Hugo Stenbeck bakom spelaraffärer

Hugo Stenbeck, arvtagare till Kinnevik-imperiet, vill lägga tid och energi på att bli en sportentreprenör. Han har startat en rådgivningsbyrå för sportstjärnor och vill jobba nära idrottsstjärnor. Dessutom har han köpt ishockeyspelare till Linköpings HC

– Jag älskar att arbeta med sport och det är inte konjunkturkänsligt. Hockey är den sport som jag tror på mest just nu som den mest snabbväxande sporten i vår del av världen, säger Hugo Stenbeck i en intervju med Dagens Industri.

Han berättar om sitt stora intresse för idrott där han främst gillar segling och ishockey. Just segling blev aktuellt när han hade en framträdande roll i Han har personligen varit engagerad i Victory Challenge.

Drömmer om Americas Cup

Han drömmer om att en svensk båt ska vinna Americas Cup, men konstaterar:

- Just nu är vi i limbo eftersom det är segraren av den förra upplagan som bestämmer när det är dags för nästa tävling. Men när vi får veta var, när och hur är Sverige redo.

- På mitt sätt, vilket är billigare än de andra, kommer den svenska båten kosta 40 miljoner euro. De andra teamen spenderar runt 200 miljoner, men vi kan ändå slå dem", säger Hugo Stenbeck.

Han gillar också ishockey där han hörde till förespråkarna och grundarna till Champions Hockey League. Ligan har haft problem, men en nystart planeras.

– Den här gången kommer det att lyckas eftersom det finns rätt backup, mig själv inkluderad. Spelarna vill stanna i sina hemländer och det gör att Champions Hockey League blir en succé och jag kan pensionera mig när jag är 35, säger Hugo Stenbeck i DI.

Linköpings lycka

- Tv-rättigheterna är det största värdet just nu. Det är viktigare än öl, parkering, korv och biljetter. Det finns alldeles för många tv-kanaler, men för lite innehåll. Hockeyn är bra, fräscht innehåll och därför ska vi öka från 60 matcher till 100 nästa år.

Av en slump träffade han Linköping HC:s klubbdirektör, Mike Helber, och i dag är Hugo Stenbeck en av föreningens största sponsorer. Han finansierade Linköpings tre tjeckiska nyförvärv från NHL och han bidrog också när HV71:s guldhjälte, Andreas Jämtin, från NHL. Stenbeck påstår också:

- Det kommer fler spelare till Linköping.

Han gillar det östgötska toppklubben:

- Hockeykulturen i Linköping är fantastisk och den finns inte i Stockholm. I Stockholm har du AIK som har problem med huliganer, du har Hammarby som är svaga och du har Djurgården, som min far i och för sig gillade men som är affärsmännens klubb.

– Hugo har gett oss möjligheter att lyfta blicken, möjligheter att göra satsningar som vi annars inte kunnat göra. Han gillar vår resa och vill vara med på den, men har aldrig krävt något inflytande, säger Mike Helber.

Är en entreprenör

Hugo Stenbeck ser sig själv som entreprenör och inte förvaltare och vill nu koncentrera sig på nya projekt.
Intervjun är en konsekvens av ett krogbråk i Stockholm tidigare i år. Länge har det hetat ”anonyme miljardären” i media och han är anklagad för olaga hot i en rättegång som börjar på fredag.

Det påstås att Hugo Stenbeck har kallat en  vakt "nigger" och "blackhead".
– Det finns inte i min vokabulär. Jag har aldrig sagt så. Vakterna har snackat ihop sig och ljuger.
- De är ute efter pengar som jag aldrig kommer att ge dem. Jag är en Stenbeck, säger han till DI.
 

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Evenemangsgatan i Göteborg är något som många andra kommuner sneglar mot och ser som ett föredöme. Med arenor samlade så föredömligt  - med Scandinavium, Lisebergshallen, Valhallabadet, Heden,  Ullevi och Valhalla sporthallar finns ett jättelikt utbud av arrangemang årligen och lockar flera hundra tusen besökare. Det innebär att ingen annan stans är idrottsturismen så utvecklad – och nu hotad.Det finns ett växande behov av renovering och nybyggen. Kruxet  är politikerna inte kan hålla sams när frågorna kommer på bordet.  

Hon tilldelades Bragdguldet– och så tyckte svenska folket att hon var värd Jerringpriset . Och som inte det var nog blev hon även Årets kvinnliga idrottare

Tove Alexandersson – Orienteringsdrottningen blev även Idrottsgalans drottning!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.