Finansbolag vill rädda ÖSK

En finansman är beredd att rädda Örebro SK. Han bor granne med Eyrastadion. Hans företag Obol Investment gav en miljon kronor till Plannja Basket för bara en månad sedan. Nu är Jan Saradlic den finansman som kan ge ÖSK nödvändigt kapital och rädda klubben.
Jan Saradlic ingår i styrelsen för Obol Investment, ett schweiziskt bolag som bland annat förvaltar framgångsrika ishockey- och fotbollsspelares förmögenhet. Saradlic bor i Örebro med sin familj sedan 20 år tillbaka. Därmed är förutsättningarna de bästa.
Det är motsvarande villkor som har inneburit att Obol har sponsrat Luleå Hockey och basketklubben Plannja.
Saradlics kollega Bo Johansson är nämligen norrlänning till börden och hans naturliga intresse för idrotten i Luleå var avgörande i kontakterna mellan klubbarna och Obol.
Därav bör ÖSK-arna känna stigande optimism när Jan Saradlic bor och verkar i Örebro.
- Det skulle vara roligt att göra något för Örebro, medger Jan Saradlic.
- Jag skulle absolut vara intresserad av att göra något trevligt för min hembygd. Men det beror naturligtvis på hur det ser ut i ÖSK. Man blir ju lite undrande när pressen berättar om det ena liket efter det andra som dras fram.
- Jag vill ha ett allsvenskt lag i Örebro, det vill väl alla Örebroare. Jag hoppas alla inser vilket värde ett allsvenskt fotbollslag har för ortens attraktionskraft i stort. Det är inte bara en fråga för de sportintresserade.
Obol Investment har investerat 1,2 miljoner kronor i Plannja, och har gett hopp oim ytterligare pengar.
Själv är Jan Saradlic medveten om at en satsning i ett allsvenskt fotbollslag handlar om större belopp.
- I superettan är det naturligtvis mindre siffror. Men jag utesluter inte ett samarbete även om nedflyttningen skulle kvarstå. Jag är beredd att lyssna på ÖSK.
Jan Saradlic har stor påverkan på sponsorverksamheten eftersom han ingår i styrelsen för Obol Investment Ltd.
Jan Saradlic vill bli en finansiär, men inte ta något fast engagemang i ÖSK.
- Jag är mycket på resande fot och skulle ha svårt att tidsmässigt hinna med ett styrelseuppdrag i klubben. Däremot kan jag tänka mig att bidra med tankar och idéer.
Fotnot: Obol Investment Ltd uppges ha verksamhet i åtta länder med totalt 80 anställda. Bolaget är ska vara ansvarigt för 38 fonder och förvaltar drygt tio miljarder kronor åt sina investerare, bland annat framgångsrika idrottsmän.

Att aldrig stå på fel sida – det är nyckelord för Never Offside som erbjuder svenskt föreningsliv nya inkomstmöjligheter. Företaget startades 2014 och är idag en viktig samarbetspartner för flera elitklubbar i våra största lagidrotter.

Never Offside bygger digitala nätverk i syfte att skapa nya intäkter där klubbens olika partners, och supporters, kan möta varann.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.