IMG tappar Mastersvinnare

HSBC Champions får stjärnspäckat startfält, Yangs seger i PGA-mästerskapen gav tv-avtal i Irland och Vijay Singh lämnar IMG. Nyheter från den lilla vita bollens värld.

Säsongens sista stora mästerskap i golf, WGC-tävlingen HSBC Champions ser ut att bli stjärnspäckad. Sju av de tio högst rankade spelarna finns med. Däribland Henrik Stenson och Tiger Woods. Tävlingen spelas i Shanghai och är Asiens första tävling av så hög klass som World Golf Championship-nivå.

Tiger Woods, Phil Mickelson, Henrik Stenson, Stewart Cink, Yong-Eun Yang, Padraig Harrington, Paul Casey, Sergio Garcia och Retief Goosen finns med bland de anmälda.

HSBC Champions ökade status till WGC-tävling har kastat om planeringen rejält för många spelare som valt att ta det lugnare efter tourmästerskapet i USA. Nu blir det till att vila annan tid på året. Tävlingen spelas 5-8 november och kommer att lyfta herrgolfen i Asien ytterligare. Inte minst efter Yangs seger i PGA-mästerskapen nyligen, en av världens fyra största tävlingar.

När Sydkoreas Yong-Eun Yang sänkte den vinnande putten i PGA-mästerskapet hade han nog ingen aning om att hans seger skulle betyda ett nytt tv-avtal på Irland för den asiatiska touren.

Men Yangs historiska seger som den förste asiatiske herrgolfaren att vinna ett stort mästerskap, har och kommer att få stor betydelse.  Vissa tävlingar på Asian Tour, även sådana som inte ingår i Europatouren kommer nu att visas i tre säsonger i Irland och Storbritannien.

Och apropå Europatouren så är det enligt Reuters klart att Singapore Open i månadsskiftet oktober/november blir en tävling sanktionerad av Europatouren.

Vijay Singh lämnar IMG efter många års samarbete. Vijay, från Fiji och hedersmedlem i Emmaboda och med svensk tränare, väljer nu att fortsätta sitt samarbete med Dave Lightner från FSM Capital LLC när det gäller ekonomiska spörsmål och att ha Charley Moore som affärsrådgivare. Moore som jobbade elva år på just IMG.

Vijay Singh har vunnit tre majors, PGA-mästerskapen två gånger och US Masters, den amerikanska penningligan flera gånger och i fjol FedEx Cup.

 

Nu avslöjas vilket bolag som vill  bidra till Östersunds FK:s överlevnad och betalar så mycket som 6 miljoner kronor till klubben. Det är ÖFK som går ut med uppgiften. Samtidigt står det klart att Peab drabbas av en skattesmäll efter domen mot Daniel Kindberg.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Han beskriver sig själv som ekonom i livserfarenhet. Egenskaper som ska bidra till att pågående EM, det 14:e mästerskapet i ordningen, blir tidernas svenska handbollsfest. Trots fiaskot mot Portugal.

EM-generalen, Krister Bergström, rekryterades från AhaWorld AB,  som investerar inom internet-baserat spel med kärnverksamhet i nätcasino-branschen. Hans stora utmaning är att fylla 170 000 stolar i de arenor där mästerskapet äger rum. Gruppspelet i Göteborg blev en fullträff, med tre utsålda Scandinavium, totalt över 30 000 åskådare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.