""De verkligt skyldiga sticker""

- Jag litar inte på folk längre. Jag är så besviken på dessa lögnare som bara sprang i väg för att rädda sitt eget skinn. Vänta och se, det kommer att hända den här Persson i Blåvitt också. De som verkligen är skyldiga sticker direkt. Kvar är de som fått en uppgift och försökt utföra den.
Benny Gustafsson var klubbdirektör i Västra Frölunda. Han hamnade i fängelse. Han känner igen händelseförloppet när nu Mats Persson jagas. IFK Göteborgs utsätts för samma behandling som Benny Pettersson. I dag säger han:

- Jag vill ha upprättelse. Det är för djävligt att jag ska få mitt liv förstört när allt jag gjort är att jobba för en förenings bästa - under regler som är väldigt otydliga. Ledarna i Luelå Hockey gjorde samma sak som jag. Den utredningen lades ner. Och det har pågått likadana skattetransaktioner och bolagsbildningar i massor av klubbar, men det ende som straffats är jag.

Benny Pettersson framträder i Aftonbladet och berättar sin version av fallet. Hur han åkte dit, andra undkom.

- Om jag är biter? Det kan du ge dig fan på! Den här affären har förstört mitt liv. Ingen fattar vad jag gått igenom. Ändå är jag totalt oskyldig.

- Jag har varit inlagd på psyket i olika omgångar. Jag har fått elchocksbehandlingar. Och jag går på så kallad frivård där det ingår stora doser av starka mediciner.

Den tidigare så starke, positive, lyckosamme klubbdirektören i Västra Frölundas hockeysatsning, en man som fick ordning på klubbens ekonomi, en man som fick se sitt lag i SM-final efter några magra säsonger, en man som skapade varumärket "Frölunda Indians" och som levde för hockeyn och klubbens bästa.

- Allt skedde ju i god tro, med hela styrelsens goda medvetande. Vi betalade pengar till spelarnas bolag, ABS (Active Business Support, där bland andra Thomas Sjögren, Stefan Larsson, Christian Ruuttu och Marku Jantunen ingick) och trodde att det var helt okej. Allt skedde med minst två namnunderskrifter från styrelsemedlemmar. Men när det blev rättegång ljög vissa så inihelvete. Trots att jag hade vittnen på min sida blev jag fälld. Offrad.

Dåvarande ordföranden Hasse Andersson gick fri.
- Ja, han ljög sig loss. Hans förhållande till åklagaren var bättre än mitt, särskilt på kafferasterna. Om jag gjorde nåt fel gjorde han minst lika många. Jag minns en rubrik i tidningen när han blivit frikänd: "Nu ska jag fira med en grogg". Men sista ordet är inte sagt än...

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.