Tiger Woods saknar några miljoner

Tiger Woods är den förste idrottsmannen som har tjänat över en miljard dollar i karriären. Bonusen på 10 miljoner dollar från segern i FedEx Cup innebar att han passerade miljardgränsen, enligt Forbes. Men Tiger själv tillbakavisar uppgifterna.

- Nej, jag vet inte var de där uppgifterna kommer ifrån. Jag är inte miljardär, sa Woods vid golftävlingen Presidents cup när han fick frågan om sin förmögenhet.

Tiger Woods menar alltså att Forbes har räknat fel när de sammanställde prispengar och reklamkontrakt och fann att efter 13 år av professionellt golfspelande skulle ha nått denna milstolpe.

Fakta är ändå att Tiger, 34, hade inför 2009 tjänat 895 miljoner dollar, främst på bra reklamavtal med Nike (30 miljoner dollar årligen), Accenture, Gillette, Gatorade, Electronic Arts och Tag Heuer. Han får också i runda tal 10 miljoner dollar för varje golfbana som bär hans signatur. Så ska vi väl inte heller glömma bort att han faktiskt tjänar en del fickpengar på att spela golf också...

Tiger Woods har varit världens högst betalde idrottsman sedan 2002 då Formel 1-stjärnan Michael Schumacher ställde sin Ferrari i garaget för gott.

Dollarmiljardär eller inte, han tjänar i alla fall mera än någon annan. Tiger Woods drog in 110 miljoner dollar under 2009. Men i världsligan över idrottens höginkomsttagare finns en finländare på framträdande plats. Kimi Räikkönen, formel 1-föraren, drog in45 miljoner dollar och det var mer än David Beckham gjorde, faktiskt.

Den amerikanska sajten Forbes presenterar den unika listan efter att ha synat och uppskattat vad stjärrnorna kammar hem i lön, prispengar, sponsorer och bonusar.

Här är idrottens rikaste 2009, räknat i dollar:

1) Tiger Woods, golf, 110 miljoner dollar

2) Kobe Bryant, basket, 45 miljoner

    Michael Jordan, basket, 45 miljoner

    Kimi Räikkönen, formel 1, 45 miljoner

5) David Beckham, fotboll, 42 miljoner

6) LeBron James, basket, 40 miljoner

    Phil Mickelson, golf, 40 miljoner

    Manny Pacquiao, boxning, 40 miljoner

9) Valentino Rossi, moto-GP, 35 miljoner

10) Dale Earnhardt Jr, Nascar, 34 miljoner

Källa: Forbes.com.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.