Så stor är Svennis förmögenhet

Sven-Göran Ericsson, är uppe i en förmögenhet om 172 miljoner. Åtta tränarjobb i olika klubbar samt rollen som förbundskapten i England har inneburit att värmlänningen har haft höga löner.

IFK Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, tillbaka till Benfica, Sampdoria, Lazio, England, Manchester City, Mexiko och nu Notts County som grädde på moset. Som sportchef med ett kontrakt i fem år tjänar han 23 miljoner kronor årligen.

Pengar som han har investerat i bl a hus i London och Portugal samt en herrgård hemma i Värmland.

Det är den brittiska tidningen FourFourTwo som har granskat inkomsterna för tränarna i England. De utgör en samling rika gossar. Fabio Capello var en välbärgad man redan innan han kom från Italien till England. Han har haft råd att köpa konst för nära 200 miljoner och har en total förmögenhet på 344 miljoner.

Så här ser listan ut för tränare som är verksamma i England:

1. Fabio Capello, 63 år, 344 miljoner kronor.Förbundskapten i England.

3. Sir Alex Ferguson, 67 år, 252 miljoner kronor. Tränare i Manchester United

4. Carlo Ancelotti, 50 år, 195 miljoner kronor. Tränare i Chelsea.

5. Sven-Göran Eriksson, 61 år, 172 miljoner kronor. Sportchef i Notts County.

    Arsène Wenger, 68 år, 172 miljoner kr. Tränare i Arsenal.

7. Harry Redknapp, 62 år, 115 miljoner kr. Tränare i Tottenham Hotspur.

8. Rafa Benitez, 49 år, 103 miljoner kr. Tränare i Liverpool.

    Martin O´Neill, 57 år, 103 miljoner kr. Tränare i Aston Villa.

10. Mark Hughes, 45 år, 92 miljoner kr. Tränare i Manchester City.

Källa: FourFourTwo

Temperaturen i Östersund kryper under nollan men för de ansvariga i Östersunds FK känns det som ljumma vårvindar. På måndagen blev det klart att det anrika byggföretaget Diös blir ny sponsor inför 2020. Under veckan har klubben också betalat av drygt en miljon på skatteskulden.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Sverige  blir platsen för en unik golftävling de tre närmaste åren. På Bro Hof ska 78 damer möta 78 herrar i ett exceptionellt arrangemang i premiären 2020. Affischnamn  och värdar är de svenska essen, Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.