Elitserieklubbarna är plötsligt överens

De tolv elitserieklubbar som bildar Svenska Hockeyligan AB (SHL) har vid ett ägarmöte enats kring utvecklingen av svensk elithockey via ett antal strategiska inriktningsbeslut. Plötsligt är de samstämmiga och inga avhopp är längre aktuella.

Elitserieklubbarna har beslutat bilda ett gemensamt ägt utvecklingsbolag. Verksamheten i bolaget ska fokuseras kring framtidens elithockey. Ett arbete som ska utföras av Håkan Loob, som blir tjänstledig från arbetet som klubbdirektör i Färjestad BK.

Ytterst handlar hans uppdrag om att syna framtida förutsättningar, dvs att ställa alternativen mot varandra - om de tolv klubbarna ska fortsätta i elitserien som i dag, ta initiativ till en ny svensk liga med matcher mot utländska lag eller rentav ingå i en nordisk serie, europeisk liga eller ingå i ryska KHL.

Samtidigt ska riktlinjerna formas för bolaget, styrelsen och den uppgiften får en en arbetsgrupp bestående av Hans-Göran Frick, HV 71, Christer Ericson, Timrå IK, Anders Källström, Modo Hockey och Christer Mård, Linköpings HC.

De tolv elitserieklubbarna ska via Hockeyligan utarbeta nya aktieägaravtal efter att de nuvarande avtalen mellan klubbarna upphör att gälla den 30 april 2010. Klubbarna enades vid ägarmötets om en gemensam förpliktelse att delta i Elitserien säsongen 2010/2011.  Därmed är oron runt avhopp borta.

Nu ska också ett nytt avtal för aktieägare, dvs klubbarna, att skapas och ansvaret får en arbetsgrupp med Hockeyligans ordförande Anders Hedin, Bo Bylund, Brynäs IF, Mats Larsson, Djurgårdens IF, Rolf Karlsson, Södertälje SK samt Sture Emanuelsson, Färjestad BK.

- Med dagens beslut har vi alla möjligheter att skapa arbetsro och framtidsoptimism inom svensk elithockey, säger ordföranden i SHL, Anders Hedin.

- Det utrednings- och utvecklingsarbete som nu inleds kommer att skapa en sund och gedigen plattform för elithockeyn i Sverige.

Ikväll har Östersunds Fotbollsklubb ett extra årsmöte. Bara två frågor på dagordningen: en nödvändig valberedning och stadgar som är RF:s normalstadgar. Men de som tror att det ska bli ett lugnt möte tror fel. ÖFK:s supporterförening Falkarna är på krigsstigen. 

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

Göteborgsvarvet får ny chef.och det blir för första gången kvinna som högst ansvarig. Annika Knutsson byter stol på göteborgsvarvets kansli. Hon blir Race director för Göteborgsvarvet  och tillförordnad förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Inte nog med att landslaget inte är på plats vid kvällens TV-sända fotbollsgala, vilket innebär fullt utrymme för damlandslaget, men det var nära ett fiaskot närSvenska fotbollförbundet glömde att boka Globen. Nu hålls galan på Hovet.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.