Aral går hem med miljonlön

Det finns inget annat allsvenskt fotbollslag som har en värre situation än Djurgården. Som om det inte vore nog med att en allsvensk degradering hotar, nu stormar det också runt laget. Sportchefen Göran Aral sparkas och svarar med rättsliga åtgärder.

Göran Aral återkom i en framträdande position i klubben och skulle leda återuppbyggnaden. Till tränare valde Aral att kontraktera Zoran Lukic och Andrée Jeglertz. I dag är Aral och Lukic petade och Jeglertz hänger mycket löst.

Till saken hör att Aral föreslog sig själv som ersättare till Lukic, men klubben hade då kommit överens med Steve Galloway.

Djurgården har velat omplacera Aral och föreslog att han skulle ta hand om klubbens elitungdomssatsning. Men den uppgiften var uppenbarligen inte lockande och konsekvensen blir att Aral får lämna klubben.

Nu kan striden avgöras av advokater. Aral har haft en lön om 100 000 kronor i månaden och han lutar sig mot ett tre-årskontrakt.

Från klubben har vd:n, Alf Johansson, meddelat att en sportgrupp har bildats och där ingår han själv och tre ännu hemliga namn. Uppgifter under onsdagen gjorde gällande  att tränaren Andrée Jeglertz ska få mera att säga till om.

En åtgärd är att han ska ingå i sportkommittén tillsammans med just Alf Johansson samt styrelsens Christer Haglund. Samtidigt finnjs det nu ett beslut om att söka en ny sportchef.

Mest omtalad i AIK i dag är varken en fotbollsspelare eller någon annan spelare. Nej, det är oljemiljardären Torbjörn Törnqvist, 62, som enligt envisa rykten har för avsikt att pumpa in pengar i både klubbens hockey och bandy. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det  blir följden av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer. Men att träna går bra - och är en rekommendation.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.