Tiger Woods saknar några miljoner

Tiger Woods är den förste idrottsmannen som har tjänat över en miljard dollar i karriären. Bonusen på 10 miljoner dollar från segern i FedEx Cup innebar att han passerade miljardgränsen, enligt Forbes. Men Tiger själv tillbakavisar uppgifterna.

- Nej, jag vet inte var de där uppgifterna kommer ifrån. Jag är inte miljardär, sa Woods vid golftävlingen Presidents cup när han fick frågan om sin förmögenhet.

Tiger Woods menar alltså att Forbes har räknat fel när de sammanställde prispengar och reklamkontrakt och fann att efter 13 år av professionellt golfspelande skulle ha nått denna milstolpe.

Fakta är ändå att Tiger, 34, hade inför 2009 tjänat 895 miljoner dollar, främst på bra reklamavtal med Nike (30 miljoner dollar årligen), Accenture, Gillette, Gatorade, Electronic Arts och Tag Heuer. Han får också i runda tal 10 miljoner dollar för varje golfbana som bär hans signatur. Så ska vi väl inte heller glömma bort att han faktiskt tjänar en del fickpengar på att spela golf också...

Tiger Woods har varit världens högst betalde idrottsman sedan 2002 då Formel 1-stjärnan Michael Schumacher ställde sin Ferrari i garaget för gott.

Dollarmiljardär eller inte, han tjänar i alla fall mera än någon annan. Tiger Woods drog in 110 miljoner dollar under 2009. Men i världsligan över idrottens höginkomsttagare finns en finländare på framträdande plats. Kimi Räikkönen, formel 1-föraren, drog in45 miljoner dollar och det var mer än David Beckham gjorde, faktiskt.

Den amerikanska sajten Forbes presenterar den unika listan efter att ha synat och uppskattat vad stjärrnorna kammar hem i lön, prispengar, sponsorer och bonusar.

Här är idrottens rikaste 2009, räknat i dollar:

1) Tiger Woods, golf, 110 miljoner dollar

2) Kobe Bryant, basket, 45 miljoner

    Michael Jordan, basket, 45 miljoner

    Kimi Räikkönen, formel 1, 45 miljoner

5) David Beckham, fotboll, 42 miljoner

6) LeBron James, basket, 40 miljoner

    Phil Mickelson, golf, 40 miljoner

    Manny Pacquiao, boxning, 40 miljoner

9) Valentino Rossi, moto-GP, 35 miljoner

10) Dale Earnhardt Jr, Nascar, 34 miljoner

Källa: Forbes.com.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Bandyns SM-finaler 2021 spelas på Studenternas i Uppsala för26:e gången 2021. Och kanske den sista...

–   Vi är glada att vi är överens med Uppsala kommun. Beslutet har dröjt med vi har utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen med Corona, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.