”I stället sänder de gammal skåpmat”

Malmö FF har kämpat för att få Champions League-kvalmötet med Sparta Prag tv-sänt i en större kanal – men TV-bolagens intresse är lika med noll, uppger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson.
MFF-tränaren Åge Hareide ska lotsa sitt MFF tillbaka i vinnarrollen på onsdag i nästa vecka. Men det blir utan TV-sändning. Foto: TT

 

- Vi har hört av oss till alla tänkbara aktörer som skulle kunna tänkas sända, med samma svar överallt. I bästa fall så sänds en play off-match om vi tar oss dit, säger Jeppsson 

Nej från alla bolag

Det är svart i rutan när de svenska lagen spelar i Europa. Varken för Europa League-kvalande AIK, Brommapojkarna, Elfsborg och IFK Göteborg eller för Malmö FF som spelar om en Champions League-plats, har ansetts intressant nog av TV-bolagen.

Viasat, som äger rättigheterna till Champions League-kvalet, har tidigare genom sportchefen Per Nunstedt, gjort klart att man tidigast går in och sänder ett eventuellt play off.

MFF har gjort allt man kunnat för att få TV-bolagen att ändra sig, men ger nu kampen.

- Vi har fått nej av alla tv-bolag, det finns inget intresse, säger ordföranden Håkan Jeppsson som hävdar att förlusten (2-4) mot Sparta Prag  inte inverkade alls.

Egen webbsändning

Diskussionerna med tv-bolagen drog igång direkt efter att MFF slog ut Ventspils, och samtligas ”nej tack” stod fast oavsett vad laget skulle ha åstadkommit i Prag. Varken matchen i Tjeckien eller returen i Malmö i nästa vecka anses intressant nog kommersiellt.

- Det är marknaden som styr, jag kan inte tänka mig någon annan förklaring än att det inte är tillräckligt kommersiellt intressant. I stället fyller man upp sommartablåerna med repriser och gammal skåpmat. Det är den krassa verkligheten.

Nu gör MFF, precis som tidigare under kvalet, en egen webbsändning i samarbete med Sydsvenskan och det samma sker vid i returen mot Sparta Prag i Malmö nästa vecka. 

Anton Zetterman, Fotboll Direkt

Vita Hästen gör sin bästa säsong på länge i Hockeyallsvenskan. Men de ekonomiska villkoren är hotfulla och förtar delar av glädjen..

 "Det är tuffa siffror", säger klubbchefen Dan Björkman.

Klubben måste ha in 5 miljoner kronor innan sista april för att klara elitlicensen, det är den bistra verkligheten.

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

Haninge kommun storsatsar på barn och ungas hälsa – med hjälp av Hälsofrämjandets koncept Fredagsfys Sverige. Satsningen ska få skolbarn i kommunen att röra på sig och äta lite sundare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elias Pettersson genombrott i NHL är välkänt. Att hans stjärnglans stärks stadigt kommer det nu ytterligare bevis på. Han har skrivit ett personligt kontrakt med Vitamin Well där han ska bli en av varumärkets ambassadörer. Han  blir företagets första ambassadör inom ishockey.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.