IMG tappar Mastersvinnare

HSBC Champions får stjärnspäckat startfält, Yangs seger i PGA-mästerskapen gav tv-avtal i Irland och Vijay Singh lämnar IMG. Nyheter från den lilla vita bollens värld.

Säsongens sista stora mästerskap i golf, WGC-tävlingen HSBC Champions ser ut att bli stjärnspäckad. Sju av de tio högst rankade spelarna finns med. Däribland Henrik Stenson och Tiger Woods. Tävlingen spelas i Shanghai och är Asiens första tävling av så hög klass som World Golf Championship-nivå.

Tiger Woods, Phil Mickelson, Henrik Stenson, Stewart Cink, Yong-Eun Yang, Padraig Harrington, Paul Casey, Sergio Garcia och Retief Goosen finns med bland de anmälda.

HSBC Champions ökade status till WGC-tävling har kastat om planeringen rejält för många spelare som valt att ta det lugnare efter tourmästerskapet i USA. Nu blir det till att vila annan tid på året. Tävlingen spelas 5-8 november och kommer att lyfta herrgolfen i Asien ytterligare. Inte minst efter Yangs seger i PGA-mästerskapen nyligen, en av världens fyra största tävlingar.

När Sydkoreas Yong-Eun Yang sänkte den vinnande putten i PGA-mästerskapet hade han nog ingen aning om att hans seger skulle betyda ett nytt tv-avtal på Irland för den asiatiska touren.

Men Yangs historiska seger som den förste asiatiske herrgolfaren att vinna ett stort mästerskap, har och kommer att få stor betydelse.  Vissa tävlingar på Asian Tour, även sådana som inte ingår i Europatouren kommer nu att visas i tre säsonger i Irland och Storbritannien.

Och apropå Europatouren så är det enligt Reuters klart att Singapore Open i månadsskiftet oktober/november blir en tävling sanktionerad av Europatouren.

Vijay Singh lämnar IMG efter många års samarbete. Vijay, från Fiji och hedersmedlem i Emmaboda och med svensk tränare, väljer nu att fortsätta sitt samarbete med Dave Lightner från FSM Capital LLC när det gäller ekonomiska spörsmål och att ha Charley Moore som affärsrådgivare. Moore som jobbade elva år på just IMG.

Vijay Singh har vunnit tre majors, PGA-mästerskapen två gånger och US Masters, den amerikanska penningligan flera gånger och i fjol FedEx Cup.

 

Inga publikintäkter, men spelarna ska ändå ha betalt, liksom övrig personal. Sedan tillkommer övriga omkostnader.Då pekar ekonomin åt endast ett håll. Nu medger Malmö FF: ordförande, Anders Pålsson, att klubben har en förlustprognos på ungefär 50 miljoner i resultatet för 2020.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.