STCC lyckas med flera avtal

STCC AB har framgång i sina affärsuppgörelser. När prispengar införs kan arrangörerna utlova så mycket som en miljon kronor. Nu finns också ett nytt unikt TV-avtal inför de kommande tre åren.

STCC kan garantera en miljon kronor via STCC AB. Därmed kan förarna tjäna avsevärt bättre jämfört med tidigare då ersättningen från sponsorer och lönen från respektive stall utgjorde ersättningen. Men STCC:s lyckade förhandlingar med TV och ett allt större intresse från många företag har ökat intäkterna och därmed kan prispengar införas.

- Det här är ett sätt att försöka skapa ännu mer energi i mästerskapet, säger STCC:s vd Bob Huzell.

Han visste då att ett nytt tv-avtal var aktuellt. Det är egentligen två kontrakt som innebär avsevärt mer exponering och därmed lyskraft för alla sponsorer.

STCC har lyckats hålla två tv-bolag intresserade. Svt sänder samtliga deltävlingar i Swedish Touring Car Championship, STCC, men dessutom går in Viasat in och sänder direkt från racen.

- Det är en unik lösning och det bästa av två världar för STCC, säger Bob Huzell.

Viasat och SVT samarbetar alltså om rättigheterna. SVT fortsätta med sina sammandrag på söndagskvällarna i SVT1 eller SVT2.

– STCC är ett evenemang som fungerar bättre som sammandrag hos oss så det här är en bra pusselbit i vårt motorutbud, säger Albert Svanberg, sportchef på SVT.

Viasat vill förstärka sitt utbud i Viasat Motor, där formel 1 redan finns, och nu tillkommer STCC.

- STCC är racing när den är som allra bäst och efter Formel 1 en av de starkaste motorrättigheterna som finns på tv-marknaden. Vi ser fram emot att jobba långsiktigt tillsammans med STCC och SVT för att ytterligare utveckla bilsporten och våra egna direktsändningar från loppen, säger Per Tellander, sportchef på Viasat.

BoB Huzell inser potentialen:

- Det är en unik möjlighet för våra och teamens samarbetspartner att nå ut djupare med sitt budskap tillsammans med STCC-programmet, säger Huzell.

Avtalet med Viasat gäller i tre år och direktsändningarna kommer att bestå att själva racen, men också intervjuer och expertinslag.
 

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.