Percy glömmer 103 miljoner, om...

Percy Nilsson vill efterskänka hela sin fordran på 103 miljoner kronor till Malmö Redhawks. Han bekräftar själv uppgiften med tillägget att det krävs att RF tillåter bolagisering och att Redhawks då tar det steget i sommar.

- Om och när Malmö Redhawks blir ett bolag kommer jag att avskriva hela den fordran som jag har på klubben. Det rör sig om ett belopp i den storleksordning du nämner, säger Percy Nilsson till Skånska Dagbladet.

Karln har satsat egentligen ofattbara 103 miljoner kronor i Malmö Redhawks – och om möjligt ännu mera ofattbart är att han nu kan strunta i att kräva tillbaka pengarna. Följdfrågan är självklar – hur mycket pengar har mannen?

Oavsett vilket, att han nu kan tänka sig att bortse från pengarna är en bolagisering och de affärer han ser i spåren på ett Redhawks AB och kopplingen till sin Malmö arena.

Det är då han skönjar möjligheter till återbetalning. Han måste se ränta i ett lag som lockar många åskådare och fyller arenan. Det i sin tur ger fart till all verksamhet inom restauranger, kiosker, sponsring och naturligtvis har han också en internationell vy över en positiv framtid.

- Blir klubben ett bolag efterskänker jag helt och hållet min fordran, fastslår han i Skånska Dagbladet och lovar också att än så länge inte lägga sig i vad som sker i verksamheten.

- När det gäller bolagiseringen och när den kan bli klar får du prata med Malmö Redhawks styrelse, menar Percy Nilsson som vet att klubbens styrelse utreder en bolagisering och vad den kan tänkas betyda.

Själv tänker han som hedersordförande avvakta händelserna. Han har fullt upp med sitt Parkfast AB som driver Malmö Arena. Att han framstod som jultomten när han betalade jullönerna till spelarna i ett läge då pengar saknades var bara ett tillfälligt inhopp.

Styrelsen i dagens Redhawks ska utreda bolagsfrågan, men har också fullt upp med dagens underskott för alla utgifter för säsongens verksamhet. Allt pekar på att runt 11 miljoner kommer att saknas. Dessutom tillkommer en uttalad skuld till Percy Nilsson sedan tidigare. Det är dessa pengar som äventyrar klubbens existens.
 

Blir klubben ett bolag efterskänker jag helt och hållet min fordran
Percy Nilsson om sina 103 miljoner

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.