise Karlsson, Magnus Wislander, Per Olofsson, Erica Johansson, Sofia Mattsson och Thomas Gustafsson civilisationen i Sverige.

Alla är de vana att vara bäst i sina sporter och leverera fantastiska resultat, men nu står de inför den största utmaningen i deras liv.

När helikoptern väl lämnat deltagarna, kommer de att vara ensamma i ödemarken med endast två uppgifter – överleva på det naturen har att erbjuda och hitta tillbaka till civilisationen så snabbt de kan. Utan kompass, karta eller mat, samt begränsat med vatten.

- ”Det största äventyret” är ett helt nytt program som under extrema former testar våra idrottsstjärnors uthållighet, styrka och överlevnadsinstinkt i en tävling där naturen och vildmarken kommer att stå för den största utmaningen. Det ska bli väldigt spännande att följa dessa åtta legendarer på deras största äventyr, säger Fredrik Arefalk, programchef, TV4.

Kamp mellan lagen

Sportstjärnorna är uppdelade i två lag om fyra och det lag som först tar sig till civilisationen kommer att gå säkert till nästa deltävling medan de i det förlorande laget med en utslagstävling blir tvungna att göra upp om vem av dem som måste lämna tävlingen.

Varje vecka släpps lagen på en ny otillgänglig plats på en kontinent som erbjuder nya utmaningar och nya faror. Den idrottsstjärna som bäst lyckas överleva i dessa vitt skilda klimat och finna sin väg tillbaka till civilisationen kommer att stå som slutgiltig segrare.

Det största äventyret produceras av Mastiff och kommer att sändas i TV4 under 2014.

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Evenemangsgatan i Göteborg är något som många andra kommuner sneglar mot och ser som ett föredöme. Med arenor samlade så föredömligt  - med Scandinavium, Lisebergshallen, Valhallabadet, Heden,  Ullevi och Valhalla sporthallar finns ett jättelikt utbud av arrangemang årligen och lockar flera hundra tusen besökare. Det innebär att ingen annan stans är idrottsturismen så utvecklad – och nu hotad.Det finns ett växande behov av renovering och nybyggen. Kruxet  är politikerna inte kan hålla sams när frågorna kommer på bordet.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.