Här är Marion Jones ännu populär

I Berlin är det inte många som vill prata om Marion Jones, den förra sprinterstjärnan som erkänt doping och mened. Men det finns en plats där man fortfarande försvarar Jones. I Belize, tidigare brittiska Honduras. Där rustar man nu arenan som bär hennes namn.

Belize satsar 14 miljoner dollar för att omvandla nationalarenan som döptes till Marion Jones Stadium efter att hon viftat med Belize flagga på ett ärevarv när hon tog en av sina fem medaljer, varav tre guld, vid Sydney-OS.

Jones föddes i Los Angeles, men hennes mamma är belizean och Jones framgång är kanske det närmaste Belize, som debuterade i OS 1968, någonsin kommer att vara en medalj.

Men den olympiska äran blev skamfilad när Jones var tvungen att lämna tillbaka tre guld och två bronsmedaljer hon vann under 2000 sedan hon erkänt att hon tagit förbjudna prestationshöjande preparat.

Hon avtjänade i fjol ett sex månaders fängelsestraff för att ljugit för FBI:s tjänstemän om sin roll i en checkbluff som hennes tidigare pojkvän, f d världsmästaren på 100 meter, Tim Montgomery, stod bakom.

Marion Jones släpptes ut den 5 september men fick då också 200 timmars samhällstjänst med att bland annat städa på en ungdomsgård i Austin, Texas. Marion Jones är i dag fri, gift med förre sprintstjärnan Obadele Thompson och har en tuff ekonomi. Hon åker bland annat runt i skoior och agerar ett varnande exempel för ungdomar.

När hon i oktober förra året erkände i domstol att hon fuskat med otillåtna preparat, förlorade hon allt. Internationella Olympiska Kommittén krävde OS-medaljer i retur och 700 000 dollar i prispengar. Karriären var över, sponsorerna borta och den förra friidrottsstjärnan fick sälja både lyxvillan i North Carolina och det hus hon köpt åt sin mamma.

Jones var en nationell hjälte för sina idrottsprestationer, men många belizeaner krävde att Marion Jones arena skulle döpas om efter skandalerna.

Belize regering har hittills ignorerat protesterna och går vidare med förnyade utvecklingsplaner för arenan som kommer att inkludera en fotbollsplan med Fifa-standard och bli en friidrottsanläggning av högsta klass.

Elvin Penner, Belize sportminister:
- En av de viktigaste delarna av detta kontrakt är friidrottens ökade status, som är mycket vad Marion Jones var känd för. Så jag tror att det fortfarande är passande för oss att göra detta på Marion Jones Stadium. (SportsPro)

Inga publikintäkter, men spelarna ska ändå ha betalt, liksom övrig personal. Sedan tillkommer övriga omkostnader.Då pekar ekonomin åt endast ett håll. Nu medger Malmö FF: ordförande, Anders Pålsson, att klubben har en förlustprognos på ungefär 50 miljoner i resultatet för 2020.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.