Stefan Edberg i mångmiljardaffär

Stefan Edberg blir en allt större aktör på finansmarknaden. Nu är han en av de personer som garanterar en stor emission via läkemedelsföretaget Biovitrum som ska köpa konkurrenten Swedish Orphan för 3,5 miljarder.

Via sitt delägda bolag, Case Investment, är han en garant i den emission som Biovitrum gör för att få ihop pengar till 3,5 miljardersköpet av Swedish Orphan. Affären blev känd i förra veckan och garanter, som Stefan Edberg, har en chans att tämligen lätt tjäna pengar.

De får en viss procentandel av emissionen mot att de lovar att teckna sig för aktier om de ordinarie aktieägarna avstår teckning.

I affären köper Wallenbergkontrollerade Investors Biovitrum upp Swedish Orphan med Case Investment, där Stefan Edberg sitter i styrelsen och har en 16-procentig ägarandel, som en av sex garanter i emissionen, enligt Affärsvärlden.

Ytterligare ett bolag med koppling till Stefan Edberg finns med i affären. Det är investeringsbolaget Volati, med Patrik Wahlén och Karl Perlhagen i toppen och just Perlhagen ingår i Case Investments styrelse och där verkar Stefan Edberg.

Det blev stundtals en hetsig ordväxling när Daniel Kindberg på fredagen förhördes av åklagaren Niklas Jeppsson vid Ångermanlands tingsrätt i Härnösand. En samlad Kindberg vek inte ned sig en tum och förklarade sig hela tiden oskyldig. 

Redbergslids handbollsspelare ska testa golvet vid en träning i helgen, men på måndag är det tänkt att det ska bli handboll i Scandinavium igen. Got Event har svarat för ett antal åtgärder för att undvika problemet med halka som stoppade matchen Redbergslid-Skövde I måndags.

Till slut är det klart, bandyderbyt mellan AIK och Hammarby spelas den 7 december på anrika Östermalms IP, invigt av kung Oscar II den 30 september 1906. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Damallsvenska Växjö DFF  kände hur den ekonomiska snaran drogs åt hårdare och hårdare. Fjolåret gick minus med 700 000 kronor. Årets säsong: 300 000 back. Då dök trävaruhandlaren och miljardären Santhe Dahl, 65, upp med en rejäl penningpåse. Bonngrabben från Moheda har aldrig sett en match med Växjös damer!

C More har ingått avtal som exklusiv mediepartner till ESS - Elitserien i Speedway med start säsongen 2020. Storsatsningen innebär att Elitseriens samtliga 82 matcher sänds i C Mores kanaler. Två matcher per omgång, en på tisdag och en på torsdag, är huvudmatcher och planeras att sändas i Sportkanalen.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.