Stefan Edberg i mångmiljardaffär

Stefan Edberg blir en allt större aktör på finansmarknaden. Nu är han en av de personer som garanterar en stor emission via läkemedelsföretaget Biovitrum som ska köpa konkurrenten Swedish Orphan för 3,5 miljarder.

Via sitt delägda bolag, Case Investment, är han en garant i den emission som Biovitrum gör för att få ihop pengar till 3,5 miljardersköpet av Swedish Orphan. Affären blev känd i förra veckan och garanter, som Stefan Edberg, har en chans att tämligen lätt tjäna pengar.

De får en viss procentandel av emissionen mot att de lovar att teckna sig för aktier om de ordinarie aktieägarna avstår teckning.

I affären köper Wallenbergkontrollerade Investors Biovitrum upp Swedish Orphan med Case Investment, där Stefan Edberg sitter i styrelsen och har en 16-procentig ägarandel, som en av sex garanter i emissionen, enligt Affärsvärlden.

Ytterligare ett bolag med koppling till Stefan Edberg finns med i affären. Det är investeringsbolaget Volati, med Patrik Wahlén och Karl Perlhagen i toppen och just Perlhagen ingår i Case Investments styrelse och där verkar Stefan Edberg.

Hockeyförbundets årsmöte sade ja till enmansutredaren Ola Lundbergs förslag om  ny modell för ned – och uppflyttning i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Beslutet ökar klyftorna i hockey-.Sveriges och togs i strid med Hockeyallsvenskan och Hockeyettans totalt 50 klubbar.

Nu attackerar Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll polisens strategi på arenorna.” Den nuvarande situationen är inte hållbar”, skriver Förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

Torsdagens match i VM-fotbollen,Sverige mot USA i Le Havre har finalkaraktär. Det märks både på spelarnas anspänning och intresset från både publik och TV-tittare. 

VM har så här långt skapat ett intresse som är av rekordformat.Torsdagskvällens match är slutsåld, vilket innebär en publiksiffra  runt 25 000, bland dem cirka 2 000 svenskar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

En reklamkampanj,signerad Asics, innebar  en ordentlig utmaning för en grupp löpare från världens alla hörn som genomförde deras mest fysiskt och psykiskt krävande utmaning när de sprang från London till Paris genom att, enligt ett upplägg med tio maraton på tio dagar. Den 450 kilometer långa färden ingick i en ,som inleddes på Londons Regent Street och avslutades med Paris Marathon, har dokumenterats i en film som finns ute nu.

Det hann bara gå några dagar med misstankar om matchfixing runt det allsvenska mötet Kalmar-Elfsborg så kommer rapporten från RF. Vardagen med spelmissbruk och matchfixning bland ledare och aktiva är mycket värre än befarat, visar en ny studie från Centrum för psykiatriforskning vid Karolinska Institutet. 

Nu är han i farten igen, Stephan Wilson, som utan någon som helst kunskap eller vana antog uppgiften att åka Vasaloppet. Nu ska han leda andra nybörjare i Min klassiker på TV6.

Benjamin Nygren, 17 har tackat ja till belgiska Genk. Han kan inte motstå locktonerna – och pengarna. Hans beslut innebär också att IFK Göteborg får 50 miljoner i övergångspengar och säkrar klubbens ekonomi.