Stefan Edberg i mångmiljardaffär

Stefan Edberg blir en allt större aktör på finansmarknaden. Nu är han en av de personer som garanterar en stor emission via läkemedelsföretaget Biovitrum som ska köpa konkurrenten Swedish Orphan för 3,5 miljarder.

Via sitt delägda bolag, Case Investment, är han en garant i den emission som Biovitrum gör för att få ihop pengar till 3,5 miljardersköpet av Swedish Orphan. Affären blev känd i förra veckan och garanter, som Stefan Edberg, har en chans att tämligen lätt tjäna pengar.

De får en viss procentandel av emissionen mot att de lovar att teckna sig för aktier om de ordinarie aktieägarna avstår teckning.

I affären köper Wallenbergkontrollerade Investors Biovitrum upp Swedish Orphan med Case Investment, där Stefan Edberg sitter i styrelsen och har en 16-procentig ägarandel, som en av sex garanter i emissionen, enligt Affärsvärlden.

Ytterligare ett bolag med koppling till Stefan Edberg finns med i affären. Det är investeringsbolaget Volati, med Patrik Wahlén och Karl Perlhagen i toppen och just Perlhagen ingår i Case Investments styrelse och där verkar Stefan Edberg.

Det här samarbetet hör till de mest oväntade och udda. Om du köper biljett till basketlandskampen Sverige-Turkiet i Globen får du möjligheten att se hockeymatchen Tre Kronor-Tjeckien i Beijer Hockey Games  - på köpet. 

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

Under 2019 stod Skåne som värd för 23 procent  av de internationella idrottsmästerskap som arrangerades i Sverige - dvs 11 av 47 internationella mästerskap. Det visar den senaste statistiken från Centrum för Idrottsevenemang som varje år tar fram statistik över antalet internationella mästerskap som arrangeras i Sverige. 

Det innebär att Skåne är främst i landet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

BAUHAUS samlar på idrotter och sponsoravtal. Nu har företaget utökat avtalet  med Svenska Skidförbundet. Under säsongen 2018/2019 var BAUHAUS partner till svensk skicross, men tar nu ytterligare ett steg och utökar samarbetet genom att bli huvudsponsor för den framgångsrika skicross-verksamheten.

Världscupen i längdskidåkning har en stor plats i svenskarnas hjärta och hälften av svenskarna (50 procent) planerar att titta på SVTs vinterstudion.

Det finns skillnader mellan hur män och kvinnor tittar på vintersport. Var tredje kvinna (33 procent) har Vinterstudion på i bakgrunden medan de gör andra saker. Det gäller bara för var fjärde man (24 procent).

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.